Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

25 mai 2011

Începe cascada de eclipse....1 iunie...


Este vremea pentru noi Începuturi!
 Eclipsa parţială de Soare care se va produce la 1 iunie, are loc la 11 gr  01 Gemeni, la ora 23.02. Dar ce este o eclipsă de Soare, chiar şi parţială? O explicaţie simplă ar fi aceea că eclipsa se produce atunci când pământul se interpune între Lună şi Soare în ala fel încât Soarele nu mai poate fi văzut de pe pământ.  Este ca şi cum am fi la un meci de rugby şi Luna plachează Soarele iar aceasta placare nu poate avea loc decât în anumite condiţii cosmice şi anume când Luna în mersul ei pe boltă se află la un anumit număr de grade de Nodul Nord sau de Nodul Sud. Aşa se face că o eclipsă parţială de Soare nu poate avea loc decât  dacă Luna se află la 15 gr 21 de Nodul Nord sau de Nodul Sud. Ca să se producă o eclipsă totală de Soare atunci Luna Nouă ar trebui să se afle între 0 şi 9 gr 55 de Nodurile Lunare. Deoarece Luna Nouă este la 11 gr 01 Gemeni iar Nodul Sud la 24 gr 15 Gemeni, se află în acelaşi semn, în aceeaşi emisferă dar prea departe pentru a se produce o eclisă totală de Soare.

Dar ce are atât de interesant această eclipsă parţială de Soare? Păi, conjuncţia luminarilor cu steaua fixă Aldebaran  şi trigonul cu Saturn. Această conjuncţie are mare greutate pentru fundamentul Lunii Noi şi este cu atât mai specială cu cât Aldebaran este una dintre cele 4 stele regale recunoscute din antichitatea timpurie. Imaginea temei astrale a momentului sugerează că a sosit timpul să construim altceva decât ceea ce am fost obişnuiţi să facem.
Trigonul luminarilor cu eclipsa sugerează traseul tradiţional, tradiţiile şi obiceiurile pe care le-am cultivat de-a lungul generaţiilor. Luna în trigon cu Saturn arată mentalitatea pe care o moştenim. Mama şi Tata. Ca şi cum am fi invitaţi să ne alezăm cuminţi în fotoliu, să admirăm priveliştea şi să ne păstrăm status-quo-ul nealterat. Este un aspect materialist şi conservator iar Saturn reprezintă materialul şi conservatorismul prin excelenţă. Reprezintă tot ceea ce este închistat, cristalizat, dens, solid şi sigur iar această eclipsă parţială reprezintă sistemul nostru de autoapărare, este demarcajul între lumea exterioară şi lumea noastră interioară.
Ce se petrece în lumea esterioară este reprezentat de Ceres în pătrat cu Nodul Nord care Nod este conjunct şi el cu steaua fixă Ras Alhague din constelaţia Purtătorului de Şarpe, stea care aduce energie, dinamism şi activitate, iar Ceres prin conjuncţia cu Markab din constelaţia Pegas, aduce ambiţie, vanitate, intuiţie, entuziasm, dar şi capriciu şi o judecată greşită. Ruleta cosmică îi atribuie de această dată lui Ceres rolul Jucătorului profesionist care poate sugera un mare câştig dar, în acelaşi timp, poate fi şi o mare pierdere. Pe urmă să nu uităm, Pegas este calul înaripat născut din sângele scurs din capul Medusei (Algol) după ce a fost decapitată de Perseu, iar ultima Lună Plină a avut loc în opoziţie cu Algol şi care vorbea despre înlăturarea unor şefi de stat sau religioşi. Iar eu vă aminteam de povestea Strauss-Khan (decapitarea FMI). Un alt scandal, dar la o altă scară, vorbea despre destrămarea unei familii renumite, cea a Mariei Shriver (făcea parte din celebra familie Kennedy) si a lui Arnold Schwarzenegger(actorul austriac ajuns Guvernatorul Californiei).
Mitul lui Pegas este foarte interesant deoarece vorbeşte de spre incapacitatea Omului de ase ridica la nivelul aşteptărilor sale. Călătit de Belerofon, protejaul zeiţei Demeter/Ceres după o serie de fapte eroice i s-a urcat renumele la cap şi a vrut să ajungă în Olimp ca să o răpească pe Hera/Junona soţia lui Zeus/Jupiter şi să se căsătorească cu ea. Pegas s-a înălţat cu el dar un tăune l-a înţepat, s-a aburcat şi şi-a aruncat călăreţul din şa, aşa că el a ajuns printre stele singur (ego-ul). Orice am spune se pare că Pegas moşteneşte spiritul amăgitor al Lilithei, asimilată la un moment dat cu Medusa şi implicit cu Algol.
Să nu uităm apoi, valul de sateliţi saturnieni, care au marcat autoritatea şi felul în care ne-am raportat la ea. Modul în care ne raportăm la societate vine de la modul în care se spune că ne vedem relaţia cu mama (mai ales Saturn pe Mijlocul Cerului) ori Mama este prima experienţă de viaţă a copilului şi prima care îi impune primele norme de disciplină. Deci Ceres este şi ea mamă, al altfel de mamă, o zeiţă, furioasă că şi-a pierdut cea mai preţioasă comoară: fiica. Am spune că pătratul cu Nodul Nord scoate în evidenţă această latură a sa, dar nu este aşa ci steaua fixă Ras Alhague din constelaţia Îmlânzitorului de Şerpi (Ophiochus) cu care este conjunct Nodul Nord şi care poate sugera la un moment dat  masa socială a celor defavorizaţi, mulţimea furiasă, exilul unora.
            Deci, să nu ne grăbim să trecem linia de demarcaţie dintre Lumină şi Întuneric. Acum avem elita stelelor, o avem pe Aldebaran, identificat cu Arhanghelul Mihail, Păzitorul Pragului de Est. Ea poate aduce unora  elocvenţă, onoruri neaşteptate, integritate, popularitate, curaj, altora – izbucnirea unui război, agitaţie, pericol, pierderi, moarte violentă, pentru că Aldebaran totuşi este o stea de natură marţiană, chiar dacă este cea mai strălucitoare stea din constelaţia Taurului. Vivian Robson consideră că Aldebaran aduce noroc, bogăţie şi o mare ridicare de rang şi o consideră ca fiind de natură venusiană, dar şi pericol de ruşine şi de ruină. Berbadette Brady susţine că toate stelele regale aduc riscul căerii de la înălţime în cazul în care influenţa acestor setele este folosită la modul egoist doar pentru a-ţi consolida puterea ori pentru a da vreo lovitură financiară. Deci, Aldebaran ne somează imperativ să acţionăm integru, sincer şi loial. Deci, ea cere pe fondul eclipsei pe care o însoţeşte, ca lucrurile să fie clare şi precise. Lumea este divizată în bogaţi şi săraci, ştim, dar bogaţii sunt elita care ar putea să îi ajute pe cei mai puţini norocoşi. Poate fi vorba de asemenea, despre demarcaţia clară dintre Est şi Vest, musulmani şi creştini, de stânga sau de dreapta, bărbaţi şi femei...adică tema centrală a eclipsei este tocmai polaritatea.
Mitologic, Aldebaran se pare că îl reprezintă pe prinţul Hyas, fratele nimfelor Hyiade – Ploiasele, surorile Pleiadelor şi ale Hesperidelor. Îşi iubeau atât de mult fratele încât atunci când acesta a fost ucis de un leu, s-au sinucis. Impresionat Zeus/Jupiter le-a transformat într-un grup de stele şi l-a urcat pe Cer ( Hyadele sunt nimfele care l-au îngrijit pe Dionisos copil, fiul lui Zeus născut din relaţia cu nimfa Semele). În vechime, atunci când începea sezonul ploilor, oamenii credeau că Hyadele îşi jelesc fratele ucis la vânătoare.
Ultima eclipsă de soare pe Aldebaran a fost pe 31 mai 2003, la 9 gr 20 Gemeni. Oare s-a  petrecut ceva semnificativ atunci? Până în prezent, singurul numitor comun, pare să fie nevoia de o nou fundament pentru viitor, care să înglobeze Totul, şi clasele sociale şi credinţa oamenilor, indiferent care ar fi ea, adică un stil de viaţă care să nu aibă iz de ghetou, să nu ne încuiem în turnul nostru de fildeş ci să acceptăm melanjul de culturi şi religii din jurul nostru, suntem într-o poziţie în care îi putem ajuta pe cei mai slabi sau mai puţin norocoşi decât noi.
            Revenind cu picioarele pe pământ să mai spunem că această eclipsă parţială de soare face parte din cea de-a 13-a serie Saros, pe Nod Sud şi că ar trebui să aducă lucruri mai bune dacă ne gândim la Marte, prin energia care o implică, ca la un punct median între Jupiter şi Luna Nouă dar şi între Luna Nouă şi Saturn. Energia marţiană se combină armonios cu Luna Nouă în trigon cu Saturn, chiar dacă acesta din urmă este încă retrograd.
            Ce înseamnă asta? Haideţi să vedem:
·        Jupiter (din vechea serie Saros) este conjunct cu conjucţia Soare-Lună Nouă adică cu eclipsa şi aduce speranţă şi optimsim referitor la cvea nou. Este timpul să canalizăm spiritual acest optimism pentru a aduce puţin mai mult bine celorlalţi.
·        Marte (din vechea serie Saros) ca punct median între Luna Nouă şi Saturn poate induce un sentiment de inferioritate sau de inhibiţie, dar poate aduce şi dorinţa de a depăşi dificultăţile prin care trec unii dintre noi şi care încep să vadă, în sfârşit, luminiţa de la capătul tunelului şi mi ales dacă au puterea să meargă până la capăt.
·        Saturn retrograd, în Balanţă, formează un trigon strâns cu eclipsa din Gemeni. Acest aspect va aduce modificări de formă şi de structură tuturor lucrurilor pe care vrem să le demarăm.
·        Conjuncţia Lună – Soare în pătrat cu Chiron şi Neptun din Peşti. În timpul eclipsei este posibil să apară unele stări confuze sau incapacitatea de concentrare. Cu toate acestea este un moment bun pentru a medita la orice schimbare o dorim. O minte clară (Gemeni) este esenţială pentru a face orice schimbare pe care o presupune Luna Nouă . Conjuncţia Soare-Lună în pătrat cu Chiron ne îndeamnă să dorim să ne exprimăm personalitatea ceea ce va avea un rol vindicativ asupra psihicului, în general.
·        Luna vorbeşte mereu despre schimbare. Luna Nouă dă startul spre ceva nou – proiect personal, proiect profesional, un nou loc de muncă, o nouă relaţie. Luna Nouă în Gemeni este legată în mod special de comunicare – scris, vorbire, mesaje pe mail.
·        Luna Nouă în trigon cu Saturn retrograd urmăreşte uşurinţa cu care folosim energia pe care ne-o dă aspectul pentru a materializa o nouă idee. Altfel spus, deoarece Saturn este retrograd posibil să fie vorba despre idei sau proiecte mai vechi pe care să le fructificăm altfel decât ne gândeam noi să o facem. Odată ce Saturn revine în mers direct, pe 12 iunie, vom fi capabili să ducem mai departe orice schimbare pe care am început-o în perioada eclipsei. Cu alte cuvinte, va trebui să fim atenţi ce alegem, dacă este de muncă să muncim, dacă este de distracţie, să ne distrăm.
Ei bine, punând totul la un loc, putem spune că eclipsa parţială de Soare este
excelentă pentru a iniţia şi a pune în practică noi idei şi pentru a duce mai departe proiecte începute şi abandonate apoi prin cine ştie ce sertar. Este un moment bun pentru un nou loc de muncă – cei care sunt în căutarea unui loc de muncă au şanse foarte mari să găsească unul în această perioadă sau să abordăm munca dintr-o altă perspectivă la locul de muncă pe care îl avem.
Cei mai vizaţi de aceste schimbări cine pot fi alţii decât Gemenii născuţi între 28 mai – 4 iunie, cei care au Ascendentul în Gemeni sau cei cu un puternic marcaj de Gemeni pe casă de creaţie, Casa a 5-a ori a 9-a – actori, regizori, scriitori, dramaturgi, mass-media, arte vizuale, arte plastice, fashion ş.a. sau pe casa puterii, Casa a 10-a – politiceni, moderatori media, formatori de opinie etc. Dacă eclipsa vizează casa căsătoriei, Casa a 7-a  s-ar putea fie să începeţi o nouă relaţie, fie relaţia care de ceva timp a început să devină anostă să se revigoreze.
Ce poate aduce eclipsa fiecărui semn în parte:
Berbec – vouă vă poate aduce o îmbunătăţire a comunicării cu fraţii, cu vecinii, cu responsabili din comunitatea în care trăiţi. La cei care învaţă profesorii pot remarca o latură creativă pe care nu au mai văzut-o până acuma, iar cei care lucrează pot fi remarcaţi de şefi pentru ceea ce fac şi le poate aduce mici beneficii financiare.
            Taur – la voi aceasta acţionează la nivelul Casei banilor munciţi şi a siguranţei materiale. Sunt avantajate femeile, în sepcial cele tinere, care pot semna astăzi un contract cu beneficii pe perioadă îndelungată, de ordinul anilor. De asemenea le poate aduce stabilitatea locului de muncă prin sprijinul necondiţionat al cuiva mai în vârstă.
            Gemeni – vouă vă poate aduce acea strălucire specială pe care o poate da personalitatea cuiva. Nu este rău, problema este dacă veţi ştii să păstraţi proporţiile şi să nu vă întindeţi mai mult decât vă este plapuma. Poate aduce remarci laudative din partea şefilor sau a dascălilor, puteţi deveni vedetele zilei.
             Racla voi ar putea să acţioneze la nivelul prietenilor şi protectorilor, a imaginii sociale şi aici, aş vrea în mod special, să îi atenţionez pe cei din politică şi din administraţie şi să le spun că Marte nu stă deloc cuminte şi i-ar putea aduce în ipostaze neplăcute, ipostaze care să fie supuse judecăţii opiniei publice.
             Leu – pentru voi, ar putea însemna un moment fast deoarece ea se petrece la nivelul Casei puterii. Vor fi vizate personalităţile din orice domeniu. În back-ground însă Mercur le sugerează să fie atenţi la ce spun sau ce declaraţii fac pentru că s-ar putea întoarce împotriva lor. Poate fi vorba despre taxe, impozite, venituri sau propunerile pe care le fac să stârnească valuri de discuţii.
             Fecioară – pentru voi, eclipsa lucrează la nivelul Casei drumurilor lungi-ar fi bine să evitaţi călătoriile lungi, mai ales cele cu avionul, a studiilor – nu cumva să susţineţi o lucrare siguri de reuşită şi când colo să se dovedească un mare fiasco, a credinţelor şi a concepţiilor filosofice – puteţi descoperi o altă faţetă a credinţei sau o nouă doctrină filosofică.
               Balanţă – vouă, eclipsa vă ridică stacheta la nivelul la care doriţi cu condiţia să ştiţi ce anume vreţi. Poate acţiona în favoare voastră prin creşterea valorii unor pachete de acţiuni pe care le aveţi şi să vă transforme peste noapte în milionari. Poate fi vorba despre un tratament nou sau despre o descoperire medicală care să vă favorizeze.
                Scorpion – şi pentru voi eclipsa lucrează la nivelul beneficiilor prin manipularea, de această dată, a banilor altora şi să daţi lovitura. Alţi Scorpioni se pot trezi în postura de a pierde un frate sau o soră ca urmare a unei boli galopante de tip anevrism, stop cardiac, meningită meningococică ş.a. Cei tineri să-şi stăpânească impulsul de a juca sume mari de bani la casino.
                Săgetător – ceea ce se demarează acum, pentru voi, este ireversibil şi irevocabil. Şi când spun aceasta mă gândesc la familii care se separă, la cupluri care se despart aparent, fără nciun motiv, la decizii pe care le luaţi fără să mai priviţi în urmă. Atenţie că tot ce începeţi acum va cunoaşte apogeul în iarnă sau vă va transforma în victime ale propriului interes.
                Capricorn – eclipsa poate face ca relaţiile la locul de muncă să cunoască o cotitură neaşteptată, pentru ceilalţi, moment pe care însă, voi l-aţi intuit de mai bine de două luni. Încrederea pe care o aveţi în ceea ce faceţi vă aduce în postură de factori de decizie şi tare aş fi curioasă cum vă veţi descurca mai ales că este vorba şi despre partera/ul de viaţă.
                 Vărsător –  eclipsa vă poate aduce, în primul rând o nouă dragoste şi atenţie că este conjuncă co Nodul Sud, este o dragoste karmică care vă poate schimba cursul vieţii prin implicaţiile pe care le va impune. Pentru femeile căsătorite poate fi vorba despre o relaţie adulterină de pe urma căreia să rezulte un copil, taină pe care nu o vor ştii decât ele. Poate fi vorba şi despre o relaţie între doi Vărsători căsătoriţi fiecare cu altcineva. Dar poate fi vorba şi despre un copil mult aşteptat – Luna Nouă.
                  Peşti – cum spuneam şi ieri, eclipsa şi Luna Nouă poate da o nouă dimensiune relaţiei de cuplu.  Mai multă încredere, mai multă toleranţă, mai multă seninătate şi mai mult romantism. Latura financiară poate fi şi ea stimulată de influxurile momentului, mai ales pentru acei nativi care au mici afaceri, PF-auri sau au slujbe part-time care se pot transforma în slujbe intregi, totul este să vă adunaţi şi să nu acţionaţi haotic.
Foarte interesant este că la 2 zile după eclipsă se produce un alt aspect interesant, Luna se va afla în opoziţie cu Pluto. Aspectul se repetă lunar, dar acum, la nici 48 de ore după eclipsă, ea  pare să aibă o conotaţie ceva mai aparte. Se produce la ora 23:09:35, opoziţie perfectă, la 6 gr 48 Rac, în timp ce Pluto, retrograd este la 6 gr 48 Capricorn.  Tranzitul creează o acumulare treptată de emoţii şi stări interioare până la un punct în care va trebui să rodească CEVA. Ce este de reţinut este că acest tranzit plutonian poate face ca intensitatea vieţii emoţionale să crească zi de zi, ceas de ceas, chiar şi până la un an durată şi că, în cele din urmă, tensiunea acumulată induce o schimbare majoră de viaţă. Şi cum este vorba despre Lună, mă gândesc că aceasta poate avea legătură cu modelul comportamental, cu obiceiurile din interiorul relaţiilor sau cu schimbarea unor obieciuri în familie, de regulă faţă de mamă sau de surori, tendinţele compulsive – reactivitate intensă, pot fi şi ele la ordinea zilei.
            Pluto reprezintă forţele incontrolabile ale subconştientului, forţe pe care nu le putem controla iar evenimentele se vor desfăşura în circumstanţe resimţite de cei implicaţi. Pot fi reacţii dure, neaşteptate, stări de furie interioară care să iasă la iveală când nativul se aşteaptă mai puţin, mai mult, desfăşurarea acestor evenimente poate fi extrem de dificilă şi implică nu doar confruntări ci şi ultimaturi, presiuni extreme, ceea ce înseamnă că în viţa noastră trebuie să se schimbe ceva şi atunci cel mai bun lucru est să facem o coborâre cât mai adâncă în lumea noastră interioară, în noi, să analizăm ce este de evacuat, la ce trebuie să renunţăm sau încotro să ne îndreptăm. Dacă însă vă simţiţi confortabil cu ceea ce aduce acest tranzit atunci s-ar putea să vă confruntaţi cu un moment de luptă, cu momentul în care trebuie să vă apăraţi convingerile şi poziţia vis-a-vis de un anumit lucru, eveniment, cale şi care clar, au legătură cu familia, casa sau cu femeile din familie.
            Părerea mea este că cele mai afectate vor fi persoanele care au Luna natală situată între gradele 3 – 12 Rac. Claudia Schiffer după naşterea celui de-al doilea copil petrecută pe un asemenea tranzit, avea să se confrunte cu latura întunecată a lui Pluto, în chiar casa sa fiind hărţuită de un admirator, la propriu şi la figurat, la un moment dat nu a mai putut suporta şi a anunţat poliţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu