Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

30 martie 2011

Greu de spus la ce să ne aşteptăm - Mercur va retrograda

 - 1 - 
Intrat în perioada de penumbră din 17 martie şi staţionar din 29 martie, astăzi 30 martie, la ora 22.50 va intra în mers retrograd din gradul 24 Berbec 19.
Faza de retrogradare ne confruntă cu o serie de evenimente asupra cărora nu avem nici un control conştient, referitoare, în special, la semnul în care are loc retrogradarea, asta nu înseamnă însă că toate răspunsurile sunt în afara controlului nostru! Într-un fel s-a purtat Mercur retrograd în Capricorn când erau vizate ambiţia şi loialitatea şi altfel când a retrograd în Săgetator  unde noţiunile vizate erau cea de libertate şi cea de independenţă.
În general,Mercur atinge cam tot ce este gândire şi percepţie, prelucrare şi diseminare de informaţii precum şi toate mijloacele de comunicare, comerţ, educaţie şi transport. Prin extensie, el îi vizează şi pe cei care lucrează, în special, cu mentalul: economişti, analişti, consultanţi, comentatori şi critici, chirurgi, agenţi de vânzări, profesori, călători, dar şi pe escroci şi hoţi. Apoi, Mercur are o latură ocultă, care ţine de vindecare, de astrologie şi de transmiterea cunoştinţelor de natură spirituală.
Aşa că Mercur retrograd dă naştere la neînţelegeri nu doar cu caracter personal - comunicaţii eronate, perturbate, sau întârziate, negocieri anevoioase,    facturi încărcate la telefoane, calculatoarele o iau razna, autoturismele se defectează, autobuzele rămân în pană, trenurile pot deraia din cauza unei comenzi greşite iar avioanele se pot prăbuşi datorită incidenţelor de zbor. Şi toate aceste probleme apar, de obicei, datorită unei informaţii sau a unei comenzi distorsionate sau prost înţeleasă şi logic că lucrurile o iau razna.
Deci nu este înţelept să luăm decizii importante în timp ce Mercur este retrograd, deoarece este posibil ca acestea să fie ori prost înţelese ori distorsionate, pot fi umbrite de dezinformare şi de o gândire superficială. Mercur este înainte de toate răspunzător de claritatea mentală şi de puterea minţii, aşa că atunci când este retrograd aceste caracteristici intelectuale tind să fie mai dispersive, confuze, superficiale deoarece facultăţile critice sunt mai estompate. Asiguraţi-vă că vă acordaţi atenţia cuvenită acestor lucruri!
Problema pe care trebuie să ne focusăm acum este aceea că în această postură, el tinde să aducă schimbări neprevăzute şi blocaje, agravarea unor probleme, frustrări datorită faptului că mulţi dintre noi parcă nu sunt capabili să se gândească, să se concentreze.  Retrograd fiind, Mercur acţionează la nivelul proceselor cognitive şi de gândire, pare să le restructureze şi să le reaşeze şi acest lucru este, pentru mulţi dintre noi, dureros si frustrant. Probleme nerezolvate din trecut tind să revină acut în actualitate iar noi să nu fim capabili să le rezolvăm. Mai mult decât atât, aceste experienţe scot în evidenţă deficienţe în felul în care ne organizăm munca, viaţa personală, în felul în care ne planificăm dacă vreţi, existenţa, ceea ce poate face să ne simţim prost şi inadecvaţi realităţii imediate. Atenţie, Mercur retrograd ne dă şansa de a afla doar ceea ce a fost ratat!
Normal, ca orice aspect cosmic, el afecteaza oamenii în mod diferit, în funcţie de temele lor astrale. Unii pot prospera când  Mercur este retrograd, alţii pot scrie excelent, pot susţine conferinţe, alţii pot câştiga la cazino, dar, repet totul în funcţie de tema natală. Când Mercur este retrograd, omul este mult mai introspectiv, cu tendinţa de a implica profund elementele de bază ale semnului în care el retrogradează. Cum semnul Berbec este un semn dinamic, cei care au un asemenea marcaj vor fi mai predispuşi la introspecţie, chiar şi ei vor fi surprinşi de aceşti lucru, iar alături de ei, bineînţeles, nativii din celelalte semne cardinale – Rac, Balanţă şi Capricorn.
Pe de altă parte nu trebuie uitat contextul astral în care Mercur intră în retrogradare. El face acest lucru imediat în urma puternicei opoziţii dintre dintre Saturn si Jupiter, opoziţie care a adus omenirea în situaţii extreme, ciclu care odată la 33 de ani marchează puncte de cotitură la nivel mundan. Vedeţi ce se petrece de câteva luni în lume - răsturnările politice în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu şi care au culminat cu catastrofalele evenimente geofizice.
Punctul vernal sau Punctul Aries, a fost supus timp îndelungat la tot felul de presiuni şi este greu de cuantificat ce va urma. Primul grad de Berbec este punctul cel mai sensibil din zodiacul tropical, deoarece marchează începutul primăverii în fiecare an în emisfera nordică. Această zonă critică a fost stimulată şi restimulă în ultimele luni de mişcarea inexorabilă a planetelor exterioare: Jupiter - extravaganţă (în conjuncţie), restricţii datorită lui Saturn (înopoziţie),  acţiuni disruptive prin Uranus (conjuncţia când cu Jupiter, când cu Luna neagră) şi acţiuni obstructive prin Pluto (pătratul dintre el şi Uranus. Gândiţi-vă, Pluto este stăpânul lumii subterane, Uranus stăpâneşte printre altele spasmul, cutremurul, uraniul!). Adăugaţi la aceasta, conjuncţia cu steaua fixă Scheat, în acelaşi Punct Aries. Tot ceea ce se petrece la nivel mundan este masiv, uriaş, de necuprins prin efecte. Am văzut răbufnirea din 12 martie, imediat după cutremurul de aproape 9 grade din Japonia şi după tsunami, când reactoarele centralei de la Fukushima au început să cedeze unul după altul. În plus, pe 9 aprilie Pluto intră în retrogradare, în momentul cutremurului intrase deja în daza de penumbră. Schimbările la nivel planetar au fost declanşate de valsul cosmic dintr-un Careu în T al Lunei, al Nodurile Lunare care şi ele la începutul lunii martie, au schimbat, pentru următorul an şi jumătate, semnul, au trecut de pe axa Rac – Capricorn pe Gemeni – Săgetător şi mai apoi a Soarelui, pe 21 martie, imediat după acea Lună Plină cu astrul nopţii la perigeu, foarte aproape de pământ, fenomen care se petrece tot ciclic, odată la 19 ani.
Mercur a trecut de Punctul Aries de pe 9 martie. De atunci încolo el a fost într-o conjuncţie efectivă cu Jupiter – pe 16 martie în aspect partil, va reface aspectul pe 12 aprilie, în mişcare retrogradă fiind şi va mai trece odată peste acest punct sensibil pe 11 mai când va încheia întreg ciclul retrogradării. Aceste treceri nu vor face decât să stimuleze extrem activitatea mentală, asociată cu rafale de comunicare, manifeste şi declaraţii, dar şi de controverse pentru că Mercur este în opozişie cu Saturn retrograd mare parte a propriei retrogradări şi în pătrat cu Pluto care, aşa cum aminteam va intra în retrogradare pe 9 aprilie. Adică se prefigurează o Cruce Cosmică în semne Cardinale.

-          va urma - 

5 comentarii:

  1. Minerva, suntem deja pe ora de vara. Mercur retrogradeaza incepand cu ora 23:47. Pentru cei care cocheteaza cu astrologia,nu este de neglijat lucrul asta, adica diferenta de o ora....un alt ascendent, o alta axa interceptata, care-l "prinde" pe "stapanul lumii subterane", cum l-ai numit pe Pluton...altele sunt datele problemei aici, pe pamant, pentru ora de retrogradare 23:47 ( cel putin casa IV,la momentul retrogradarii lui Mercur, spune altceva....)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, ai dreptate de o saptamana suntem pe ora de vara...deocamdata nu vorbesc nici de Ascendent si nici de casa in care este Pluto...

    RăspundețiȘtergere
  3. PS - stai linistita, mi se trage de la repezeala Varsatorului cu un Asc progresat in Berbec.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaaa, io's foarte linistita... dar si meticuloasa, recunosc! :))
    Am vazut un "va urma" si m-am gandit ca dupa generalitati, probail ceea ce va urma, va fi prezentat in contextul astral actual, ca altfel, ce sens ar avea??...iar diferenta de o ora putea ramane in continuare neobservata (gratie progresatului Asc din Berbec)..

    RăspundețiȘtergere
  5. Multam pen'sfaturi si daca mai vezi chitibusarii d-astea...scrie-mi, mi s-o fi dus mie buhul ca sunt agresiva, dar nici chiar asa...

    RăspundețiȘtergere