Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

17 decembrie 2010

Tensiuni la toate nivelurile

             Mâine, 18 decembrie, la ora 16.54, Mercur în mişcarea sa aparent retrogradă va reveni în Săgetător. Această poziţie va accentua labilitatea mercuriană pentru că filosoficul Săgetător este un semn mutabil. Aşa că şi nativii celorlalte semne mutabile – Peşti, Gemeni, Fecioară, vor simţi din plin evoluţia lui Mercur la care se adaugă şi influxurile unor stele fixe care vor fi deosebit de active.
            Mercur în Săgetător, în poziţie bine susţinută, este marca unei minţi şi a unui suflet nobil, căruia îi place viaţa, natura şi animalale. Arcaşul ţinteşte ideile şi opiniile independente şi îi avantajează pe cei care călătoresc foarte mult sau pe cei care învaţă departe de casă. Dar dacă Mercur este stresat tinde să limiteze judecata şi să dea curs necinstei şi fărădelegii. Stresul poate fi cel mai mare duşman al Săgetătorilor în această perioadă şi nu ar fi exclus să izbucnească iar vreun scandal legat de matrapazlâcurile vreunui politician. Medical, această poziţie a lui Mercur poate sugera nevozitate şi sciatică generate de oboseala, aşa că ajutorul unui chiroăractician este binevenit.
            Deşi Mercur tocmai va poposi în Săgetător, Soarele se pregăteşte să părăsească semnul Arcaşului, pe 21 decembrie, marcând intrarea în solstiţiul de iarnă, moment în care va fi şi Lună Plină şi o eclipsă totală de Lună. Impactul şi influxurile eclipsei sunt majore deoarece ridică o serie de probleme apectele planetare implicate, inclusiv opoziţia lui Mercur retrograd cu Luna precum şi conjucţiile Soarelui şi a Lunii cu o serie de stele fixe aducătoare de necazuri; Soarele este conjunct cu Sinistra, stea aflată la mâna stângă a Purtătorului de Şarpe, iar Luna este conjunctă cu Betelgeuse şi Menkalian din Rac.
·         Sinitra este considerată o stea nefastă, de natură saturniano-venusiană, aflată la 29 gr 45 Săgetător care sugerează imoralitate, depravare, neglijenţă, inidiferenţă, corupţie, scandal, infamie, otrăvire, desfrânare, depravare şi practici oculte.
·         Se spune că Menkanlian, aflată la 29 gr 55 Gemeni, stea nefastă , de natură marţiano-mercuriano-venusiană, aduce ruină, ruşine, moarte violentă în special prin căutarea plăcerii pe căi perverse, dar şi încredere în propriile puteri, şi onoruri, plăcerea de a trăi la ţară; când este conjunct cu eclipsa de Soare a fost asociată cu cutremurele de pământ.
·         Betelgeuse, de pe umărul stâng a lui Orion, aflată la 28 gr 45 Gemeni, de natură marţiano-mercuriană, deşi aparent aduce norocul neaşteptat şi faimă, în sepecial pentru militarii de carieră, este considerată nefastă pentru că este asociată calamităţilor de tot felul, pericolelor şi violenţei.
            Până la Crăciun provocările acestei treceri a lui Mercur prin Săgetător, includ un pătrat între Lună şi conjuncţia Jupiter – Uranus – Lună Neagră (ridicări bruşte, poziţii sociale neaşteptate, probleme interne, cheltuieli nechibzuite; Luna face apoi opoziţie la clusterul Mercur – Soare – Nodul Nord – Pluto şi Marte (confuzie mentală, stări conflictuale, lupta pentru dominaţie între partenerii de căsătorie, de afaceri sau de negocieri asociate cu o stare interioară anxioasă, cu grijă şi durere, în special, sufletească; Marte  aduce accidente în timpul călătoriilor, promiscuitate sexuală, pasiune nestăpânită. Câteva ore mai târziu, Mercur va face pătrat cu Jupiter care va aduce frustrare, exagerare, amînunte ratate, urmată în scurt timp de un pătrat cu Saturn care aduce deprimare, depresie, griji, probleme cu persoanele în vârstă dar şi cu autorităţile. Iar Nodul Nord va acţiona ca un amplificator karmic mai ales prin conjuncţia Marte – Pluto ale cărei influenţe se vor intensifica. Sunt trei zile grele, peste care va trebui să trecem şi să ne lăsăm mângâiaţi de aripa Crăciunului.
            Mercur va reveni în mers normal pe 30 decembrie, din 19 gr 38 Săgetător când se va afla în conjuncţie cu steaua fixă Maasym din braţul lui Hercules. Potrivit lui Ptolemeu, Mercur dă tărie de caracter, tenacitate, scopuri bine stabilite, o natură înflăcărată şi pasiuni periculoase. Cabaliştii asociază această stea cu litera ebraică Daleth şi din acest motiv investeşte aspectul respectiv cu autoritate, virilitate şi înţelepciune dobândită prin experienţă.
            Tot ce este controlat de Mercur este afectat, mai ales tot ceea ce ţine de ambiţie, loialitate, pasiune, gelozie, îndrumare spirituală, învăţământ superior, artă, publicaţii, conflictul dintre parteneri, dintre lideri puternici, comunicaţiile şi rutina prin problemele organizatorice legate de acestea. De asemenea, nu este indicat să faceţi călătorii acum, vor fi probleme cu transmiterea mail-urilor ţi a mesajelor, documentele pot ajunge unde nu trebuie, de aceea vă sugerez să verificaţi de două ori înainte de a pleca dacă aţi asigurat securitatea documentelor cu care lucraţi, mai ales cei din diplomaţie.

2 comentarii:

  1. Cata dreptate ai avut,Minerva! ama citit acest erticol imediat ce l-ai postat, si acum, dupa toate nenorocirile de la O.Mures si azi-Parlament...ma fac sa ma gandesc la acele stele fixe care chiar si-au facut numarul!
    Si eu sunt pasionata de studiul lor, insa marturisesc ca reusesc sa ma surprinda cat de "radicale"sunt in sentintele pe care le anunta!
    Multa stima,
    Otilia Mazilu

    Craciun Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant mi se pare si contextul in care s-a petrecut eclipsa din 21 decembrie si in care se va petrece cea de pe 4 ianuarie. Urmareste, ca voi scrie despre acestea. Cred ca stelele fixe merita ceva mai multa atentie!

    RăspundețiȘtergere