Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

29 octombrie 2013

Ce este Punctul Aries


 Punctul 00 grade Berbec sau echinocțiul de primăvară în zodiacul tropical. Acesta marchează momentul când soarele trece din emisfera sudică în cea nordică. Putem să-l privim ca pe o axă Soare - Pământ asemenea axei nodurilor lunare. În sistemul uranian punctul Aries sau PA , este legat de toate punctele 00 dintre toate semnele cardinale (şi iată cadranul de 90 de grade al uranienilor).
Fiecare temă astrală - natală, progresată sau orară, are un PA exact la aceleași grad 00, doar că fiecare hartă este unică în ceea ce privește plasarea unei planete sau a pragului unei case la acel grad. Altfel spus, gândiți-vă la PA ca la o hartă astrală care implică o cruce cosmică cardinală la exact 00 grade între Berbec, Rac, Balanţă şi Capricorn .
Acum o să mă întrebaţi care este semnificația PA? Păi, PA reprezintă o mișcare tipică semnelor cardinale care se referă fie la o calitate interioară, fie la o manifestare exterioară. El ne orientează spre lume, spre societate, în general, spre evenimentele publice și relațiile care îl propulsează pe un individ la nivel de colectivitate. Uneori, PA reprezintă o acumulare spectaculoasă de energii care implică legătura individului cu lumea exterioară.  Celeste Teal spune despre PA că se referă la întâlniri de gradul zero, la momentul în care un necunoscut devine cunoscut şi chiar exponent al unui domeniu – literatură, actorie, matematică, astrologie ş.a. adică societatea îi recunoaşte un set de valori ca fiind exponent al grupului care îl exprimă. În concluzie, orice contact al unei planete, punct astral sau prag de casă cu AP, caracterizează potențialul de raportare a individului la lumea exterioară.
Primul grad din Berbec care sugerează conştientizarea lui Eu Sunt şi care transcede de la percepţia subiectivă în realitatea manifestă.
Primul grad din Rac sugerează nevoia de a iubi și de a hrăni, trăirea afectivă a lui Eu simt care se extinde de la individual la colectiv, de la iubirea pentru sine sau pentru cei din familie la iubirea pentru toţi, vezi iubirea christică.  
               Primul grad din Balanţă reprezintă principiul unificării, Eu unesc şi sugerează eforturile de a interacționa cu ceilalți, de a socializa, prin deschiderea spre lumea exterioară, către ceilalţi oameni, pornind dinspre lumea interioară.
Primul grad de Capricorn vorbeşte despre ideea că individul face din punct de vedere social, tot ceea ce trebuie să facă, principiul lui Eu fac, şi care mută centrul de greutate de pe eu fac pentru mine pe eu fac pentru voi, sinele individual pe cel colectiv.
 Isabel Hickey crede că PA este punctul inițial de unde spiritul se încarnează, punctul de plecare al Sinelui. Prin casa în care apare și prin aspectul de contact, PA proiectează public întâlnirile de destin, în moduri distincte, cu recunoaștere selectivă, supunându-le astfel, din punct de vedere axiologic, judecăţii colective.
Ce înseamnă dacă o planetă sau un punct astral este conjunct cu AP? Don McBroom numește PA drept puterea care stă în spatele trăsăturilor dominante și proiecția ei publică. El spune PA poate fi un indicator al potențialului individual cu o mare alonjă de proiecție publică. Adesea, aceast indicator a fost legat de dorinţa individului de a avea faimă sau de interogaţia specifică cum îşi vor aminti oamenii de mine. Atunci când este o relaţie între o planetă sau un punct (Ascendentul, Mijlocul Cerului sau Fundul Cerului ş.a.) și PA (sub un orb de două grade), vorbim deja despre o relație clară cu energiile asociate aferente."
Astrologul american Noel Tyl, avertizează însă că contactul dintre PA şi orice alt punct sau planetă din tema natală nu este o garanţie a notorietăţii, a faimei. Trebuie să amintesc că harta natală a unui individ sugerează potentialul acestuia, nicidecum un rezultat absolut predestinat, exprimă relativitatea potenţialului care se poate exprima sau care poate rămâne doar în faza de promisiune.
Majoritatea dintre noi au învățat din experienţă proprie că o tehnică astrologică specifică poate fi asemenea unei biciclete sau unui atoturism când se pune problema interpretării. Atunci când este aplicat singular poate fi doar teoretizat, în realitate, acuitatea interpretării ţine cont şi de celelalte influențe derivate din horoscop pentru a avea tabloul complet şi omogen al personalităţii nativului. Înainte de a ne entuziasma un aspect izolat trebuie să ţinem seamă de ansamblul temei natale. Nici PA nu este o excepție. Astrologul trebuie să ia în considerare semnul , casa, guvernatorul semnului şi a casei dar și aspectele referitoare la PA pentru a sintetiza interpretarea. Când potențial anticipat nu se regăseşte în acţiunile nativului sau nu este evident, ar putea fi blocat ca urmare a provocărilor din cadrul procesului de dezvoltare sau are loc la un alt nivel şi atunci putem vorbi despre sublimare.
Ce orb folosim pentru PA? Părerile sunt diferite. Aminteam mai sus de 2 grade, orb folosit de mulţi astrologi pentru că plaja de interepretare este mare, de la 28 grade ale unui semn mutabil, la 2 grade ale unui semn cardinal. Eu prefer un orb de doar 1,5 grade pentru că am observat ca in plaja aceasta de 3 grade este mai exact predictibilă.
               Cum diferă Punctul Aries de Ascendent, Mijlocul Cerului ş.s.? Păi, Ascendentul dă indicii de probabilitate asupra evoluţiei personale – personalitate, ce ne susţine, comportament etc sau cum spune Isabel Hickey, este fereastra prin care privim lumea şi care pare să funcţioneze în amebele sensuri. Acesta este de multe ori felul în care ne vede lumea ca persoane, ca individualitate.
Mijlocul Cerului nu este un punct personal aşa cum este Ascendentul. MC are legătură cu societatea în care trăim şi cu modul în care reuşim să ne individualizăm în această societate - poziția socială, carieră, misiunea sau profesie aleasă. Acum nu mai vobim despre aparițiile personale ci de apariţia în public, vorbim despre identitatea noastră socială și de multe ori reflectă modul în care interacționăm cu colectivitatea, cum socializăm, cu alte cuvinte. ASC este identitatea individuală  pe când MC este identitatea socială. Să ne gândim numai la Capricorn ca stăpân clasic al MC - ambiție , pragmatism, uneori, mistic, conștiința socială a vastităţii.
Ascendentul este mereu în acel moment în ascensiune, iar MC este momentul de apogeu. Şi cu toate acestea PA se poate regăsi oriunde pe cerul de 365 de grade ! El va fii întotdeauna la 00 grade Berbec sau Capricorn. Prin contrast cu Asc şi MC, PA este un nod solar. Energia lui ţine de iniţiere, începuturi şi de acţiune dar nu vorbind în termeni de nevoi personale de carieră sau profesie, ci pentru manifestarea solară și distincția axiologică ce pune în valoare calităţile cu care venim în această viaţă. Nu ţine de modul în care vedem lumea sau facem saltul profesional cum sugerează ASC la un moment dat şi nici ceea ce trebuie să facem, la ce trebuie să recurgem pentru a ne urma visul de a ajunge cineva sau îndeplinirea misiunii pe care o avem în această viaţa cum ne sugerează MC.
PA nu ţine atât de mult de modul în care interacționăm cu societatea (MC), dar ţine de felul în care ne vor vedea ceilalţi, ne va vedea lumea. Poate sugera faima dar şi infamia unui individ dar şi modul în care evenimentele sociale ne pot afecta viaţa. PA are de a face cu cine sau ce se petrece în societate, ce observăm sau cine sau ce ne observă. Potrivit Școalii Uraniene, PA poate reprezenta şi conceptul nostru despre lume, despre oamenii din viața publică, iar abordarea noastră se raportează la realitatea manifestă!
PA, literalmente și simbolic, este punctul în care spiritul (Soarele) intră în realitatea manifestă (Pământ). Pentru toată lumea trebuie să fie clar că PA ţine de cardinalitate – acţiune, inițiere, inaugurare, este locul în care se produce inițierea spiritului în materie, adică tot ceea ce devine important. PA este conexiunea cu lumea în general, link-ul nostru la realitate manifestă. Pentru a descoperi ce înseamnă acest lucru, uitaţi-vă la cea mai apropiată planetă sau la punctul mijlociu dintre 28 de grade de mutabil și 2 grade cardinal în tema astrală.
Iată şi un mic ghid de înţelegre a relaţiilor PA cu planetele:
Sun - PA poate însemna energie, vitalitatea și unitatea care încearcă să se exprime prin prisma socialului. Oamenii văd calitățile noastre solare și eforturile de creaţie care ne propulsează în colectiv. Individul celebru, faimos.
Luna - PA sugerează că lumea noastră interioară, sentimentele, reflecțiile și intuiția se exprimă public, iar aceste calități sunt observate de către societate. Psiholog, psihiatru, psihoterapeutul, prestidigitatorul, mentalistul celebru, faimos.
Mercur - PA face referire la intelectul nativului, la gândurile și căile sale de comunicare prin care captează atenția publicului şi care sunt recunoscute drept spirituale, luminoase, mercuriale și inteligente. Vorbim acum despre scriitorul, dramaturgul, jurnalistul celebru.
Venus - PA face referire la capacitatea creativă a nativului, la acomodarea cu ceilalţi și la obligația de a se adapta alături, de ceilalţi, într-o arenă socială mai mare. Oamenii remarcă şi o serie de caracteristici ale acestuia – capricii, sensibilitate, aroganţă şi creativitate şi încep să linguşească. Avem aici artistul cunoscut, celebru.
Eros - PA sugerează dorința trupească a nativului, pasiunea de transformare a acesteia într-un act erotic ceea ce este observat de către colectivitate. Oamenii îi vă d pe aceşti nativi ca având o energie pe cât de chinuitoare pe atât de ameninţătoare, în funcție de propriile lor opinii. Aici se regăsesc curtezana şi seducătorul.
Marte - PA sugerează calitățile asertive ale individului, directe cu acțiuni orientate spre a atrage atenția societății asupra sa. Sunt percepuţi ca şi comandanţi, strategi şi impunători. Bineînţeles, este vorba despre militarii de carieră.
Jupiter - PA poate aduce calități de lider nativului, dorinţa de expansiune, optimism și care se exprimă, de regulă, prin actul de justiție pentru a capta atenția colectivă. Aceşti oameni sunt admiraţi pentru viziunea lor asupra lumii şi a evenimentelor şi pentru jovialitate. Avem liderul mondial.
Saturn - PA sugerează capacitatea individuală de a obţine rezultate tangibile printr-un efort persistent și susținut şi care este evidențiat de aprecierea celor din jur. Aceşti oameni sunt remarcaţi pentru ambiția lor, pentru prudență, pentru capacitatea de analiză şi sinteză și pentru detaliile pragmatice. Avem deja menegerul general şi preşedintele de companie.
Chiron - PA sugerează individul renumit pentru abilitatea lui de a învăța, a înțelege, care depune eforturi aproape imposibile pentru a trezi conştiinţa colectivităţii din care face parte. Sunt văzuți ca vindecători pentru cei care și-au pierdut credința sau sunt în disperare. Aici găsim vindecătorii, celebri rishi şi guru.
Uranus - PA sugerează capacitatea nativului de a face schimbări neaşteptate, care se ridică împotriva convingerilor dogmatice și care prin atitudinile lor creează nesiguranța observată de către societate. Sunt văzuți ca surprinzători, inventivi și inspirații. Aici întâlnim revoluționarul.
Neptun – PA aduce dorul de divin și dorința de a fuziona cu inconștientul colectiv ca proiecţie socială . Oamenii văd ceea ce vor să vadă. Starul.
Pluto – PA indică unitatea indestructibilă de putere și de control reflectată la nivel social prin care nativul luptă să coboare cât mai adânc în structurile inconştientului colectiv. Sunt percepuţi prin intermediul puterii, forţei interioare capabile să capeteze atenţia generală, magnetismul lor şi capacitatea cameleonică de transformare. Excentricul celebru.
ASC - PA nativul cu această dispoziţie astrală poate fi recunoscut prin trăsăturile de personalitate și felul în care interacționează cu lumea. Au prieteni celebri!
MC - PA nativul este cunoscut pentru realizarea sa socială prin carieră, misiune sau profesia sa. Lucrează cu oameni celebri!
Nodul Nord - PA aceşti indivizi sunt cunoscuţi pentru felul în care îşi urmează calea în această viaţă, având un ghid celebru !
Nodul Sud - PA aceşti nativi sunt cunoscuţi pentru tentativa perpetuă de a răscumpăra trecutul şi sunt un ghid pentru alții.

2 comentarii:

  1. ..Interesant pentru mine articolul. Exista un Kiron in natala mea la gradul 29,44 Pesti conj cu Venus 27,12 Pesti dar si cu Nodul Nord lunar la 3,04 Berbec. Impreuna sint in trigon (pe linga alte aspecte) cu Neptun la 28,20 Scorpion. Si pe seama acestora am pus faptul ca m-a atras astrologia. C-am greu sa cred ca voi ajunge celebra. Nu sint o persoana titrata sau cu citiri filozofice. Dar imi explic totusi un fapt: la inceputurile mele astrologice (2008) emisiunea unui astrolog celebru m-a determinat sa ajung in fata calculatorului scotocind la propriu, tot ce se putea gasi despre astrologie, spunindu-mi zimbind in sinea mea (cu toate ca eram bulversata de necazuri) "sa vedem ce-o iesi si din asta". Eram disperata sa aflu raspunsuri, intuitia spunindu-mi ca viata mea nu a avut si nu are o traiectorie intr-un anume sens normala, in bine. Astrologul respectiv era d-na Minerva, ale carui rinduri le citesc de ani buni. O consider ghidul meu de la distanta... pentru mine e amuzant dar si serios, stiind acum, mai sigur ca la momentul respectiv, ca nimic nu este intimplator. Bineinteles, nu am sarit nici un astrolog renumit fara a-l citi, urmari ce are de spus. Pot spune ca fur "meserie" invatind din cele daruite de ei. II ador pe toti, le respect munca si nu numai. Asta cred ca a facut Kiron pentru mine alaturi de Punctul Aries, in secret (e pe casa XII, o casa guvernata de Uranus, cu semnul Pesti, interceptat). Cu deosebit respect, consideratie, Otilia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iata datele unui adevarat astrolog. Cultivati-le pentru ca, vorba dvs., nimic nu este intamplator. Probabil atunci cand ati vazut emisiunea era momentul sa vedeti ca viata dvs. are un alt sens si v-a centrat oarecum. Va doresc bafta si scrieti-mi cand nu intelegeti ceva.
    Va doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere