Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

2 ianuarie 2016

2016

2016 - caracteristica generală

Perspectiva unui An Nou trezește întotdeauna entuziasm. Speranţa este că anul care vine va fi diferit de celălalt, cu condiția însă să fim şi noi diferiţi – mai buni, mai înţelepţi, mai raţionali. Nu vrem probleme dar cu siguranţă vom avea parte de provocări.
Va fi mai bun 2016? Cred că fiecare an a avut ceva de oferit, diferența este că putem să ne facem planuri fără să ne simţim ca şi cum am opera într-un teatru de război şi nici nu trebuie să trăim cu teama că cine ştie ce eveniment ne va arunca într-o vâltoare din care să nu ştim cum vom ieşi.

Jupiter în 2016

Jupiter începe anul în semnul Fecioarei, 23 grade 10 și îl va încheia în Balanţă, la 21 grade 05. Jupiter este singura planetă exterioară care va schimba semnul în 2016, pe 9 septembrie, deci, în a doua jumătate a anului viitor Jupiter va avea o cu totul nouă conotaţie faţă de anul care trece. Se spune că el sugereză oportunităţile şi va lega, într-un fel personal, semnele Fecioară şi Balanţă.
Balanta este semnul care se referă la celălalt așa că Jupiter va stimula relaţiile sub toate formele sale, descrie relațiile favorabile care vor fi în centrul atenției şi chiar dacă vor fi mai multe căsătorii acestea se vor încheia cu mult mai multă atenţie la detalii şi cu mult mai multă grijă decât în anii trecuţi. De asemenea parteneriatele de afaceri se vor încheia sub semnul diplomaţiei şi cu un grad mult mai mare de conştientizare a ceea ce ar trebui să fie un partneriat. Vor fi stimulate negocierile şi implicit contractele. Este ca și cum toată lumea va fi interconectată, în într-un fel sau altul.
Balanta este echilibrul dintre trecut și viitor, prin prezentul pe care îl reprezintă, este echilibrul dintre suflet și materialialitate, între personalitate, dragoste  și compasiune. A avea bani nu este un lucru rău, dar dacă aceasta este motivaţia pentru atingerea scopurilor în viaţa atunci devine un rău. Însă, dacă scopul este de a obţine mai mulţi bani pentru a ajuta lucrurile se schimbă. Înseamnă că folosim benefic energia materialităţii. Jupiter in Balanta ne va da puterea să nu uităm că înainte de toate suntem oameni şi determină câştigul financiar pentru binele tuturor.
Din păcate însă, Jupiter va suporta din greu presiunea celorlalte planete în 2016. Una din aceste presiuni vine de la pătratul pe care acesta le va face cu Saturn în perioada 23 februarie - 7 iulie, ceea ce poate induce sentimentul că suntem generoşi cu cine nu trebuie şi respingători cu cei care au într-adevăr nevoie de ajutorul nostru, senzaţia că gândirea noastră este limită de forţe cărora nu ne putem sustrage, ceea ce poate duce la ceva mai multă indulgenţă şi de aici problemele pe care ni le putem crea, mai ales profesional. Nu este vorba despre faptul că am fi încuiaţi sau refractari, nu, este vorba, de astă dată, de un soi de lentoare în gândire, de o uşoară superficialitate dar şi fixitate în acelaşi timp.
Pentru România, aspectul acţionează extrem de puternic pe relaţia juridică ca şi cum anchetele judiciare se află sub presiunea timpului iar deciziile care se iau, să aducă multă dezamăgire. Deciziile implică atât lumea ecleziastă cât şi cea juridică din România, sitemul de coerciţie şi de justiţie, dar şi proprietarii de pământuri şi cei implicaţi în industria mineralieră şi metaliferă. Dacă privim aspectul ca pe o o relaţie externă, având în vedere că Jupiter se află în Casa a 7-a, mă gândesc la ostilitatea cu care instituţiile financiare internaţionale acceptă deciziile financiare care privesc ţara noastră. Intoxicare, informaţii false, neadevăruri, ne vom loci de toate acestea deoarece ele vor săşi impună punctul de vedere în ţara noastră dar se vor lovi ca de un zid de inflexibilitatea, deşi nu pare, a preşedintelui şi a guvernului.
  Să nu uităm totuşi că Saturn este o planetă a responsabilităţii, limitării şi a materialului ceea ce ar putea însemna o abordare practică şi responsabilă a problemelor care va implica totodată însă, şi o oarecare limitare în desfăşurarea procesului. Sau va trebui să învăţăm să unem limită la ceva, ceea ce poate semnifica dacă vreţi şi o atenţie mai sporită la felul în care ne folosim energia, Saturn nu ne va da voie să ne mai împrăştiem cu toată bonomia lui Jupiter! Dacă până atunci făceam cu uşurinţă şi cu dexteritate orice lucru acum ne vom lovi de limitarea exercitată de Saturn. Iar aceste limitări se vor resimiţi la toate nivelurile - personal, social, politic, mental sau creativitate.
Nu va fi o experienţă uşoară şi nici una distractivă. Dar veţi sesiza creşterea şi veţi munci serios pentru a transforma în oportunitate realitate imediată. Dacă în calitate de angajat vom respecta fişa postului rezultatele vor fi peste aşteptări iar aceasta este răsplata saturniană pentru faptul că am învăţat ceea ce trebuia din experienţele avute până atunci. De ce obligativitatea de a munci mai mult şi mai atent? Pentru că Saturn  în Săgetător este în cădere şi deci mai reactiv, este într-un semn în care el nu se simte bine şi atunci trebuie să fie atent la unduirea focului reprezentat de Săgetător, domiciliul lu Jupiter care este mai jucăuş de felul său. Saturn nu vrea să greşim ci să facem lucrurile să meargă bine. Această supraveghere a lu Saturn va fi benefică în anumite domenii ale vieții, în timp ce în altel nu. Acum el face posibilă abordare responsabilă și practică a lucrurilor şi a vieţii, în general. În această situaţie vorbim despre o abordare obiectivă a conştientului.
Din 5 septembrie se prefigurează un Careu în T între Jupiter – sistem de justiţie, anchete naţionale, instituţia bisericească, Pluto natal – metamorfoză şi regenerare, activităţi care se desfăşoară departe de ochii lumii şi Marte – armata, conflictele armate, demonstraţiile de stradă, dar şi focul, incendii de proporţii şi pompierii cu focar Jupiter, căruia i se alătura şi Soarele în tranzit – premierul, guvernul, parlamentul, preşedintele, după 20 septembrie până după 2 octombrie, par să anunţe schimbări, e drept convulsionate în instituţiile statului cu impact asupra economiei, politicii, vieţii religioase şi sociale. Decizii capitale care îi vizează pe cei mai sus amintit. Aspectele leagă Casa funcţiilor sociale şi implicit camerele parlamentului cu Pluto acolo, am putea asista la o revitalizare a vieţii sociale şi politice prin schimbări de structură la nivelul eşaloanelor superioare cum ar fi reducerea numărului de parlamentari, de exemplu; Casa afacerilor externe în care sunt Soarele şi Jupiter şi pot sugera faptul că România se va confrunta cu ostilitatea UE vis-a-vis de deciziile care se iau în ţară şi Casele Autorităţii şi a Puterii şi Casa Parlamentului – preşedinte, guvern, reputaţie naţională, primării şi consilii judeţene unde se află Marte. Acest întreg mecanism se află în opoziţie cu Chiron, care scoate în evidenţă rănile sociale, rănile cu care se confruntă România şi care asemenea durerilor facerii duce la naşterea a ceva nou, ceva care implică socialul şi politicul, factorii cei mai importnaţi de decizie.
Mai poate fi vorba despre implicarea României în teatre de război, altele decât cele cunoscute – Irak sau Afganistan sau de reorganizarea armatei, poate chiar de reintroducerea stagiului militar.
Toate vor fi însoţite de o intensificare a activităţi seismice dar şi de capriciile vremii cu care ne-am obişnuit de câţiva ani, caniculă, ploi neaşteptate cu iz de furtună, descărcări electrice, grindină, cantităţi crescute de precipitaţii urmate de distrugeri prin inundaţii ş.a.
De asemenea, vom avea parte de schimbări în legislaţie, legi mai simple, mai concrete, mai al obiect care să faciliteze accesul la anumite niveluri şi structuri până acum inaccesibile. Se vor concepe metodologii pentru aplicarea unor legi extrem de stufoase ceea ce va fi în acord şi cu dorinţa populaţiei.
Financiar putem asista la tentative de întărire a puterii de cumpărare a monedei naţionale, valutele cele mai uzitate- euro şi dolar vor avea când perioade creştere, în momentele de criză, când de scădere, în momentele de linişte. Dealtfel piaţa valutară va fi extrem de volatilă, atât moneda naţională cât şi valutele amintite vor cunoaşte oscialţiile pieţii la nivel macro şi micro economic.
Aduceţi-vă aminte că vă vorbesc despre aceste schimbări de mai bine de 8 ani.
Între 23 martie – 30 aprilie şi 28 noiembrie - 23 aprilie 2017, Jupiter va face parte, de această dată, dintr-un Careu în T, mediat de Pluto, şi deci va fi în opoziţie cu Uranus, iată o situaţie mai mult decât provocatoare, pentru că avem asociate libertatea jupiteriană cu indepdenţa uraniană. Vor fi luate decizii şi măsuri care să pună în mișcare un întreg ciclu de transformări sociale şi de dezvoltare a ideilor constructive, novatoare şi originale faţă de tot ceea ce se petrece în jur şi care au nevoie de mobilitate. Putem asista la o revoltă generală, la ciocniri de idei dar si la forme de manifestaţii violente, la schimbări de regim sau de ritm social, care trebuie ţinute totuşi sub control pentru a nu degenera, mai ales dacă mişcarea de idei şi libertatea de opinie vor fi îngrădite de anumite decizii politice.
Opoziția dintre Jupiter și Neptun poate sugera o confruntare deschisă vis-a-vis de religie, de instituția religioasă și spiritualitatea care caracterizează vremurile noastre. Vom observa că vor apărea schimbări și restructurări la acest nivel. Deoarece sunt implicate planetele sociale și o planetă transpersonală, Neptun, am putea asista la identificarea unui scop colectiv, cu purjarea elementelor toxice din mediul politico- religios. Jupiter va amplifica noile ideologi care se luptă să le detroneze pe cele vechi. Putem vorbi de o detronare, la figurat, prin schimbarea liderilor.
Din 28 august 2016, tripla conjuncţie Jupiter – Venus – Mercur pune executivul şi parlamentul în situaţia de a lua decizii care vizează stabilitatea pieţii muncii în România, decizii care ar putea scoate iar oamenii în stradă, neîncrezători în ceaa ce li se propune. În acelaşi timp putem asista la arestarea sau condamnarea definitivă ale unor cunoscuţi oameni politici sau persoane cunoscute implicate în evenimente care au adus atingere siguranţei naţionale dar şi siguranţei cetăţeanului. Acum se cer, din partea politicului decizii clare şi nu ambigui, decizii cu valoare reparatorie, la propriu şi la figurat.
Aş atrage atenţia, în mod special asupra lunii noiembrie şi decembrie când Jupiter va deveni focarul unui Careu în T, cu Jupiter în Casa afacerilor, cu cel natal din Casa tinerilor şi Pluto care trece peste Martele natal al României aflat în Casă socială, Careu care se va transforma rapid într-o cruce cardinală care îl implică şi pe Uranus şi care arată că deciziile care se vor lua vis-a-vis de soarta tinerilor, viitorul acestei ţări, şi care vor nemulţumi pe unii şi-i va mulţumi pe alţii şi aş spune că cei nemulţumiţi sunt cei care au mici afaceri. Careul se va desface undeva după 10 ianuarie 2017.

Saturn în 2016

Saturn va fi în Săgetător pe tot parcursul anului 2016 – 11 grade 11 la 21 grade 18, unde va sta până în septembrie 2017. Educaţia și credință vor fi aduse în vizorul şi vor fi supuse unor dezbateri publice. Saturn ne responsabilizează şi ne învaţă ce este încrederea şi dacă vorm ricoşa în mantinela circuitului vieţii, va avea grijă să ne readucă înapoi pe pista de concurs prin situaţii care vor reflecta schimbările din societate, pe care va trebui să le analizăm atent, în amănunt, voit cu grijă. Ştim că el este asociat cu transformarea stărilor de fapt în realităţi stabile, că ţine, tot timpul, lucrurile sub control şi că îl percepem prezenţa ca pe mână grea a destinului. Limitarea, de asemenea, este unul dintre atributele saturniene pe care o putem experimenta în două feluri, ca pe o concentrare a lucrurilor care să pună accent pe o situaţie limită şi care duce, invetitabil la transformare, la o altă realitate decât cea cunoscută sau ca pe închistarea, o stare de inerţie imposibil de ignorat. Concentrarea poate urma şi ea două căi – stabilitate sau repetitivitate. În ambele situaţii se produce schimbarea, dar în parametrii saturnieni, mai mult forţaţi de împrejurări  decât voite.
            Din păcate, în 2016, Saturn îşi va demonstra încă odată dacă mai era nevoie puterea pentru că va trebui să suportăm exact ceea ce nu ne place – schimbarea forţată în ideea de disciplină, odată cu prefigurarea pătratului cu Jupiter, 23 februarie, pătrat a cărui influxuri le vom simţi deosebit de puternic în perioada 23 martie – 26 mai şi care implică nu doar decizii la nivel politic ci şi reacţia străzii. Este, de fapt, o perioadă în care parcă România îşi caută echilibrul, o perioadă în care nu vom putea pune într-o relaţie de echivalenţă expansivitatea jupiteriană cu limitarea saturniană. Posibil să asistăm la un val de arestări şi de sentinţe fără precedent, totuşi Saturn este în Săgetător semnul justiţiei şi chiar dacă intenţiile să spunem sunt justificate ele nu vor aduce disciplina pe care se scontează, dimpotrivă aspectul pare să încurajezeze tocmai nerepectarea legii şi disciplina socială şi de aici aplecarea spre o menţinere a controlului chiar şi forţat. Felul în care vom simţi acest lucru este exprimat cât se poate de bine de sintagma omul potrivit la locul potrivit. Răbdăm mai mult decât putem duce? Rezultatul final ar trebui să fie unul benefic pentru ieşirea la lumină.
            Apoi, avem pătratul cu Neptun care se tot face şi se desface, încă din octombrie 2015, cu Neptun în Casa identităţii naţionale şi care aduce iluzii şi speranţe legate de schimbare, de o viaţă mai bună şi care în 2016 începe să se prefigureze undeva la începutul lui martie, ajungând ca după 20 mai aspectul să funcţioneze perfect. Neptun planeta viziunilor, a viselor, a premoniţiilor, a dispersiei, a ceţii, a risipirii, a idealismului poate aduce situații despre care am putea spune că au fost anticiptate, adică la o reacţie socială şi a străzii foarte puternică. Neptun presupune, de asemenea, aspectele pe care vrem să le vedem şi cele pe care nu le vedem sau nu ne vedem cum suntem noi cu adevărat, aduce un soi de disoluţie în jurul nostru, în timp ce Saturn aduce concentrarea eveniemntelor şi angajamentul. Cu alte cuvinte se cere tăierea răului din rădăcină, schimbări vizibile la nivelul politicului, schimbări care să vizeze bunăstarea cetăţeanului. Dacă problemele pe care le semnalează Saturn au fost rezolvate nerealist sau amânat la nesfârşit înseamnă că Neptun şi-a jucat rolul, şi vom avea din acest punct de vedere un an nu agitat, ci foarte agitat şi tensionat. Dacă însă răspunsul la probleme va fi unul concret, realist, mai mult ca sigur am învăţat lecţia saturniană fapt care se va petrece abia undeva în vara lui 2017.
            Primul moment tensionat se va produce după 15 iunie, când Saturn retrograd va reface aspectul şi starea va dura până pe la sfârşitul lunii iulie. La începutul lunii august, Saturn va fi focarul unui Careu în T, între axa nodurilor lunare, Nodul sud sau plata karmică cum se spune, conjunct cu Neptun, adică încinge din nou atmosfera în sensul că evenimentele se vor orienta către decizii corecte, coerente dar mai ales poate sugera consecvenţa Executivului în ceea ce îşi propune, fapt care nu va poate duce la o reconciliere plitică prin asumarea angajamentelor din trecut.
            Revin asupra pătratului dintre Saturn şi Neptun care pentru români se va face simţit încă de la începutul lunii septembrie şi care aduce speranţa că alegerile care urmează ar putea schimba soarta României. Ea aduce o conştientizare a realităţilor sociale ceea ce va permite o viziune cu adevărat clară a realității, a ceea ce a fost, în ce privește angajamentele din trecut și ceea ce trebuie să se schimbe sau la care trebuie să se renunţe pentru că nu a dus la rezultatele aşteptate. Această stare de fapte ar putea creşte încrederea oamenilor că, în sfârşit lucrurile sunt pe drumul cel bun.
            Saturn, în Casa puterii şi a reputaţiei naţionale, cum spuneam mai sus, arată implicarea celor mai importanţi oameni din stat în viaţa românilor şi a României, schimburile comerciale, puterea de convingere pentru cei care doresc să investească în România, va fi o perioadă tensionată în care cei răspunzători cu ceste lucruri vor trebui să demonstreze că sunt oamenii potriviţi la locul potrivit. Neptun care sugerează ideile politice de stânga, frauda, ilicitul, economia subterană este contrat puternic de Saturn şi sunt convinsă că vom asista la lovituri dure date unui sistem subversiv care timp de 25 de ani a supravieţuit de pe urma unei democraţii prost înţelese - dimensiunea evaziunii fiscale şi a corupţiei, care ies la iveală, şi care ar putea scoate iar oamenii în stradă. La fel de bine, am putea asista la reformarea clasei politice în sensul real al cuvântului, o reformare mai de nevoie decât de voie, o naştere convulsionată dar necesară pentru ca România să renască din propria sa cenuşă.
            Fiind vorba despre Neptun în Peşti şi Saturn în Săgetător, cei mai implicaţi vor fi nativii semnelor Gemeni şi Peşti, dar şi ale celorlalte două – Săgetător şi Fecioară. Mă opresc o clipă asupra semnului Peşti, Neptun în domiciliu, care are şi o parte întunecată, un soi de modul operandi a unui magician şi credeţi-mă vreau să văd şi eu o minune pentru această ţară atât de încercată şi de blamată de câţiva ani încoace. La ce mă refer? La faptul că la un moment dat, cameleonismul neptunian induce ideea lipsei de scrupule în sensul că aduce o notă de realism crud asupra evenimentelor din ultimele luni. Semnele Văsător şi Peşti sunt cunoscute pentru acţiunile de haiducie pe care le întreprind, opunându-se cu îndârjire normelor, regulamentelor şi deciziilor care nu sunt conforme cu condiţia omului, pe când Săgetătorii vor fi atraşi de politica, asa ca am putut asista la unele situațiile comice şi reale în acest timp.

Chiron în 2016

Începe 2016, la 17 grade 29 Peşti şi tot în acest semn îl găseşte sfârşitul anului, la 21 grade 05. Chiron, deși nu este o planetă este interesant tocmai pentru că leagă conservatorismul saturnian de originalitatea lui Uranus, ceea ce s-ar putea traduce prin faptul că durerea experimentată de neîmplinirile ultimilor 25 de ani, se poate vindeca doar abandonând rigiditatea lumii materiale reprezentate de Saturn ca şi cum trebuie să ne lăsăm duşi de val, fără teamă, abordând în acest fel originalitatea şi inventivitatea uraniană.
Chiron este în semne de apă şi aduce românilor un impuls pentru căutarea emoţională şi afectivă, aduce o stare permanentă de îndoială, chiar de griji pentru prezent şi viitor. Pentru ei, calea destinului căutată este impulsionată de orientări mistice, iluzorii, cu accent neptunian. Compasiunea şi sentimentele pentru celălalt, indiferent dacă sunt bune sau rele, sunt cruciale pentru direcţia luată în găsirea cheii adevărului universal. Trebuie să învețe să distingă ajutorul de sacrificiu, să înţeleagă că procesul de vindecare nu presupune prezenţa lor ca să se producă şi să reconecteze lumea lor imaginară la realitatea în care trăiesc. Să dezvolte umanitatea și compasiunea nativă pentru a se vindeca pe sine dar şi pentru a-i ajuta şi pe alţii să se vindece, lăsându-se inspiraţi de orice sunet, imagine sau mişcare, indiferent de natura acetei mişcări – social, politic, religios etc.
Din nefericire, Chiron vine cu un încărcat bagaj de sufeinţe care obligă să conştientizăm aceste suferinţe şi prin aceasta să ne vindecăm. Suntem proprii noştri Învăţători, învăţăm din propriile suferinţe şi cei care vor avea curajul să ne arate greşeala vor fi tinerii, copiii noştri, copii care inconştient vin ca o jertfă adusă conştiinţei colectivepentru că numai atunci când pierdem ceva ireversibil, suntem capabili să ne ridicăm din genunchi şi să mergem mai departe.
Este anul în care Chiron poate ridica mingea la fileu terapiilor alternative printr-o şi mai mare deschidere spre Cunoaştere, altfel decât cea materială, dar şi pentru experimente sociale noi, progresiste.

Uranus în 2016

Uranus va rămâne în Berbec şi în 2016, el se va mişca între 16 grade 34 şi 20 grade 33 Berbec și va stimula schimbările, imaginaţia, originalitatea şi progresul, în special, în zona antreprenorială până în 2019. Efectul prezenţei lui în Berbec a fost de a zgâlţâi lumea, de a o trezi la realitate, de a releva temerile și nevrozele colective în aşa fel încât acestea să poată fi depășite. Uranus va face ceea ce ştie să facă, se va revolta în continuare, iar în 2018 când va intra în Taur, ce va lăsa în urmă? La nivel de conştient colectiv frica unul faţă de celălalt, un război religios surd, crud, subversiv. Dar Uranus inovează! Inovează în aşa fel încât atunci când îşi va încheia drumul prin Berbec, un drum pe care il va reitera abia peste 84 de ani, caracterul umanist al acţiunilor sale ţinând de faptul că ne obligă să ne gândim la celălalt, ne aduce în atenţie ideile învechite despre lume şi despre om, ne supune unui duş scoţian de conştiinţă până în clipa în care va trece în Taur.
La nivelul României schimbările ţin de structură socială, politică şi de mentalitate. Uranus din Casa veniturilor naţionale, a resurselor naţionale şi a venitului intern brut, a băncilor şi a instituţiilor financiare, Casa a 2-a, este focarul unui Careu în T, între Pluto conjunct cu Marte din tema natală a României, în Casa Parlamentului şi a aplicării legislaţiei în vigoare, Casa a 11-a, şi cojuncţia separantă dintre Pluto şi Jupiter din tema natală a României, în Casa democraţiei şi a tinerilor, prin continuarea aspectului început în august 2015 şi care a culminat cu evenimentele din 30 octombrie, cu repercusiunile sale sociale şi politice, şi care va dura până în la 11 – 12 mai 2016 şi care sugerează tentativa de a se găsi o cale de comunicare, un mijloc şi modalităţi de schimbare socială şi politică ce nu ar trebui să afecteze societatea şi care are darul de a tensiona atmosfera.
O cruce cardinală care implică Luna Neagră, Pluto, Uranus şi Jupiter natal, va debuta pe 23 decembrie 2015 până pe 21 ianuarie 2016 vorbeşte din nefericire despre moarte şi acum aş spune că asistăm la moartea aparentă a unui sistem în ideea naşterii unuia nou, doar că atunci când vorbim despre Luna Neagră trebuie să fim atenţi la tentative de deturnarea sensului real a unor gesturi şi atitudini care pot tensiona relaţia cu societatea civilă şi mai mult. Vorbim despre moarte din nefericire, despre decese care vor continua într-o succesiune aşteptată dar am putea asista şi la disoluţia unor relaţii financiare cu străinătatea. În tentativa de a-şi impune punctul de vedere unele instituţii financiare internaţiaonale ar putea trece la ameninţări deschise. Eu aş spune că ameninţările nu sunt reale, rămân la stadiul de ameninţare dar acest lucru ar trebui să pună pe gânduri autorităţile româneşti deoarece respectivele instituţii doresc mai mult decât trebuie. Este totuşi un moemtn delicat care trebuie negociat în termeni cât se poate de prudenţi.
Elementul Foc va lovi în cele mai neaşteptate momente şi cele mai neaşteptate locuri – discuţii aprinse, acuze incendiare, incendii la propriu, explozii, accidente având ca sursă focul ş.a. În plan individual, trebuie să fim atenţi cum manipulăm sursele de foc din casă dar şi la disputele dintre partneri, părinţi şi copii, tineri şi bătrâni.
Cel de-al doilea moment îl va constitui ultima cruce cardinală care se va configura de pe 9 – 10 noiembrie şi care îi va implica din nou pe actorii principali ai anului Jupiter, Uranus şi Pluto şi Jupiter din tema natală a României. Pluto peste Martele natal al României, aflat în Casa Parlamentului şi a legislaţie în vigoare, Jupiter tranzit în Casa relaţiilor internaţionale, Jupiter natal din Casa democraţiei şi a tineretului şi Uranus – care aduce idei politice de dreapta, o piaţă liberă dar care poate sugera şi o escaladare a naţionalismului, în Casa bogăţiei naţionale, a pieţei monetare şi a Băncilor  pare a sugera o adevărată luptă de stradă, la propriu şi la figurat pentru promulgarea unor pachete de legi şi măsuri de protecţie socială şi economică care să ajute, în primul rând tineretul, dar şi micii întreprinzători, este ca şi cum am asista la o renaştere a democraţiei în România, dar repet această renaştere va fi una grea, dură şi în dureri, plină de controverse şi care nu va mulţumi pe toată lumea, îi va satisface pe alţii, o renaştere care trebuia făptuită încă din 1996. Adăugaţi poziţia în cruce şi a Nodurilor Lunare pentru a avea confirmarea că România se află la răscruce. De noi depinde încotro o vom lua.
În altă ordine de idei, nici în plan internaţional lucrurile nu stau mai bine pentru că asistăm la configurri şi reconfigurări geo-politice cu impact mai mult sau mai puţin doar asupra României, cât asupra economiei mondiale.
Dacă credeți că știința, tehnologia, gadgeturile High Tech de ultimă oră, reprezintă excelenţa în domeniu, că Internetul, calculatorul şi reţelistica cunosc noi şi noi forme de reprezentare, ei bine, nu aţi văzut nimic. Uranus ne pregăteşte de viitor dar pentru a face parte din acest viitor, mai întâi va curăţa lumea, va face ravagii peste tot, de la schimbări sociale, bruşte, la cele mai neaşteptate descoperiri în domeniu, de la maladii incurabile la adevărate epidemii, de la expansiunea Cunoaşterii omului în spaţiu, la cele mai neaşteptate atentate, răpiri, dezastre naturale, schimbări de ideologie ş.a.

Neptun în 2016

Neptun începe şi el anul 2016 în Peşti, adică în domiciliu, la 7 grade 32 şi îl încheie la 9 grade 16 Peşti. Accentul în 2016 cât şi pentru anii care vor urma, va cădea pe  compasiune, pe vindecarea spirituală, pe iubirea necondiționată și pe iertare.
Chiron şi Neptun au călătorit împreună destul de mult timp, într-o conjuncţie puternică, dar vor încheia anul într-un aspect separant, aşa că putem să ne face, o idee despre ceea ce să ne așteptăm în 2016.
Doar că acum, Neptun va începe anul 2016 într-un aspect deloc îmbucurător. El care reprezintă şi ideile socialiste, mişcarea de stânga, în Casa identităţii naţionale, a proserităţii naţionale şi a sănătăţii naţiei în aspect conflictual cu Saturn care se află în Casa parlamentul, poate sugera deziluzii, furii care mocnesc şi chiar acţiuni masive de stradă. De asemenea, este posibil să asistăm la o intensificare a mişcărilor ecologiste ca urmare a unor dezastre ecologice.
Pentru România, Neptun se va afla în Casa identităţii naţionale, a prosperităţii şi a sănătăţii, în aspect dizarmonic cu conjuncţia Venus, care implică factorii sociali de tipul căsătorie şi copii, problemele agresiunii în familie cu accent pe protecţia femeii şi a copiilor, dar şi acordurile diplomatice vis-a-vis de statutul României ca stat participant la diverse operaţiuni cu caracter internaţional, şi Soare care reprezintă premierul, preşedintele, persoanele cu autoritate, în general, din tema natală a ţării, aspect care pare să sugereze tentativa celor care încearcă să se sustragă cercetării penale, să se ascundă de braţul lung al legii în ideea că pe mine nu mă prinde. Ei bine, tocmai acest pe mine nu mă prinde le poate juca feste celor care au activităţi ilicite, care au fraudat statul şi şi-au adunat averea din asemenea activităţi, deoarece acordurile existente sau care se vor încheia va permite statului român să recupereze aceste pagube. Posibila lege a confiscării averilor să fie, în sfârşit, votată. Operaţiuni de anvergură, de tip mani pulite, vor zgudui lumea interlopă şi ne vom mira de ceea ce vom afla.
Cred totuşi, că trăsătura fundamentală a lui 2016, în ceea ce îl priveşte pe Neptun, va ţine de capacitatea noastră de a înțelege și de a analiza de ce suferim şi conştientizarea a ce a produs suferinţa noastră. Să nu uităm că Neptun este o planetă a spiritualităţii și a înțelegerii, astfel încât cei care vor fi atenţi la ceea ce se petrece în jurul lor vor înţelege sau vor vedea uşor ce stă în spatele tuturor suferinţelor, a războaielor și a foametei pe care omenirea trebuie să îndure.
Percepţia corectă a realităţii este însoţită de viziunea a ceea ce trebuie să facem pentru a îmbunătăți lumea, totul în condiţiile în care am înțeles că suferim din cauza a ceea ce suntem, ca întreg, şi care implică şi latura materială, nu doar cea spirituală,  atunci vom putea ieși din noi înșine, asemenea lui Chiron, Vindecătorul rănit, şi  putem să îi ajutăm şi pe alții să se elibereze, de durere şi de teamă.

Pluto în 2016

Pluto va fi în Capricorn şi în 2016, va începe anul la 15 grade 03 Capricorn și şi îl va încheia la 16 grade 55. Tranzitul lent al lui Pluto prin Capricorn, semn de pământ stăpânit de Saturn şi pe care îl va părăsi abia în 2025, transformă încet şi sigur instituțiile care au devenit anacronice şi care nu îşi mai dovedesc utilitatea, scopul în ideea cărora au fost create prin apariţia altor instrumente noi, superioare ca şi concepţie şi în acelaşi timp cu un impact şi cu o capacitate mai mare de absorbţie globală. Unul din aceste sectoare va fi cel bancar implicit, sistemul monetar, de exemplu.
Un alt aspect plutonian de urmărit în 2016 va fi modul în care folosim energia, sub toate formele ei – convenţională, neconvenţională, nucleară, electrică etc şi cum responsabilizează omenirea noile forme de energie care vor fi indentificate, ceva de genul, energia nu trebuie îngrădită de preţuri şi nici concentrată în mâna câtorva puteri, ci toată lumea trebuie să aibă acces la ea, tot aşa cum dreptul la hrană şi  îngrijirea sănătății, este un drept fundamental al omului, iată un domeniu căruia va trebui să i se acorde o mai mare atenţie, după cum vom sesiza că începe să se prefigureze un alt tip de mentalitate vis-a-vis de război: de ce să ne distrugem prin luptă când există modalități alternative de a ne raporta unul la celălalt fără a ne distruge.
Pentru România, combinaţia Pluto tranzit peste Marte natal, în Casa parlamentului, a legislaţiei şi a consiliilor judeţene şi locale, în opoziţie cu Jupiter natal, din Casa democraţiei, a tineretului şi a funcţiilor sociale, va fi un moment greu, dur, dar aducător de evoluţie, cu efect transformator nu doar la nivel personal sau de generaţie, ci şi la nivel macro-economic şi macro-social, cu reformularea sistemului coercitiv, în special cel judecătoresc, a averii naţionale – probabil realizează şi mai marii noştri că mare parte din România a fost deja vândută sau aservită, ori Pluto vine şi dărâmă tot ceea ce este considerat mai sigur dacă respectivele organisme folosesc metode şi metodologii care nu mai sunt conforme cu vremurile pe care le trăim. De fapt, Pluto anunţă moartea a tot ceea ce sistemul credea că este viabil – de la modul cum decurg anchetele, cum este aplicată legea la modul cum este organizată şi percepută armata, serviciile de informaţii, serviciile secrete, lumea interlopă sau cei desemnaţi să aplice legea, inclusiv cu tăierea unor drepturi salariale acolo unde se consideră că deja este prea mult şi aici, clar, este vizată atât justiţia cât şi lumea interlopă în sensul că se va lua de la unii ca să se dea la alţii, echitabil, aşa cum o cere un stat de drept şi aici mă refer la sănătate şi la educaţie. Părerea mea este că Pluto va da o lovitură grea la tot ceea ce înseamnă economie subterană, iar combinaţia cu Marte poate fi o armă redutabilă în lupta contra terorismului internaţional. Distrugerea prin foc este, de asemenea posibilă, putem asista la accidente şi incendii fără precedent sau atipice şi din păcate soldate cu pierderea de vieţi omeneşti.
Totodată vom asista la continuarea reformulării sistemului bancar cu tot ceea ce implică acest proces. Lăcomia, bunăoară, care se află în spatele acordurilor şi evenimentelor mondiale majore, decise în spatele uşilor închise, să fie eliminată sau înlocuită cu o bază umanitară solidă, pregătind astfel intrarea lui Pluto în semnul Vărsătorului.  
Un alt domeniu pe care îl va atinge energia plutoniană va fi credinţa, instituţia ecleziastă care se crede unică şi irevocabilă. Ideile religioase vechi, închistate, undirecţionale vor începe să fie eliminate şi înlocuite cu conceptul de religie unică sau, cel puțin, cu o altă percepţie asupra religiei care va duce la concluzia că toate religiile reprezintă o valoare, în sine, şi au un singur element primordial – Dumnezeu, Divinitatea ca Idee Unică.
Ar trebui ca până în 2025, sistemul de valori universal să fie reorganizat sau restructurat într-un mod cât mai rezonabil pentru ca Pluto să intre în semnul Vărsătorului gata pregătit.

Eclipsele din 2016

Eclipsele au stârnit curiozitatea oamenilor din cele mai vechi timpuri. Misterul lor nu a fost elucidat, speculaţiile pe tema acestora, mai ales asupra rolului pe care îl joacă ele şi care este semnificaţia pentru viaţa cotidiană, continuă şi astăzi. Astrologii au acceptat ideea că o eclipsă de Lună nu este musai să fie urmată de una de Soare pe când o eclipsă de Soare este urmată adesea de o eclipsă de Lună. S-a observat însă că, periodic, o eclipsa de Soare – totală, parţială sau inelară – este însoţită cu două săptămâni înainte şi două după, de cel puţin o eclipsă de Lună. Această ciclicitate a fost numită Saros.
Ciclul Saros este o suită de eclipse cu o peridiocitate de aproximativ 18, 2 ani (6585,3 zile conform Rose Lineman sau Bernadette Brady) care ajută astronomii şi astrologii să stabilească momentul când se produc eclipsele viitoare, fie ele de Soare, fie de Lună. De fapt, în cadrul unui ciclu s-a observat că o eclipsă se produce, conform geometriei în spaţiu, în aproximativ acelaşi loc în care s-au produs eclipsele din ciclul anterior. Această ciclicitate poartă denumirea de Ciclu sau Seria Saros.
Despre ciclul Saros, vorbesc, încă din antichitatea timpurie, astronomii babilonieni şi sumerieni şi au fost cunoscute chiar de către Hiparch, Plinu cel Bătrân şi Ptolemeu care amintesce de ele în scrierile lor. Denumirea de Saros este o derivaţie a cuvântului sumerian SAR – unitate de măsură şi a fost folosit pentru prima oară, în 1691, de Edmond Halley care găsise, într-un Lexicon din secolul al 11-lea, un text în care se vorbea despre acest fenomen. O asemenea serie Saros a fost eclipsa din 27 – 28 octombrie 2004 care se va repeta pe 8 noiembrie 2022, 18 noiembrie 2040, 30 noiembrie 2058.
Seria Saros este strâns legată de periodicitatea Lunii pe orbita sa atunci când se calculează următoarea serie de eclipse Saros: Luna sinodică, Luna draconică şi Luna anomalistă.
· Luna sinodică este perioada în care Luna se mişcă în jurul Pământului în mişcarea sa de revoluţie de 29,2 zile şi este responsabilă de fazele lunii aşa cum le cunoaştem noi – Luna Nouă, Primul Pătrar, Luna Plină, Ultimul pătrar.
· Luna draconică se referă la punctele de intersecţie în care planul de mişcare al Lunii intersectează eliptica Pământului în două puncte numite nodale (Nodul Nord şi Nodul Sud), ştiut fiind că planul de revoluţie al Lunii are o înclinaţia de circa 5 grade faţă de orbita. Altfel spus Luna draconică defineşte intervalul dintre două treceri succesive ale Lunii prin Nodul Nord (Ascendent).
· Luna anomalistă se referă la faptul că orbita selenară, mai mult elipsoidală decât un cerc, trece de la apogeu la perigeu şi invers într-o perioadă mai lungă de timp decât ar fi normal. Anomalist derivă de la anomalie care încearcă să explice tocmai această încetineală în a reveni la punctul iniţial de pe absidă.
Cum ştim, în fiecare an se produc 4 sau chiar 5 eclipse, aşa că nici anul acesta nu vom scăpa. O eclipsă de lună nu este obligatoriu să fie urmată de una de Soare, în schimb, întotdeauna o eclipsă de Soare va fi urmată de una de Lună. De asemenea este ştiut că efectele eclipselor, fie ele de Soare, fie de Lună, se resimte 7 zile înainte şi alte 7 după eclipsă.
Prima eclipsă a anului va ave loc pe 9 martie, cu un maxim la ora 03:59, ora României, şi va fi o eclipsă totală de Soare care face parte din seria Saros 130. Pentru România, eclipsa se produce pe axa 1 – 7, Peşti – Fecioară, şi face parte dintr-un trigon în semne de apă din care mai fac parte Luna natală şi Jupiter natal din tema Românei.
Aspectul aduce în plan mundan şi personal, manifestarea conştientă a propriei identităţi, personale şi naţionale versus relaţiile directe cu oamenii, în general, şi cu fiinţa iubită, în special.
Având în vedere aspectul de conjuncţie Soare – Lună în Casa 1, casă care reprezintă poporul, starea de prosperitate şi de sănătate a acestuia este posibil să asistăm la o tentativă de armonizare a nevoilor populaţiei prin negocierea unor acorduri de împrumut sau parteneriale care să vizeze segmentul social prin starea de sănătate – medicamente, naşteri de copii, construirea de spitale, stimularea cercetării în medicină, restructurarea sistemului sanitar chiar, dar şi celelalte segamente care pot asigura starea de bine a populaţiei. Deşi românii sunt motivaţi în ceea ce cer, adesea se pare, ne lipseşte moderaţia în strădania de a manifesta rolul de dictatură a străzii. Există o fluctuaţie între atitudinea de dictator - care, invariabil, se dovedeşte ineficientă - şi o mare lipsă de încredere în propriile capacităţi. Ambele extreme duc la ciocniri cu ceilalţi, deoarece nici atitudinea de dictator şi nici cea de pion nu se dovedesc a fi roluri perfect confortabile.
Este interesant de notat aici că, în procesul de echilibrare a axei destinului reprezentat de Casele 1 şi a 7, populaţia poate dezvolta, o perioadă preocuparea aproape narcisistă pentru aparenţe, fapt care aduce şi un grad excerbat de demonstrativitate care se reflectă la nivelul ţării prin diverse reacţii convulsionate.
Cum eclipsa stimulează axa de relaţie este clar că suntem chemaţi să găsim un echilibru între relație și sine. Probleme cum sunt curajul personal, încrederea și independența vor fi în prim-plan pe tot parcursul anului viitor. Ca şi cum omenirea primeşte un impuls cosmic spre a se exprima cât mai diplomatic şi mai creativ și toate cele care se vor întâmpla sunt, în fapt, momente de evoluţie şi de creştere.
Ceea ce ţine de aspectul personal sau de imagine devin deosebit de importante și, în acelaşi timp, critic. Practic, democraţia românească ar trebui să înveţe să se ţină pe propriile picioare, cu fermitate dar şi cu moderaţie, în acelaşi timp.
Secvența celor două eclipse, de Soare şi de Lună din martie, va fi un semnal de alarăm vis-a-vis de faptul că trebuie să interacţionăm unul cu celălalt, că trebuie să ţinem cont de nevoile celuilalt, că trebuie să fim uniţi atunci când dorim să facem ceva deosebit şi mai ales, pentru noi.
Pentru cei mai mulți, conflictul se dă între identitate personală în raport cu cea naţională, inclusiv cu promovarea ideii de dezvoltare personală, toate acestea vor fi în centrul atenției şi va da un impuls puternic redefinirii ideii de identinate naţională.
Fiind totuşi vorba despre Casa a 7-a însă, pot apărea blocaje legate de armonie şi de cooperare. În funcţie de faza procesului de echilibrare a Nodurilor Lunare, relaţia dintre populaţie cât şi cei care conduc se poate tensiona pentru că fiecare parte are convingerea că metoda lui de abordare a problematicii este singura posibilă. Adică ni se cere să nu fim oamenii extremelor. Cauza acestor tensiuni ţine de lipsa de scopuri ferme privitoare la o serie de proiecte naţionale, de acorduri internaţionale care se încheie şi care implică un preţ pentru menţinerea unei imagini confortabile despre sine, despre reflexia fiecăruia în tot ceea ce se cheamă decizie comună. În back ground există însă o incapacitate de a susţine dialogul cu societatea civilă ceea ce se va regăsi în numeroase tentative de a mulţumi pe toată lumea.
Următoarea eclipsă, va fi una de Lună şi va avea loc pe 23 martie, ora 13:48 ora Bucureştiului şi face parte din seria Saros 142.
Eclipsa de lună în opoziţie cu prima casă, Soarele este în opoziţie cu Luna, tot pe axa relaţională, vorbeşte şi ea despre tentativa de a schimba imaginea României sau de a ne redefini personalitatea ca popor în raport cu felul în care ne dorim să ne regăsim în opinia internaţională, doar că de această dată totul se va reflecta la nivelul emoţiilor. Iar emoţia şi afectivitatea ne pot fi uneori duşmani, de aceea se cere găsirea unui echilibru între autonomie, dependențe şi autonomia personală cu extensie în  naţional.
Emoțiile românilor vor fi evidente acum. Este un moment bun pentru ca guvernul şi parlamentul să pună pe primul plan nevoile populaţiei, respectul față de omul de rând, va fi un pas înainte în relaţia societate civilă şi conducători. Acum este testată capacitatea de leader a Preşdintelui, a Guvernului dar mai ales a Primului Ministru. Dacă cei care conduc România înţeleg acest lucru poate fi un punct câştigat ca încredere, dacă nu, se vor petrece adevărate drame care greu vor reînnoda această relaţie şi care se va reflecta în perioada alegerilor din vară mai ales.
            Acum sunt testate parteneriatele, dacă vom fi fermi şi consecvenţi pe poziţie relaţia cum se spune, se va consolida. Casa a 7-a este un semnificator important din punct de vedere relaţional, poate fi un atuu dar se poate transforma şi în adversar. Este timpul să se găsească un echilibru între nevoile naţionale și ceea ce vor alţii să impună din afară prin negocieri, directive sau discuţii. Este momentul să se facă un compromis și să se negocieze dur, la sânge, nu de alta dar s-ar putea obţine mai multe oportunităţi pentru echilibrarea economiei naţionale şi chiar să se schimbe imaginea României în bine.
În plan personal, posibile rupturi de relaţie, cuplurile care aşteaptă de multă vreme un copil pot primi vestea cea mare, dar este posibil să sporească, prin crucea cardinală care implică Luna, acţiunile agresive de tip violenţă în familie, vilouri urmate de procese răsunătoare; tot acum Guvernul poate lua măsuri dure pentru protecţia femeilor şi copiilor.
Celelalte două eclipse vor avea loc în spetembrie. Prima va avea loc pe 1 septembrie 2016, la ora 11:08, ora Bucureştiului, o eclipsă de soare inelară care face parte din ciclul Saros 135. De astă dată, Soarele şi Luna se află în semnul Fecioarei, conjuncte cu Nodul Nord.
Deoarece eclipsele  de Soare se produc pe Lună Nouă iar cele de Lună pe Lună Plină ne putem da seama de natura lor pentru că fazele Lunii sunt călăuza primară a acestui proces cosmic invariabil şi ne ajută să desluşim o parte din dinamica lucrurilor care stau în spatele lor.
Luna Nouă pentru că se produce acest fenomen, prin refluxul său energetic (energia este slabă deoarece se află în punctul minim de forţă, de acum ea va începe să crească pe parcusul a 14,7 zile) ne pregăteşte pentru un nou ciclu lunar. Perioada dintre Luna Nouă şi Lună Plină este perioada de creştere a puterii sale. Suntem mult mai receptivi la schimbări – de exemplu, un tratament nou, un medicament nou, o altă metodă de intervenţie chirurgicală (laserul, de pildă), la ideile noi – metode de tratament care vor schimba radical calea de abordare a bolii – markerii tumorali arată dacă expansiunea celulelor canceroase continuă sau a fost stopată, roentegenoterapia ţintită fără a mai iradia şi organele ori ţesuturile sănătoase din preajma tumorii ş.a., mai mult este o eprioadă excelentă pentru a demara proiecte noi – cercetarea în sănătate poate depăşi momentele de stagnare. Luna Nouă acţionează pozitiv la toate nivelurile. Şi pentru că astrul nocturn   începe să crească în luminozitate şi organismul are tendinţa de a absorbi totul şi de a reţine apa în ţesuturi sau de a face febră deoarece Luna până la Primul Pătrar are caracter temperamental umed şi cald.
Cei care sunt născuţi pe Lună Nouă trăiesc intens aceste momente. Dacă în tema natală a unui asemenea nativ Luna este exaltată aceştia trăiesc acut senzaţia de regenerare iar reactivitatea organismului este pe măsură, de retrezire. Calităţile casei în care se află Luna se manifestă plenar, deoarece conjunctura astrală presupune noi începuturi, noi posibilităţi, inclusiv în plan spiritual.
Lucrurile începute pe Lună Nouă tind să atingă paroxismul în punctul maxim energetic adică pe Lună Plină. Foarte multe decizii, mai bune sau mai rele, mai inspirate sau mai puţin inspirate, în funcţie de tema astrală a fiecăruia, se iau în momentul în care astrul noţii este foarte luminos.
Pentru România, eclipsa poate aduce o tensionare a relaţiilor internaţionale prin deizia guvernului şi a Preşedintelui de a se împotrivi unor decizii cu caracter restrictiv. Sau putem vorbi despre pregătirea alegerilor din noiembrie care vor stârni nemulţumiri printre românii care lucrează afară. Axa Fecioară - Peşti suprapusă peste axa Nodurilor Lunare, însă pătratul cu Marte în tranzit poate vorbi şi despre convulsii în Parlament, decizii care se iau sub presiune externă pe deoparte, iar pe de alta sub presiunea străzii. De asemenea, ne putem gândi la o serie de măsuri punitive la adresa României, dar şi apariţia de noi investitori pe piara românească.
În plan personal, există un risc sporit de divorţ, de anulare a unor contracte considerate sigure, de anulare a unor negocieri sau chiar pierderea unor procese de divorţ sau de partaj.
Ultima eclipsă a anului va avea loc pe 16 septembrie2016, ora 20:55, ora Bcureştiului, eclipsă de lună care face parte din ciclul Saros 147.
Unele decizii la nivel UE sunt percepute drept un atac la deocraţie şi la viitorul tineretului. Opoziţia Soarelui cu Luna din Casa identităţii naţionale vorbeşte despre nemulţumirile străzii, despre emoţiile populaţiei vis-a-vis de deciziile care se iau.
Impactul afectiv este unul destul de putenic şi poate tensiona relaţia cu societatea civilă.
Pentru că acum se poate întâmpla ca: multe boli cronice să se complice; accidentele de autoturism sunt letale; pot interveni probleme cardiace pe masa de operaţie (cu Marte foarte păuternic care îl implică în pătrat pe Jupite în Casa a 8-a); pot debuta vicii – dependenţa medicamentoasă, droguri sau alcoolism (dacă sunt implicaţi Neptun şi Venus); pot fi descoperite varii forme de cancer în fază terminală şi în care medicina nu mai are ce face; pot avea loc accidente catastrofale:  în semne de pământ: cutremure, prăbuşiri de clădiri, prăbuşiri de mine, alunecări de teren, erupţii vulcanice.
Pentru România putem vorbi despre o atenţie sporită a societăţii civile asupra relaţiei cu politicul. Putem asista la readucerea în plin plan a ideiilor de stânga, deoarece este implicat şi Neptun, regrete vis-a-vis de socialism, comunism şi colectivitate. Posibil să aflăm de oameni cunoscuţi implicaţi în acţiuni mafiote, despre operaţiuni secrete, putem asista la o răzvrătire faţă de ideea de fraudă și escrocherie cu toate acţiunile ilicite pe care le implică, de la frauda bancară la companiile fictive. Tot acum pot fi testate parteneriatele, chiar şi acele relaţii care sunt considerate solide. E timpul să găsim un echilibru între nevoile proprii și cele ale celuilalt. S-ar putea descoperi brusc mai multe oportunități sociale pentru cei fără venituri.

 Retrogradele lui 2016

În afara planetelor lente care intră în aparentă retrogradare anual, şi în 2016 vom avea două planete personale care vor face acest lucru. Vorbim despre Mercur căruia i se va alătura Marte, mai bine de două luni şi jumătate.
Mercur va intra în mişcare aparent retrogradă de 4 ori în 2016.  Mercur începe ciclul retrogradării cu 12 – 14 zile înainte de a intra în mişcarea de retrogradare propriu-zisă şi îl încheie la 13 – 17 zile după revenirea în mers normal.
Ciclul s-a mutat în 2016 de pe semnele de aer pe semnele de pamant: Taur, Fecioară şi Capricorn. În timpul perioadelor de aparentă retrogradare, lucrurile par că merg intr-o parte, că au au tendința de a se denatura, că domnește confuzie. Când Mercur retrogradeaza într-un un semn de pamant, el devine practic în ce priveşte găsirea unor soluții și se aliniază strict la dead-line-uri şi la buget.
Ştim că Mercur are în primire toate tipurile de comunicare, inclusiv ascultare, vorbire, învățare, lectură, editare, cercetare, negociere, vânzare, cumpărare, toate contractele și acordurile formale, precum și documente importante, cum ar fi manuscrise de carte sau documente termen, contracte, acte, contracte, contracte de leasing ş.a. Tot Mercur răspunde de toate tipurile de cod, inclusiv coduri de calculator, precum și de transport, de transport maritim, și de călătorii. Când această planetă intră în mers aparent retrograd, în aceste domenii lucrurile par scapă de sub control.
Dar înainte de toate, Mercur este planeta comunicării. Deci, când el va începe să se joace cu răbdarea noastră, se produc celebrele ciocniri verbale. Se spune că pe frontul comunicării începe haosul, lucru cu care eu nu sunt deloc, de acord! Ar însemna să închidem magazinele, să nu deschidem calculatoarele, să blocăm liniile telefonice, să închidem şcolile, să nu mai mergem la muncă şi să ne izolăm!! Dacă ştim cum să profităm de această influență a lui Mercur, lucrurile se vor desfăşura fără probleme.
Este o perioadă excelentă în care să pregătiţi contractele și acordurile pe care le aveţi ca să fie reînnoite sau renegociate. Este un moment potrivit pentru a întocmi necesarul pentru lucrări de reparații sau de up-gradare a echipamentelor cu care lucraţi, că sunt cele de la birou, utilajele din întreprindere sau de acasă. Asiguraţi-vă că informaţiile, datele, statisticile, fişierele cu care operaţi au o dublură sau sunt funcţionale, deoarece există riscul ca în această perioadă, să le pierdeţi. În cazul în care trebuie să plecaţi la drum, verificați dacă toate actele, documentele şi cardurile sunt în ordine.  Tot acum poate scădea interesul pentru cariera aşa că profitați de această perioadă pentru a reveni asupra unor lucruri lăsate neterminate care, acum, ar putea fi finalizate.
Este, în schimb, o perioadă când se pot face reevaluări și puteţi discuta despre reeşalonări ale creditelor şi datoriilor. Pregătiţi-vă atent pentru fecare mişcare financiară pe care doriţi să o faceţi altfel veţi plăti mai mult decât face! Fiţi atenţi la contractele care se derulează deja şi asigurați-vă că decurg normal. Reevaluaţi planurile pentru creditele pe care le aveţi  şi analizaţi modalităţile de plată. Întocmiţi documentaţia pentru taxe şi impozite. Adunaţi date referitoare la orice doriți să cumpărați sau să investestiţi în viitor.
Perioadele de retrogradare sunt:
 • 5 ianuarie - 25 ianuarie
 • 28 aprilie – 22 mai
 • 30 august – 22 septembrie
 • 19 decembrie 2016 – 10 ianuarie 2017
Marte va intra în mişcare aparent retrogradă pe 17 aprilie şi se va încheia pe 29 iunie, dar ciclul va începe 22 martie şi se va încheia pe 21 iulie. Marte retrogradează, în medie, la fiecare doi ani și două luni ceea ce transformă momentul într-un adevărat eveniment printre planete. În acest timp, abordarea acestei perioade se referă la varii conflicte, ostilitate, mânie, asertivitate și la luarea de măsuri care necesită deseori regândirea, reorientarea, regruparea sau reintegrarea acestor stări emoţionale. Oricare ar fi situația, Marte retrograd oferă o șansă de a ne replia și de a încerca un nou atac asupra provocărilor din viața noastră, deoarece este momentul pentru a examina și reorienta modul în care exprimăm, experimentăm și integrăm energia marţiană în viața noastră.
Când vorbim despre Marte vorbim despre furie si agresivitate. Cu Marte retrograd, ne putem confrunta cu probleme care implică aceste emoții, fie în noi, fie direcţionat spre alte persoane. În timpul fazei de retrogradare, am putea fi deosebit de sensibili la dinamica conflictelor și puterea de propagare a acestora. Am putea simţi nevoia de a examina modul în care să canalizăm agresiunile și, apoi, să integrăm forța naturii umane în vieța noastră într-un nou mod.
Furie, ostilitate, forță, amenințare, afișarea puterii sau a altor forme de agresiune, necesită, în mod natural, un anumit grad de teamă. Răspunsurile primare instinctive la frică sunt: ​​lupta, elanul, avântul sau conservarea. Lupta este o soluţie pentru a face față provocării și merge mai departe sau, alternativ, făcând glume pe seama acesteia.
Cu toții avem căile noastre preferate sau automate de a răspunde la frică. Marte retrograd poate contesta însă aceste mecanisme tocmai pentru a explora şi alte căi de canalizare-mai puțin modul nostru de a face furiei și conflictelor. Dacă avem tendința să conservăm energia marţiană, de exemplu, am putea găsi posibilitatea și curajul, evident, de a mobiliza natura noastră interioară spre o reacţie activă dar nu conflictuală. Dacă însă avem tendința să ne lansăm într-un atac la primul semn de pericol sau de concurență, s-ar putea să trebuiască să învăţăm să ne protejăm pe noi înșine și prioritățile noastre.
Nota agresivă a lui Marte se va face simţită însă, mai accentuat, din 12 mai când va reface pătratul cu Jupiter, ca de pe 24 mai să se refacă pătratul cu Saturn şi să devină focarul unui Careu în T între Saturn şi Uranus, careu care se va desface abia pe 6 august. Agresate vor fi Casele care reprezintă Preşedenţia, Parlamentul şi Afacerile Externe şi populaţia. Marte în Scorpion, deci în domiciliu, şi în Casa comerţului internaţional, a transportului pe distanţe lungi, dar şi a instanţelor de judecată, va da bătăi de cap lui Saturn natal din Casa afacerilor externe ca şi cum România trebuie să facă faţă unor atacuri din afară, atacuri la nivel de diplomaţie care va implica, prin Uranus, reacţia societăţii civile, reacţii deloc liniştitoare. Posibil ca o serie de decizii UE care vizează libera circulaţie a cetăţenilor să nu fie pe placul populaţiei şi de aici reacţia străzii. Dealtfel, întreg mediul diplomatic internaţional va fi extrem de tensionat.

Un comentariu:


 1. Ai nevoie de un împrumut?

  Bună ziua, Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a rezolva nevoile financiare, oferim împrumut variind de la 5,000.00 $ la 10,000,000.00 $ Max, suntem sigure, eficiente, rapide și dinamice, cu 100% Garantat De asemenea, ne dă afară împrumut în (euro, . pound și Dolari) rata dobânzii aplicabilă tuturor împrumuturilor este (2%,) dacă sunteți interesat să mă întorc la noi prin intermediul (michellealiex200@gmail.com) Serviciile Rendered includ:

  Nume complete:
  Adresa:
  Țară:
  Suma creditului necesar:
  Durata împrumutului:
  Număr de telefon directă:
  Venit lunar:

  Email de contact: michellealiex200@gmail.com
  Mulțumiri.

  RăspundețiȘtergere