Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

23 decembrie 2014

Cadrul general


2015

Cred că trebuie să încep aceste previziuni, în primul rând, cu trecerea lui Saturn în semnul Săgetatorului pe ultima sută de metri din 2014. Încă din noaptea dintre ani, oamenii de pretutindeni vor simţi acest lucru. Probleme politice și cele economice vor fi văzute din perspectivă diferită.
Şi m-aş referi la chestiuni care ţin de educaţie pe care se va pune accentul în special în prima parte a anului, iar pentru noi românii atenţia se va concentra atât pe apectul şcolii primare cât şi pe cel al studiile gimnaziale. Ne putem aștepta la noi reglementări legislative care vor permite inovații structurale în instituțiile de învățământ, precum și să se facă ordine în această ramură a învățământului. De asemenea, vor fi introduse noi modificări în ceea ce priveşte diplomaţia şi relaţiile cu celelalte ţări, în special cu cele vecine; cu unele se va ajunge la un acord cu privire la libera circulaţie, adică  fără viză, cu altele, dimpotrivă, ar putea să se îngrădească libera trecere. Trebuie menţionat, totuși, că această schimbare despre care se va vorbi şi în 2015, este cu bătaie lungă, cu paşi care se vor desfăşura etapizat, în următorii ani.
Tensiunea dintre Pluto și Uranus, care începe să se disemineze, cele două planete au intra în ceea ce se numeşte aspect aplicant şi care s-a simţit, din acest punct de vedere, mai ales în iunie 2012, va facilita în cele din urmă acest discurs diplomatic. Se vor încheia unele conflicte care au ţinut prima pagina a ziarelor şi a buletinelor de ştiri de pretutindeni  în perioada 2012-2014. Normal, nu ne putem aștepta să vedem câștigători sau perdanți în această reconfigurare a zonelor de influenţă deoarece motivul care a stat şi stă la baza tuturor conflictelor din diversele colţuri ale lumii, au fost de natură politică. Cu toate acestea, pot spune cu siguranță că multe procese care au afectat Europa, Ucraina, Egipt, Siria și un număr de țări africane sunt ireversibile, nu se vor întoarce sub nicio formă la vechiul regim ci vor menţine parcursul politic în care s-au înscris. Să sperăm că schimbările din țările menționate mai sus vor avea un caracter pozitiv. Desfacerea aspectului dintre cele 2 planete în 2017 va marca sfârșitul unei epoci şi începerea alteia.
Incepand cu 2015 majoritatea țărilor vor trăi într-o societate post-industrială. Pot spune că elementul de noutate a anului 2015 ar putea fi ceva care să ne transforme viața de manieră neaşteptată, similară cu invenția telefonului, apariţia Internetului sau a telefonului mobil. Progresul în domeniul tehnologiilor de vârf va influenţa politica și aceacare trebuie aviţi în vedere în transformarea societății noastre. Primul semn la dat SUA care după mai bine de 50 de ani se deschide spre o relaţie sănătoasă cu Cuba, în sensul că este pentru rima oară câdn după atâta vreme un preşedinte american vizitează Cuba.
În prima jumătate a anului aspectul armonios dintre Jupiter și Uranus ar putea avea un efect neașteptat asupra dezvoltării tehnologiilor nano cu accent pr Internet și conexiunile wireless, precum și pe acele inovații care vor fi prezentate doar pentru jucatorii-cheie ale pieței de înaltă tehnologie. Jupiter este planeta norocului, a expansiunii și datorită influenței sale toată lumea va observa că noua tehnologie a devenit accesibilă și disponibilă practic, tuturor.
Apoi, omenirea poate face progrese semnificative în industria spațială; de exemplu, se vor înmulţi informaţiile legate de nave trimise în spațiu pentru explorarea, cercetarea şi eventual colonizarea a noi planetel. România a anunţat deja posibilitatea ca un al doilea astronaut roman să plece în spaţiu. Datele pe care aceste sonde, sateliţi şi nave le vor trimite, pot schimba fundamental percepţia noastră asupra universului, prin acceptarea, că există viaţă şi pe alte planete sau că se formează misiuni pentru studii de fezabilitate vizând colonizarea de care aminteam.
Trecerea lui Jupiter în semnul Fecioarei din vară se va resimţi la nivelul economiei când se va remarca o creştere a acesteia şi este posibil ca economia să se revigoreze şi să se stabilizeze rapid și să se recupereze repede din pierderile suferite în anii anteriori. Pentru România acest lucru are impact prin acceptare a unor programe financiare, o creştere a absorbţiei de fonduri europene şi de implementare a unor programe economice bază. Nu spun că acest lucru se va petrece fără fricţiuni, nu, deciziile vor fi precedate de tensiuni politice, de dispute televizate, de împărţire a spectrului politic în facţiuni pro şi contra, în special în luna martie, a doua parte a lunii iulie şi începutul lunii august şi în a doua jumătate a lunii septembrie, dar cred eu că este nevoie de aşa ceva, numai aşa se produc arderile alchimice de care avem nevoie că să accesăm Noul. De fapt, sunt semne din ce în ce mai putenice că am intrat deja în Era Vărsătorului.
În 2015 atenția generală este îndreptată spre ecologie, protecția mediului, obiceiurile alimentare sănătoase și un stil de viață sănătos. Sănătate populaţiei va deveni centrul atenţiei. Ne putem aștepta ca Guvernul să adopte o serie de măsuri menite să îmbunătăţească sănătatea întregii națiuni. Medicină neconvențională și sferele asociate acesteia vor creşte ca importanţă. În general, se poate spune că situația politică și economică din lume va fi lipsită de agitație și conflicte. Mai aproape de lunile de vară, când evenimentele pozitive vor începe să pună în umbră pe cele negative, oamenii de pretutindeni vor putea rspira uşuraţi și să privească cu credința spre viitor.
Vom avea 4 eclipse şi în anul care vine, 2 de soare si 2 de lună.
Prima eclipsă totală de soare se va petrece în semnul Pești, pe 20 martie 2015, la 29 gr Peşti 27 şi face parte din ciclul Saros 120, ciclu format de-a lungul vremii dintr-un număr de 71 de eclipse şi care a debutat la 27 mai 933 şi se va încheia pe 27 iulie 2195. De reţinut că eclipsa de Soare umple de energie, pregăteşte de acţiune, pregăteşte terenul pentru proiecte noi, provoacă la noi experienţe vis-a-vis de relaţiile cu ceilalţi. În plan personal ne putem confrunta cu o amplificare a EU-lui – încăpăţânare, orgolii, eclipsa face atingere cu idealurile noastre care acum se pot schimba, mai precis se pot redirecţiona, poate aduce crize de identitate, deschidere spirituală dar şi creşterea frecvenţei crizelor depresive, de personalitate multiplă sau maniaco-depresive, dependenţa de medicamente ori de droguri poate duce la accidente de tip overdoză. Mai poate aduce conştientizarea unor calităţi latente – bioenergie, clarviziune, claraudiţie şi pe care eclipsă le poate activa, dă vitalitate şi experienţe inedite la nivel de conştient/subconştient, sănătate/boală etc.
Cum Eclipsa de Soare are loc şi în grad anaretic lucrurile nu mai sunt chiar atât de bune deoarece putem asista la explozia sau culminarea unor epidemii, la nivel mundan iar în plan personal la debutul unor boli neaşteptate sau descoperirea unor boli care acţionează de mult timp insiduos pe un fond imunitar slăbit.
Pentru România eclipsa se produce pe axa 1 – 7 şi vizează probleme legate de afaceri interne, populația de la oraşe, treburile interne, condițiile de trai ale populaţiei, psihologia maselor dacă ne gândim că la Casa 1 ca un câmp de acţiune în care se regăseşte populaţia, imaginea României ca naţiuni, împlinirile şi dezamăgirile acesteia, activitatea din comunitatea în care trăiesc dar şi starea de sănătate a acesteia. Cealaltă casă implicată în eclipsă este Casa a 7-a. Aceasta vorbeşte despre relaţiile externe, despre tratatele care se discută, negocierile din jurul acestora, relaţiile de afacei, contracte dar şi despre varii alianţe, relaţiile publice, balanţa comercială, codiţia femeii şi situaţii de agresiune făţişă. 
Eclipsa de totală de Soare va fi urmată de o eclipsă totală de Lună, pe 4 aprilie 2015, orele 14.00, la 14 gr 24 Balanţă. Această eclipsă face parte din ciclul Saros 132 care a debutat pe 12 mai 1492 şi se va încheia pe 26 iunie 2754.
Eclipsa de Lună atinge latura emoţiilor şi afectivităţii – amplifică temeri interioare vis-a-vis de lucrurile care ne-au scăpat din vedere sau pe care nu le-am luat în calcul atunci când trebuia, este butonul declanşator a avertismentelor pe care intuiţia ni le transmite cu câteva săptămâni înainte ca eclipsa să se producă, tensionarea bruscă a relaţiilor. Dar aduce şi revelaţii şi momente care vor culmina şi vor completa diverse atitudini faţă de societate, de familie, de boală, de medic – hotărârea bruscă de a merge la un control medical, acceptarea unei intervenţii chirurgicale pe care am amânat-o de atâtea ori sau introducerea unui medicament nou în linia de tratament, decizia de a schimba ceva în viaţa noastră, o conduită medicală, un regim de viaţă, un mod de alimentaţie, o cură de slăbire etc. Poate devoala o adâncire a propriei cunoaşteri însoţită de introspecţie şi menită să ne ajute să ne cunoaştem pe noi înşine, conştientizarea unor lucruri, fapte şi evenimente pe care le-am igonorat până până în acel moment, care ne-au provocat suferinţă ori bucurii înainte de vreme, relaţii pe care le credeam simple şi care acum se dovredesc extrem de complicate.
Eclipsa de Lună pe Nodului Nord implică aspectul emoţional cu impact asupra sănătăţii, culminând cu evenimente radicale – accidente vasculare, accidente de circulaţii cu hemoragii masive, tulburări de tensiune cardiacă, intervenţii chirurgicale neaşteptate, în regim de urgenţă, abcese dentare, litiaze biliare şi renale, toate însă cu şanse mari de recuperare şi reechilibrare. Pentru că are loc în semn de aer, la nivel mundan se pot produce accidente aviatice, prăbuşiri de avioane, a unor sateliţi geostaţionari, furtuni cu caracter de tornandă şi care vor produce pagube serioase, electrocutări prin trăsnet, izbucnirea unor epidemii ş.a.   
Pentru România eclipsa de lună se produce pe axele 2 -8, axă financiară. Soarele în Berbec la 14 gr 24 este în semn opozabil şi conjunct cu Uranus şi cu Nodul Sud, poziţie destul de conflictuală dacă ne gândim la natura semnului, la cele 2 planete implicate şi la latura karmică, deci ne află într-un punct sensibil. Casa a 2-a Aceasta arată cât de sigure sunt veniturile populaţiei şi e este gradul de stabilitate financiară a acesteia şi care este certitudinea valorilor sociale. Fiind vorba şi despre Soare ne gândim automat la identitatea naţională ale cărei valori o garantează Preşedintele, bunăstarea pe care acesta încearcă să o asigure aţiunii. Chiar dacă există o stare de armonie dată de un trigon în semne de foc, în background acţionează o cruce cardinală de moment, configurată odată de opoziţia soare – lună, iar pe de altă parte opoziţia marte – Jupiter natal, cu pluto tranzit peste marte ceea ce sugerează o situaţi explozivă aş spune între Parlament şi Guvern datorită unor neînţelegeri care implică împrumuturile, balanţa economică, taxele şi impozitele, pe deoparte, iar pe de alta Pluto care poate sugera răsturnări sociologice majore pornite din nevoia de reorganizare socială şi economică la toate nivelurile, răsturnări însoţite de mesaje revendicative fiind implicaţi în configuraţie Marte - folosirea energiei şi agresivităţii pe care o reprezintă, pregătirea armatei pe timp de pace, forța de muncă bine coordonată cu ocuparea forței de muncă disponibile dar şi o doză serioasă de agresivitate care se poate solda chiar cu un atentat politic, Uranus – bazele ideologice ale Guvernului şi Jupiter – judecătorii şi instanţele supreme, legea, instituţiile de creditare precum şi toate organele conducătoare care ratifică tratatele, modul în care sunt dezvoltate relațiile diplomatice și comerciale.
Luna septembrie va fi o lună deosebit de încărcată din punct de vedere astral deoarece acum vor avea loc 2 eclipse, una parţială de Soare şi una totală de Lună.
Pe 13 septembrie are loc o eclipsă parţială de Soare, la 20 gr 10 Fecioară. Această eclipsă face parte din ciclul Saros cu numărul 125, ciclul care a debutat pe 4 februarie 1060 şi se va încheia pe 9 aprilie 2358. Ea poate aduce secetă, cutremure, dezastre miniere, pagube agricole cu un defict de cereale pentru alimentele de bază dar şi creșterea abruptă a prețurilor în regiunile afectate de eclipse.
Pentru România eclipsa are loc pe axa 1-7, dar de astă dată cu Soarele şi Luna în Casa a 7-a, se fac şi se desfac alianţe, aflăm de divorţul unor oameni cunoscuţi, pot naste dispute pe tema condiţiei femeii în societatea Românească. Fiind vorba despre Soare vorbim de identitate naţională, sentiment care va fi provocat mai mereu de tendinţe extremiste ale altora şi Luna care reprezintă poporul, masele, oamenii  obişnuiţi şi populaţia în ansamblu precum şi întregul concept de democraţie.
Conjuncţia Soare – Lună face parte dintr-un trigon minor, configuraţie care are o putere de concretizare mai rapidă decât trigonul regal. Focarul aspectului este Luna din tema natală a României – este posibil să se promulge o lege care să protejeze statututul femeii, mame şi copii, îndemnizaţiile pentru copii dar şi aspecte care ţin de violenţa în familie, deoarece în aspecte este implicată conuncţia Pluto – Marte aflată în Casa a 11 –a unde găsim activitatea nu doar a Parlamentului, ci şi a Ministerului de Finanţe, a Ministerului de Justiţie şi a consiliilor judeţene. 
În sfârşit, ultima eclipsă se produce tot in septembrie, pe 28, eclipsă totală de Lună cu luna la 4 gr 40 Berbec conjunctă cu Nodul Sud şi cu Uranus. Acestă eclipsă face parte din ciclul Saros 137 care a debutat la 17 decembrie 1564 şi se va încheia la 20 aprilie 2953.
Acum am putea auzi de distrugerea şeptelului, despre exilul unor persoane cunoscute, închisoarea sau asasinarea unui conducător, leader sau a unei persoane influente, despre nemulțumirea oamenilor faţă de acţiunile de iredentism, mișcări ale armatei, atât cât mai este, probleme și pierderi de culturi datorate insectelor, un  deficit de legume și fructe în regiunile afectate de eclipsa. Cum însă semnul Berbec este un semn volatil, de foc, efectele acestei eclipse vor fi scurte dar din păcate iremediabile.
Pentru Romania eclispa se produce la nivelul Casei a 2-a, cu Luna în Casa a 2-a, casa comerţului, a pieţelor monetare, a băncilor şi instituţiilor financiare dar şi a cererii şi ofertei, a modului cum sunt produse alimentele şi altele. Cum este şi o casa a produsului intern brut se pune întrebarea cât de mult simte cetăţeanul creşterea economică sau stabilitatea economică. Conjuncţia cu Uranus arată măsura nivelului de libertate care există în țară și este un semn al tendinței progresiste, precum și a modului în care individul este acceptat în statul-națiune.
Fiind în semne de Foc ne putem aştepta la incendii devastatoare, incendii de sondă, explozii la sondele de extracţie soldate cu victime, descărcări electrice, fulgere care provoacă incendii şi care pot afecta centralele electrice sau nucleare, temperaturi caniculare care pot provoca incendii, accidente colective de autoturism, explozii ale pungilor de gaz, accidente soldate cu arsuri care pot pune viaţa nativilor în pericol, cu amputarea unor membre (efect mutilant care îl implică mai ales pe Jupiter şi pe Saturn în poziţii disonante) ş.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu