Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

29 octombrie 2013

Autodafe

Pentru ca pe diverse grupuri de discutii au aparut, nu stiu cine este binevoitorul, dar cred ca s-a saturat su el de oarescare problemuri din interior, de a avut curajul sa de-a drumul mail-urilor schimbate pe post de discutie intre membrii Consiliului Director al Asociatiei Astrologilor din Romania. Cert este că atât eu cât şi Rodica Purniche suntem puse la zid pentru initiativa de a ne grupa într-o organizaţie profesionistă care sa practice astrologia si aici ma refer la faptul ca dorim sa punem bazele unei Biblioteci Nationale de Astrologie si chiar sa deschidem un Colegiu National de Astrologie…argumentele le veti gasi in scrisoarea de mai jos…

Scrisoare de la un astrolog către un alt astrolog

Draga mea Minerva,

Scrisoarea aceasta este, daca vrei, atat aspiratia sincera de a dovedi cu totii, la nivel de breasla, un mult mai elevat nivel de constiinta profesionala, cat si un avertisment pentru toti astrologii fata de actele noastre grosiere care pot sfarsi in orice clipa cu scoaterea astrologiei si a astrologilor in afara legii ori cu dezonorarea noastra publica.
Iti voi prezenta mai jos argumente pentru fiecare dintre aceste doua extreme ale conditiei noastre sociale de azi.
Consider ca a trecut de mult etapa aceasta infantila a astrologiei in care acceptam, constient sau nu, sa fim niste ghicitori comerciali care fac horoscoape rasuflate pentru diverse reviste, hranind dependenta nesanatoasa a oamenilor de cateva fraze scurte care decid in locul lor sau de care se folosesc pentru a-si scuza prostia.
Imi doresc din inima sa traiesc acel timp in care constiinta profesionala sa fie una elevata si profund responsabila, atat in fata lui Dumnezeu, ca urmare a ceea ce ne-am asumat sa facem pentru EL si in numele LUI in aceasta existenta, cat si in fata oamenilor care vin la noi cu atata incredere, cu atata speranta ca Binele este inca posibil.
Iti voi scrie aici cateva ganduri si considerente pe care le-am dedus din activitatea si, mai exact, din atitudinea AAR si pe care intentionez sa le ocolim in activitatea noastra profesionala. Aspir ca prin tot ceea ce vom realiza de acum incolo sa contribuim la innobilarea acestei profesii ce provine din stiinta divina a astrologiei, pe care o putem profesa daca avem o credinta puternica, deplina si profunda in Dumnezeu, o cultuta stiintifica bazata pe cunoasterea temeinica a astrologiei si a astronomiei, o deschidere stiintifica si filosofica reala, o cultura generala necesara pentru gandirea simbolica (aparat cognitiv fara de care interpretarea astrologica ramane la un nivel tehnic, steril si sec) si, mai ales, o pregatire spirituala reala, autentica, urmand una dintre traditiile spirituale autentice de care omenirea nu duce deloc lipsa. Ma refer indeosebi la acest aspect deoarece, in zilele noastre, au aparut, apar si inca vor mai apare scoli spirituale carpite din putinul luat in mod egotic de ici, de colo, spre a insaila cine-stie-ce "carare" spirituala care, in loc sa urmeze un adevar divin incontestabil, justifica micimea egourilor si orgoliilor noastre ori a intemeietorilor lor.
Primul mare deficit moral la nivel de breasla profesionala de care da dovada AAR-ul este absenta unui cod deontologic real. Iti atasez aici codul deontologic al ISAR-ului si pe care te rog sa-l avem in vedere cand vom face si noi partea de deontologie profesionala. In mare parte am atins si eu anumite idei in materialul de aceeasi factura pe care il am pe site-ul personal. Ma mir ca Alexandra Coman, care este deopotriva membra AAR si membra ISAR, nu a pus in discutie deloc sau nu a facut sau nu a putut face probabil nimic in aceasta directie acolo, la AAR, dupa ce a devenit membra ISAR. Consider ca, daca acest cod etic sau aceasta deontologie ar fi fost realizata in mod temeinic si profund profesional, AAR ar fi putut sa puna in fata membrilor sai si a tuturor astrologilor (fie ei membri AAR sau nu) din Romania urmatoarea problema de constiinta:
CE ESTE ASTROLOGIA PENTRU FIECARE DINTRE NOI? O AFACERE PROFITABILA SAU O PROFESIE? SAU O PROFESIUNE DE CREDINTA?
Daca pentru cea de-a treia nu este nevoie de nici un cod etic deoarece profesiunea de credinta rezulta in urma relatiei directe dintre om si Dumnezeu, cu tot ce implica ea, pentru celelalte doua este realmente nevoie de un examen profund de constiinta al fiecaruia dintre noi.

Astrologia ca afacere profitabila
A.Fiecare om care are un computer si un program de astrologie, sau care a citit doua-trei carti si are o gandire strict sociala si afacerista, a devenit peste noapte astrolog si a dezvoltat o afacere profitabila. Daca maine mor calculatoarele si internetul, 99% dintre astrologii nostri sunt pierduti si efectiv desfiintati, deoarece "meseria" lor este in computer si pe internet, nicidecum in cunoasterea astrologica reala provenita din invatare si experienta directa. Din acest punct de vedere, termenul de "computiod" este perfect acoperit. Tare as dori sa vad cum calculeaza  si deseneaza "de mana" o tema natala atat absolventii scolilor de astrologie care dau diplome de astrolog pe banda rulanta sau fiintele atat de indragostite de programele astro infantile si infantil colorate, ca si cum un astrolog are nevoie de un program colorat ca sa stie care sunt Semnele de de expresie a Elementelor Pamant sau Apa, de exemplu.
Astfel de oameni de afacere astrologica nu-si pun sub nici o forma problema responsabilitatii profesionale fata de cei carora le dau girul de astrologi si-i lanseaza in marea masa a societatii, fara ca acesti "diplomati" sau "titrati" sa aiba o minima experienta profesionala sau sa inteleaga macar la modul teoretic legatura dintre astronomie-astrologie-mitologie-viata. Ne pomenim peste noapte cu astrologi fara radacini profesionale, buni de orice fel de speculatie si care scriu eseuri frumoase, dar ale caror fantezii nu sunt utile nici astrologiei ca stiinta si nici destinelor umane atat de bulversate in zilele noastre.
Accept si apreciez orice idee novatoare, orice speculatie, orice propunere sau eseu astro, cu conditia ca el sa fie sustinut stiintific de baza de date, de experienta directa si de feed-back-ul astrologului respectiv. Asa..., ca ne-a venit noua peste noaspte nu stiu ce, da, e minunat - dar care este rezultatul direct in viata umana a acelei idei sau revelatii?
Adaug aici urmatoarele doua chestiuni:
- in India, de exemplu, exista un institut de date de nastere care cerceteaza efectiv legile astrologice milenare, confruntand "legea astro" respectiva cu viata celui a carui data de nastere o au; rezultatele le concretizeaza in formulari ce merg direct "in linia de productie", ceva de genul: "Varahamihira spune... Din cercetarile noastre a rezultat ca doar 40% teme natale confirma legea aceea..."
- daca un astrolog constata un fenomen astrologic, el il verifica intai pe minimum 100 de astrograme; daca la cel putin 60 dintre ele acel fenomen se repeta sau se confirma, acel aspect devine o lege sau un instrument de lucru pentru toti astrologii; citez aici lucrarea "Dosha Samyam", o lucrare impresionanta de peste 1000 de pagini, cu tabele si teme natale, care, dupa ce investigheaza zeci de cazuri pentru a confirma sau infirma posibilitatea a doi iubiti sa se raneasca reciproc sau sa-si termine relatia prin divort ori vaduvie, constata ca acel "ceva" nu se justifica deloc pe minimul de 60 de astrograme. Dar studiul este impresionant iar astrologii care folosesc acest instrument (Dosha Samyam) in analiza compatibilitatii, il folosesc cu rezerva si in cazuri strict particulare, nicidecum ca lege ori generalitate.
Si asta pentru ca a existat un nebun indragostit de astrologie care a facut acest studiu impecabil!
M-as fi bucurat daca Adrian Chelariu ar fi venit cu un astfel de studiu care sa ne dea de gandit daca un asteroid poate prelua guvernarea unui Semn zodiacal si sa fi zis atunci, la Iasi: "Fratilor, am aici 200 de astrograme care confirma sau infirma ca Vesta sau Ceres poate guverna Semnul zodiacal X". Daca Adrian Chelariu (si nu numai el) ar cunoaste cele 12 teoreme ale Principiului Unic Universal, nu s-ar mai mira de ce cele 5 planete traditionale au cate doua domicilii si si-ar fi folosit inteligenta astrologica intr-o directie folositoare deopotriva astrologiei, astrologilor si oamenilor care vin la noi dornici de un ajutor real si profesional.
