Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

18 martie 2011

Luna se va afla cel mai aproape de Pământ şi...Va apăsa toate butoanele afective şi emoţionale

 Luna Plină de pe 19 martie, la 20:10, ora Bucureştiului, se va produce la 28 gr 48 Fecioara iar de o săptămână, Uranus este în Berbec şi a provocat deja toate grozăviile despre care vorbeşte o lume întreagă.
Dincolo de aspectul revoluţionar însă, ce se ascunde? Energia Fecioarei este una mentală, analitică, de investigaţie, practică şi critică.  Ceva ce trebuie să se sfîrşească dar să şi înceapă.  Având în vedere că Luna plină este în semnul Fecioarei iar Soarele în Peşti, oamenii sunt susceptibili de a reacţiona emoţional atunci când nu există nici o schimbare de planuri vis-a-vis de ceea ce îşi doresc ei.  În relaţiile cu oamenii, cea mai bună atitudine de a-i calma este să recunoaştem că au probleme, chiar să îi compătimim şi să le dăm dreptate - "Văd că acestă discuţie vă deranjează, haideţi să o amânăm pe altă dată”. Schimbaţi subiectul şi marşaţi alături de ei pe imaginea de ansamblu a modului în care lucrurile se desfăşoară în acel moment. 
Acum, de ce este această Lună Plină şi mai provocatoare? În primul rând pentru că se află la perigeu, adică în cel mai apropiat punct de pământ. Cu ce se deosebeşte această Lună Plină de celelalte? Păi, odată la 19 ani Luna trece prin acest punct. 1992 a fost un an destul de zbuciumat, cel puţin climateric: zăpezi urmate de inundaţii, cutremure, alunecări de pământ, caniculă. Pe urmă datorită climatului astral deosebit de puternic. Soarele este conjunct cu Uranus şi cu Luna Neagră în opoziţie cu Luna. Cele trei astre sunt conjuncte şi cu steaua fixă Scheat, Luna Neagră fiind la doar 3 minute de o conjuncţie perfectă.
Am mai vorbit despre Scheat, este o stea galbenă situată în constelaţia Pegasus. Ce aduce ea? Pericol de apă, catastrofe (accidente) naturale,  pericol dinspre motoare (ori Centrala Nucleară de la Fukushima a început să aibă probleme imediat după cutremur cu explozia primului reactor!). Uranus aduce moarte prin înec şi pagube legate de apă, să ne gândim numai la forţa distrugătoare a acelui tsunami care a măturat Japonia.

Totuşi, se pare că Scheat reflectă şi o mulţime de calităţi uraniene cum ar fi gândirea vizionară. În aceste condiţii putem atribui acestei stele calităţi intelectuale şi de geniu. Luna Neagră pe Scheat, în aceste condiţii, ar putea descrie femeia care îşi propune să-şi depăşească statutul şi care ţinteşte spre posturi până nu demult apanajul bărbaţilor. Pe urmă, să nu uităm că Uranus este la Punctul Aries, noroc că Luna Neagră nu retrogradează ca să zig-zagheze Punctul Aries şi pe Uranus, că cine ştie ce grozăvie ne-ar mai aştepta.
Nodul Nord este încă în aspect cu Acumen din constelaţia Scorpionului, dar se depărtează de această stea fixă aşa că înţepătura acestuia din urmă nu va fi otrăvitoare. Va face să dispară frica de represalii, să aducă curaj în alianţa cu Scheat şi să ia cu asalt credinţa!
Privind însă lucrurile în ansamblu, perspectiva se schimbă. Steaua Polară este conjunctă cu Nodul Sud şi cum Steaua Polară, de mii de ani a servit ca ghid în navigaţie datorită stabilităţii ei, asemeni lui Saturn, este o priză de împământare care sugerează că a sosit timpul să privim în Trecut şi să ne reevaluăm moştenirea socială şi culturală. De ce? Pentru că excentricul şi ingeniosul Uranus,obsedat de tot ceea ce înseamnă tehnologie prin ceea ce ne-a oferit ne-a dezumanizat, ne-a robotizat, a atenuat la maxim afectivitatea, mai ales a tinerei generaţii dependente de Internet. Simbolic, acum înţeleg ce înseamnă cu adevărat să fi închis în turnul tău de fildeş. Iată însă că astrele nu ne lasă să ne izolăm ci ne obligă să ne întoarcem la rădăcini, ne obligă să ne redescoperim partea umană şi tot ce este legat de ea.
Jucătorii sunt reprezentaţi de opoziţia Lună - conjuncţia Uranus – Soare – Lună Neagră susţinute îndeaproape de Neptun conjunct cu Ceres dar şi de opoziţia Nodurilor Lunare. Asta dă abilitate oamenilor de a recunoaşte, clar şi deschis, punctele nevralgice ale unor situaţii sociale de fapt, acel celbru cuţit ajuns la os, şi să se ridice să le conteste asemenea unui Avocat Universal. Revolta este curajul de a scoate la lumină lucruri care altfel ar rămâne ascunse. Dar indiferent de energia pe care ne-o insuflă şocul revoluţionar, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Împământarea lui Saturn face opoziţie cu Mercur şi Jupiter. Venus se ţine de mână cu Marte dar şi cu Jupier în timp ce filosofează cu Mercur. Gândirea şi intelectul  sunt la putere. Jupiter extinde perspectiva lui Mercur în timp ce opoziţia Saturn – Mercur vine puternic din urmă şi măreşte claritatea situaţiei prezente.
E drept, avem şi un triunghi drept care se formează între Venus în sextil cu Mercur şi trigon cu Saturn. Această configuraţie favorizează femeile în discuţiile cu bărbaţii, sau în negocieri, aceştia din urmă comportându-se cumva mai pasiv. Saturn face parte din acest dialog pentru că este, aşa cum spuneam, în trigon cu Venus dar în inconjuncţie cu Marte. Şi sprijină tot partea feminină din discuţie. Deci, doamnelor şi domnişoarelor dacă aveţi un subiect sensibil de discutat cu iubitul/soţul acum este momentul să o faceţi, dar nu mai departe de 2 aprilie pentru că Marte va trece în Berbec şi testosteronul va exulta din nou.
Luna face conjuncţie cu asteroidul Nemesis, sub un orb de 34 de minute. Mitologic, Nemesis reprezintă pedeapsa divină pentru aroganţa oamenilor faţă de zei, altfel spus îi dă omului ceea ce merită în proporţiile cuvenite iar răzbunarea zeilor nu este altceva decât resentimentul stârnit de însuşirea unor lucruri care dezechilivrează balanţa, în sensul că nimic nu rămâne nepedepsit. Este ceea ce spun eu atunci când amintesc că balanţa cosmică nu poate fi dezeechilibrată.
            La Luna Nouă din 4 martie ne-au fost contestate acţiunile prin imbold saturnian tocmai pentru a verifica dacă planurile şi ideile noastre au avut un fundament solid şi nu au fost un moft oarecare. Ca şi demonstraţiile în forţă, energia revoluţionară are în spate impulsivitatea extremă. Pot fi cîştigate câteva bătălii mici în viaţa noastră personală, fapt care ne dă încrederea de a ne urma scopurile pe mai departe pentru a câştiga războiul! 
Acest provocatoare Lună uraniană apasă pe toate butoanele  noastre interioare şi am putea fi şocaţi, chiar noi înşine, de reacţiile noastre. Putem argumenta, de exemplu, la absurd doar pentru a demonstra că avem dreptate. Dar, undeva printre toate acestea, Nemesis este acolo pentru a ţine echilibrul. Nu uitaţi că simbolul Justiţiei este o femeie legată la ochi care într-o mână ţine balanţa (echilibrul) iar în cealaltă sabia. Ştiţi cine este aceasta femeie? Nimeni alta decât...Nemesis. 
Aşa că, eu cred, că cel mai bun mod de a rezolva această Lună Plină este de a da un pas înapoi, a ne relaxa şi a permite ca evenimentele să se desfăşoare aşa cum vor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu