Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

1 martie 2011

Un Martie revoluţionar sau spiritual?


Prognoza pentru luna martie se bazează pe fazele lunii, pe aspectele planetare, dar şi pe poziţia stelelor fixe şi relaţiile pe care le stabilesc acestea cu planetele. Ştim cu toţi că în februarie accentul astrologic s-a pus pe agresivitatea lui Marte, ei bine, acum, în martie accentul va cădea pe schimbările şi provocările la care ne supune Uranus, pe dorinţa de libertate şi de conştientizare a acestei necesităţi.
De la eclipsa din 21 decembrie 2010 Uranus este extrem de tensionat, odată de Careul în T cu Nodurile Lunare în care este prins, la care se adaugă tensiunile cu Luna Neagră şi, curând, cu Mercur. Ce înseamnă asta? Frământări, revoluţie, schimbare.
La sfârşitul lunii martie se va produce ultimul opoziţie Jupiter – Saturn ceea ce va pune faţa în faţă limitarea şi restricţionarea cu prea plinul şi nelimitatu, creşterea şi constricţia, speranţa şi frica, cine va învinge?
            Poziţia şi reactivitatea lui Uranus este foarte importantă încă de la începutul acestei luni, lăsând deoparte Careul în T cu Nodurile Lunare de care aminteam mai sus, ci şi pentru că pe 3 martie va face un pătrat perfect cu Scheat, stea fixă deosebit de violentă. Anul trecut în mai şi în august a mai avut loc această întâlnire astrală cu efecte catastrofale să ne gândim numai la ploile şi inundaţiile care au afectat România, Franţa, Germania, Pakistanul, China, Brazilia, Mexic. Să ne amintim de ninsorile aundeten urmate de inundaţii, nu mai departe de luna trecută, în Europa!
            Pe 4 martie va fi Lună Nouă la 14 grade Peşti, şi face conjuncţie cu o stea mică din constelaţia Vărsătorului care este află în şuvoiul de apă care curge din ulciorul acestuia, deci tot apă. Pe unde ne uităm numai apă. O altă influenţă a lui Scheat în istorie au fost grevele generale, masele de oameni în mişcare. Se întâmpla în timpul cojnuncţiilor de anul trecut, se poate întâmpla şi acum deoarece ne aflăm în faţa unei configuraţii asemănătoarea, odată influenţa eclipsei de Lună din decembrie anul trecut, Nodul Sud care trece peste steaua fixă betelgeuse, toate având ca back ground pătratul dintre Uranus şi Scheat. Părerea mea este că acesta a fost şi fondul şi factorul decisiv care a determinat revoltele din Africa de Nord care mai apoi s-au extins în Orientul Mijlociu. Pe de altă parte, acest fond este dinamitat de pătratul dintre Uranus şi Pluto. Nodurile Lunare în pătrat cu Uranus îndeamnă la nevoia de exprimare a libertăţii în plan fizic dar care declanşează şi dilema drumului pe care se va merge, ce cale să ia libertatea odată obţinută.
            Un exemplu foarte bun, în acest sens este Irakul. Guvernul care este contesta vehement prin acuzaţiile de înaltă corupţie, a fost instalat în mai anul trecut. Două elemente atrăgeau atenţia atunci: pătratul dintre Uranus şi Scheat pe de o parte şi cel dintre Venus şi steaua fixă Betelgeuse pe de altă parte. Luna martie poate însemna o provocare sângeroasă pentru Irak şi implict actualul guvern. Intră în joc acuma şi ultima opoziţie Saturn – Jupiter pe fondul tensiunilor astrale cu Nodurile Lunare. Pentru Irak două zile s-ar putea să fie de foc, 7 martie Uranus stresat de Nodurile Lunare şi 9 martie, conjuncţia Mercur – Uranus – Scheat.
            Unde se petrec toate acestea pentru România? În Casa identităţii naţionale, spiritele încep să se agite, aş spune că avalanşa de arestări şi de descinderi, convulsiile politice la care asistăm, coaliţii care se fac şi se desfac,  nu este doar un expozeu a ceea ce poate face puterea, cât asistăm la încheierea unui ciclul al Nodurilor Lunare, ciclu care are 19 ani, Nodul Nord în tranzit se apropie de conjuncţia cu Nodul Nord din tema natală a României aflat în Săgetător. Momentul declanşator al acestor reglări de conturi a avut loc atunci când Nodul Nord în tranzit a trecut peste Pluto în tranzit din semnul Capricornului, conjuncţie care se petrecea în Casa parteneriatelor sociale şi politice – convulsiile, nevoile şi căutările partidelor politice de a se aduna, de a se cuagula şi de a da o concreteţe doctrinelor pe care se bazează. Această conjuncţie presupune o alegere, iar România bâjbâie după o alegere tranşantă de mai bine de doi ani. Această alegere reprezintă ambele părţi: poporul şi conducătorul între care exită un culoar stăpânit de Pluto şi care nu poate fi traversat într-o parte sau alta decât dacă ne-am scuturat de îndoieli şi am luat o decizie clară în ceea ce ne priveşte. Ce fel de decizie vom lua, vom vedea şi fiţi siguri că o vom simţi pe pielea noastră toţi, cu vârf şi îndesat. Şi le-am simţit – scumpirea alimentelor, creşterea preţurilor la carburant, ciuntirea pensiilor şi veniturilor, un cod al muncii controversat, corupţia până la cele mai înalte niveluri trebuia să iasă la iveală pentru că întâlnirea Pluto Nodul Nord presupune renunţarea la tot ceea ce este vechi, învechit, anacornic şi abordarea unor metode şi a unui nou drum dacă vrem să rezistăm. Dar toate acestea trebuiau să se întâmple Pluto a dat atunci un ultimatum: Ori alegeţi să faceţi schimbarea şi să mergeţi mai departe ori dispăreţi! Cale de mijloc nu există. Alegerile vor fi atât personale, cât şi profesionale şi economice şi politice.  Acum Nodul Nord în tranzit a trecut în Casa a 10-a, Casa puterii – cad capetele unor politicieni, unul după altul, PDL a trebuit, mai mult de nevoie, să-şi recuze oamenii pe care  îi credea de bază., şi se apropie de conjuncţia cu Nodul Nord natal, dar mai sunt câteva luni pînă atunci.
            Pe de altă parte trebuie să privim influenţa pe care o are Scheat asupra lui Uranus din punct de vedere spiritual. Este o manifestare mai puţin cunoscută a acestei stele fixe şi anume aceea de a adânci şi de a obliga pe sămânţa uraniană să conştientizeze nevoia spirituală a omenirii. Pe 19 martie, Scheat este în semi-sextil cu Neptun astfel că manifestarea spirituală poate fi legată de dorinţa de schimbări politice şi sociale. Am văzut recent acest lucru în revoltele din lumea musulmană dar şi în confruntările politice de la noi, dacă însă privim lucrurile dintr-o perspectivă spirituală motivaţia devine rapid evidentă. Cine a condus aceste proteste? Oameni educaţi, conştienţi de poziţia lor şi de nevoia unui alt sistem de valori, şi în spatele lor  implicarea unor organizaţii religioase cum ar fi Frăţia Musulmană din Egipt, lucru recunoscut chiar şi de către azatolahul iranian atunci când a amintit de mişcarea de eliberare islamică.
            Pe 19 martie tensiunile vor creşte iar. Luna Plină din 29 grade Fecioară îl va contra pe Uranus cu Scheat din nou. Este asemeni unei întâlniri intempestive în agora urbei: Luna alături de Soare şi Uranus în pătrat cu Nodurile Lunare başca influxurile eclipsei lunare din 21 decembrie 2010 care a adus alături Nodul Sud cu steaua fixă Betelgeuse. Contrele vin din mai multe direcţii, o cruce cosmică ce cere sacrificii mari de la opozanţi astfel încât beneficiile să fie colective. Dacă acest moment nu se fructifică tensiune creată va duce la conflict. O ţară care ar putea fi afectată acum este Pakistanul, unde, de la asasinarea premierului Benzir Buttho, oricum nu mai este linişte. Bineînţeles, totul cu conotaţia religioasă de rigoare.
            Luna aflată la 2 grade de Pluto pe 26 martie ar putea intensifica lupta pentru putere. Pluto în pătrat cu Soarele  nu pare să sugereze un conflict de autoritate şi totuşi...acest pătrat dintre Soare şi Pluto vine peste opoziţia Jupiter – Saturn! Şi iată o cruce cosmică regală una despre care regretatul Robert Blaschke vorbea într-un articol de astrologie de anul trecut. El sublinia că această ultimă opoziţie Jupiter – Saturn, omenirea ajunge la un punct de cotitură din punct de vedere cultural, politic şi economic. Dacă privim lucrurile din această perspectivă, vom vedea că opoziţia amintită suportă această influenţă provocatoare şi covârşitoare, în acelaşi timp, prin dinamizarea aspectului de către pătratul Soare – Pluto, adică conflicte de putere, curzime, morţi ş.a. (priviţi ce se întâmplă în Liban!)
            Jupiter are în grijă credinţa şi religia ca doctrină iar acestea au intrat în conflict cu Saturn care este conservator, tradiţionalist, vrea stabilitate şi reguli precise. Acestei nevoi se adaugă influenţa spirituală a grupării Venus – Ceres – Neptun din Vărsător şi Chiron, aflat în primul grad din Peşti, şi conjunct cu steaua fixă Fomalhaut, stea care în Persia antică era considerată stea regală. Despre această stea se spune că aduce noroc şi putere şi totuşi este extrem de provocatoare, are un caracter sublim care face trecerea de la planul material la expresia spirituală cea mai pură într-o manieră tranşantă: în sens bun sau rău, depinde de cum înţelege omenirea această trecere, această transformare.
Chiron este asociat Tămăduitorului Universal şi cu profeţi iluminaţi ca Iisus şi Mohamed. Pericolul care derivă de aici este că aspectele provocatoare vin dinspre extremistul Pluto (moarte şi renaştere). Mercur este conjunct cu steaua fixă Kurdach din constelaţia Cepheu şi semnifică Regele, este deci asociată liderilor politici. Dacă punem toate acestea împreună am putea vorbi despre apariţia unui leader extrem de popular care promovează libertatea şi schimbarea, vine cu un mesaj spiritual care sună atrăgător dar care poate avea consecinţe dintre cele mai neaşteptate şi periculoase. Spre ce ne îndreptăm, iată întrebarea de baraj?!

Un comentariu:

  1. faceti o treaba excelenta , doamna minerva . felictari pt cartea dvs , astrologia medicala . eu am cumparat primul volum si astept sa apara si al doilea . eu va urmaresc noapte de noapte pt ca ma intereseaza f mult astrologia . mi-ar place daca ati tine in direct mai multe lectii de astrologie ca sa invat si eu de la dumneavoastra , in direct . va multumesc . mult respect si va urez succes in tot ce urmeaza . astept raspunsul dvs .

    RăspundețiȘtergere