Adeseori, necunoasterea adevarurilor divine (polaritatea yin-yang a Creatiei lui Dumnezeu este un adevar divin incontestabil) poate naste tot felul de monstri in domeniul disciplinei spirituale pe care o practicam aiurea cel mai adesea, astrologia o astfel de disciplina.
In concluzie, cred ca este timpul ca fiecare dintre noi sa se intrebe CE ESTE ASTROLOGIApentru el: O AFACERE PROFITABILA SAU O PROFESIE ADEVARATA?
Cand astrologia este o profesiune de credinta, o traiesti si o respiri precum aerul fiindca ea te defineste pentru tot restul vietii iar tu devii canalul perfect si curat prin care Dumnezeu lucreaza pentru oameni. Asta este suficient ca sa-ti dai seama ca practici astrologia in fata lui Dumnezeu si ca raspunzi cu propria ta sanatate si evolutie spirituala pentru ce-ti iese pe gura in fata oamenilor.
Din  raspunsul pe care fiecare dintre noi il oferim la aceasta intrebare, deriva conceptul de victima in profesia de astrolog.
B.Punerea in pericol a astrologiei si astrologilor este rezultatul firesc al raspunsurilor pe care ni le dam la intrebarile de mai sus.
1. Astrologul poate fi victima propriului sau orgoliu sau ego. In acest caz propria sa cunoastere devine propria sa limitare si el intepeneste intr-un cadru care il "osifica spiritual". Nu accepta sa fie altcineva mai bun decat el, se bate pentru propria sa intaietate si-si pazeste la modul comunist (as zice oltenesc, ca acolo a fost radacina comunismului romanesc pana in 1989) personalitatea, intaietatea si locul "din fruntea satului", fara a face mare lucru pentru breasla sau fara a accepta acea critica deosebit de constructiva care a fost la Junimea: "vom critica opera, iara nu persoana".
2. Astrologul poate deveni victima propriei sale nevoi de recunoastere publica, sociala, si atunci face tot ce-i sta in putinta sa se afirme. Gasim dintr-acestia peste tot si-i recunoastem dupa ceea ce debiteaza in emisiunile la care sunt invitati. Cum spuneam - acestia raman in conditia semi-mediocra de ghicitori, care ofera publicului pastila astrologica a zilei, ridicand coeficientul de audienta al programelor tv, fara insa a mentiona ce impact are cutare sau cutare conjunctura asupra vietii individuale si sociale in ziua respectiva. Am trecut personal prin aceasta etapa si am renuntat la ea imediat ce i-am sesizat directia si consecintele.
3. Cea mai grava victima este insa omul insetat de cunoastere. Aici avem iarasi doua categorii: cei ce vor sa invete astrologie si cei ce ne solicita serviciile de astrolog. Nu-i voi trata separat, voi mentiona doar cateva comportamente ale colegilor de breasla, ca ele sa devina materiale de gandit si de restructurat constiinta profesionala. Sunt tot considerente provenite din experienta directa.
Un coleg de bresla a spus acum cativa ani, in preajma Craciunului: "Hai, draga, sa facem consultatii cu public, ca prostii vin si dau oricat sa-si afle viitorul, iar cu ocazia asta mai facem si noi un ban de Sarbatori".
Un alt coleg a exclamat in fata unei teme natale: "Ce faci, draga, cu trigoanele astea in viata ta?" El, ca astrolog, nu a stiut sa-i raspunda, dar a luat banii pe consultatie si femeia a plecat asa cum venise - fara sa afle raspunsul dorit.
Un alt coleg - care tine la faima sa de astrolog - a facut la Bucuresti un curs de astrologie medievala. Mama, curs de senzatie! Cursul a costat 250 de ron, a avut doua zile si omul nu a permis nimanui sa ia notite, chipurile "ca sa nu dea si la altii"; cu mare cazna oamenii au putut fotografia ce se proiecta pe perete, ca sa ramana si ei cu ceva dupa acest seminar senzational de 2 zile, platit cu bani buni si la care au audiat ceeea ce nu au inteles aproape deloc. Ma intreb: acest astrolog vestit a facut un curs folositor oamenilor, sau care l-a pus inca o data pe el pe soclul propriului sau ego? La data aceea am facut parte din echipa care pregatea o ancheta impotriva astrologilor, iar seminarul cu pricina a fost inregistrat cu camera ascunsa. Materialul exista si azi, si poate fi folosit oricand impotriva noastra. La momentul respectiv l-am sesizat pe Firicel Ciarnau dar el nu a raspuns deloc acestei urgente.
Astrologia karmica vad ca ia mintile multor astrologi si aduce bani foarte frumosi, insa intreb acum: Domnilor colegi, CE SI CAT STITI DESPRE KARMA? Cat ati invatat la modul sincer despre aceste doua coordonate majore ale destinelor noastre? Cat ati muncit spiritual ca sa va revelati vietile anterioare? Cat feed-back aveti ca sa va incumetati sa luati bani buni pe povesti care smintesc oamenii? Cunoasteti dvs, cei care practicati asa ceva, ce efect au avut astfel de consultatii asupra psihicului celor care v-au platit sa le spuneti un adevar pe care dvs nu-l cunoasteti nici macar pentru propria persoana? Acestea sunt victimele cele mai grave pe care consultatiile dvs le produc! Sunt oameni care s-au socat, sunt oameni care au ajuns in sapa de lemn fiindca v-au ascultat, sunt oameni carora le-ati dat vietile peste cap! Nu se practica in India citirea karmica a temei natale, unde karma si dharma sunt la ele acasa, darmite in Europa noastra destructurata, unde nici macar notiunea de ghid spiritual nu este acceptata. Va dati seama - daca tot suntem la capitolul "karma" - ce grava karma de ignoranta generati cand faceti consultatii pentru care nu aveti nici o baza?
Parctica astrologica inseamna nu doar informatie stiintifica, ci si o intuitie reala, autentica. Din ce vreti sa aveti o intuitie curata? Din tigarile pe care le fumati, din cafele si bautura? Din ignoranta spirituala in care ne complacem cu totii?
MAGII CARE L-AU ADORAT PE IISUS AU FOST ASTROLOGI. EI I-AU DUS, PENTRU ADORARE, AUR, SMIRNA SI TAMAIE, CA SEMN AL PUNERII LOR NECONDITIONATE IN SLUJBA LUI DUMNEZEU-TATAL. Dvs creati si mentineti rezonante demoniace, iar informatia pe care o aduceti din cliseele akasha-ice in timpul consultatiei este de natura demoniaca sau cel putin infestata de filtrele demoniace. Puteti avea rezultate bune, dar numai pana la un punct. Conditia demoniaca este o conditie duala, deoarece demonii pot face si bine, si rau, depinde cum le e cheful la momentul respectiv. Lui Ionut Hristescu i-ar prinde bine o filmare dupa un al treilea pahar de vin la o petrecere, sa se vada cu prorpiii sai ochi si sa mediteze la imaginea sa de astrolog. In privinta celor ce fumeaza... Doamne-Dumnezeule... No comment!
Exista un alt coleg care scrie carti de astrologie de orice fel, si ma intreb ce urmareste prin ele? Ultima pe care am vazut-o acum ceva vreme este o carte de astrologie medicala "compusa"din diverse informatii sau sectiuni de astro medicala din diferite scoli sau traditii astrologice. Cartea este eventual de senzatie, deoarece autorul "nu a digerat" ce ne ofera acolo si nici nu sustine publicatia cu experienta sa directa din domeniu. I-as sugera acestui coleg sa mai caute reviste de astrologie on-line si sa vada cum arata o lucrarea reala de astrologie medicala. Saptarishis Astrology Magazine este o revista de astrologie on-line, citita in peste 120 de tari, si este un model de revista profesionala de calitate. Ma intreb de ce este oare nevoie sa ciugulim de ici si de colo, sa punem cap la cap diferite capitole, cand avem suficienta inteligenta si cazuistica spre a publica adevarate carti de autor? daca, intr-adevar, suntem astrologi de calitate.
Despre alt coleg care si el scrie carti de astrologie nu mai amintesc decat ca face niste confuzii amendabile intre constelatii si zodii, tot asa cum la ANATECOR, in fazele preliminare lansarii sale ca organism spiritual-educational, exista o confuzie grosolana intre calitatile yin si cele yang (fata de care m-am sesizat, spre disperarea "autorului" cursului cu pricina).
Un alt coleg, cu pretentii de intaietate si notorietate profesionala, practica un pret tare "special": 300 ron consultatia. Daca nefericitul care s-a dus acolo a ramas o ora si jumatate, consultatia l-a costat 450 de ron!!!
Un alt coleg, destul de tinerel, din Ardeal (nu am mai auzit de el in ultimul an deloc) a tinut un curs de astrologie. La final, o femeie din sala l-a rugat s-o primeasca la o consultatie, deoarece dorea o revolutie solara. Omul a chemat-o acasa si era cat pe ce sa-i faca altceva in loc de revolutie, numai ca femeia, mai martiana, a rezolvat cu succes pentru ea situatia si s-a lecuit pe veci si de astrologi, si de astrologie.
Astfel de colegi compromit si profesia si practicantii ei. Si cum in Romania e mai dihai decat oriunde in lume, nu trebuie sa ne mire o eventuala reactie potrivnica noua.
Deci, draga mea Minerva, cine este ametit? Cine trebuie sa lucreze la imagine? AAR-ul, ca organism, sau astrologii care o compun? Si ce este mai pretios: imaginea unei asociatii profesionale sau neintinarea unei profesii sacre, care ne face sa fim una cu Dumnezeu atunci cand o practicam? Cunoasterea astrologica ne-a fost data drept cale de evolutie spirituala. Cand vom pleca din aceasta lume, nu vom lua nici televizoare, nici computere, nici carti sau diplome. Vom lua doar ceea ce am facut pentru binele celorlalti si al nostru. Sa ne amintim ca astrologii din vechime nu au avut nici computere, nici televizoare si nici ziare. Nu i-a publicat nimeni si nu le-a dat nimeni diplome. Instrumentul de cunoastere cel mai puternic era intuitia, alaturi de o memorie exceptionala si de o credinta si o conditie spirituala impresionante. Cercetarea lor astrologica dura sute sau chiar mii de ani, era orala si o faceau direct pe Cer, lasand mostenire din tata in fiu observatii, concluzii, posibile tendinte.
            Noi ce facem acum? Nu suntem constienti nici macar de faptul ca o astrograma gresita genereaza consecinte karma-ice inimaginabile, si pentru cel care o interpreteaza si pentru cel caruia i se face astrograma aceea, deoarece acel om este pus in rezonanta cu un model energetic gresit lui.
            Am certitudinea ca o varsta importanta din existenta astrologiei se incheie acum, daca nu cumva deja s-a incheiat, si ca astrologia trebuie gandita in cu totul alti termeni. Exprimari de genul "X e asa ca are cutare planeta in Casa a II-a" sau "Martele ala e de vina" tin de acum de un infantilism profesional care sper sa se elimine cat mai repede. Planetele si Semnele nu ne dau nimic, nu sunt vinovate de prostia sau de reusita noastra. Locul pe care ele le ocupa in temele noastre natale indica greselile noastre si neajunsurile noastre, limitarile si defectele care ne-au adus in aceasta existenta. Desigur, ele indica menirea sau misiunea noastra spirituala, sau si una, si alta. Toti avem o menire, dar foarte putini o misiune. Si ar fi ideal sa ne ajutam unii pe altii sa ni le aflam.
Personal, prefer sa ne vedem amandoua de treaba si sa facem ce avem de facut. Nu ma intereseaza cursuri de 3 zile la sfarsitul carora sa dam diplome oricarui tinerel lipsit de experienta, care sa bata campii cu gratie sau care scoate carti ciupite de ici si de colo spre a le semna apoi cu numele lui. Doresc o scoala de astrologie serioasa, care sa ramana mostenire viitorului. Vreau o punere la un loc a Estului si a Vestului. Vreau sa fiu canalul prin care Dumnezeu "sa dea glas acelei guri" spiritual rostitoare ce ne va ajuta sa intelegem astrologia asa cum este ea cu adevarat.
Ca astrolog, urmaresc sa am compasiune, intelepciune, discernamant, masura corecta a lucrurilor, demnitate si mai ales onoare, pentru a evita intotdeauna compromisurile de orice fel si starea grosiera de ignoranta spirituala. Practic rugaciunea neintrerupta de 24 de ore o data pe luna si lucrez direct cu Dumnezeu cand am cate o situatie dificila sau ceva mai important de scris. Cartea despre compatibilitatea relationala si cea care va fi lansata la Gaudeamus sunt rodul "colaborarii" dorecte dintre noi doi.
Cat despre AAR, Dumnezeu sa ajute aceasta asociatie. Acum, ca-i cunoastem minusurile, sa facem tot posibilul sa nu le repetam.
In privinta lui Ionut Hristescu - face si el valuri in pahare goale, asa ca lasa-l sa-si duca asa cum stie el karma lui lichida. Dumnezeu sa-l fereasca de rezonantele pe care le-a creat si de ceea ce va atrage in viata lui datorita lor. E o razbunare personala a lui fata de noi doua si mai ales fata de mine, si cunosc si de ce. Toata compasiunea pentru acest fel de oameni.
N-avem timp de pierdut prin tribunale, abia daca ne ajunge sa facem ce este de facut. In fond, inca o asociatie profesionala nu strica. Fiecare dintre ele isi face treaba ei, nu?

Cu mult drag,
Rodica Purniche

PS si ca sa nu mai fie nedumeriti fostii mei colegi din AAR de ce dl.Cearnau a afirmat ca am avut bani sa cumpar teren ca sa ridic o scoala dar nu mi-am platit cotizatia si nici restul banilor pentru tabara, dati-mi voie sa va spun de ce:
-        Primo, mi-am dat demisia, deci nu vad de ce sa platesc 100 RON AAR pe an doar ca
membrii Consiliului Director sa se plimbe, nu doar pe banii mei, pe la nu stiu ce simpozioane si seminarii sau sa traduca o serie de carti care nu s-au publicat niciodata dar, curios, un titlul din cele traduse a aparut sub semnatura altcuiva la o cunoscuta editura ezoterica;
-        Secundo, pana una alta AAR a profitat de numele meu si nu eu de al ei;
-        Terto, nu mi-am platit restul de tabara pentru ca asa cum se procedeaza in
orice societate care se vrea civilizata doar serviciile de calitate se platesc; oare să fii uitat dl.Cearnau ca si fiica domniei sale a zacut 2 zile de pe urma enetrocolitei facute in tabara? Eu si acum trag de pe urma acesteia, iar nepoata mea a facut hepatita si a stat si a facut tratament cu Interferon, 6 saptamani, in spital. Pentru ce sa va dau bani, dle Cearnau? Sa plang ca nu mi-ati trimis invitatia in tabara? Pai daca aceasta invitatie era atat de importanta nu v-ati intrebat de ce nu am onorat-o de prima oara, adica de la Prima editie? Ia ganditi-va putin, oare nu altcineva ar trebui sa planga?...Iar in ce priveste legile, amintiti-va care este profesia mea de baza! 
        A, si inca ceva, cartile mele sunt scrise in urma experientelor de fiecare zi dar sunt scrise la maniera ca eu imi respect cititorii, de aceea si lucrez cu studii de caz tocmai ca sa nu mi se spuna ca am copiat din nu stiu ce carti, ca am ciupit de colo si de dincolo, ca am profitat de pe urma nu stiu caror oameni şi altele şi altele…. Nicio problema dragii mei, Dumnezeu va va rasplati dupa cum meritati!

3 comentarii:

 1. Buna asta..Sa le ziceti...Oicum sunt toti o apa si un pamant..Numai doua dintre cele 4 ...

  RăspundețiȘtergere
 2. buna seara ,Va rog frumos ,puteți sa îmi spuneți cum o pot contacta pe d.na Rodica Purniche? As avea mare nevoie de dansa .Mulțumesc adresa mea e adriananegrean@gmail.com.

  RăspundețiȘtergere
 3. buna ziua! cum as putea sa o contactez pe dna Rodica Purniche, va rog ? multumesc
  Adresa mea email este maya014@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere