Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

1 august 2012

Invitaţie la măreţie


Despre patratul Uranus - Pluto   -1- 
Schimbările radicale din viaţa unui individ vorbesc despre existenţa unui potenţial uriaş stocat în fiecare şi anume cel de a transformare a Întregului. Atmosfera din jur sugerează că umanitatea este pe punctul de a trece într-o altă Dimensiune Spirituală, în fiecare dintre noi se trezeşte Ceva. 
Astrologul Dane Rudhyar a numit cele trei planete transpersonale - Uranus, Neptun şi Pluto, ambasadori ai Galaxiei. Ele incită şi ne invită să mergem dincolo de cunoscut. Influxurile lor trezesc conştiinţa şi modifică modul în care ne vedem pe noi înşine prin timp. Pătratul dintre Uranus şi Pluton va modifica radical modul în care ne mişcăm şi ne manifestăm. Acesta este un moment prielnic pentru a ne reinventa şi să vedem dacă vom face ceva din ceea ce este posibil.
Un pătrat semnifică o tensiune, o urgenţă care trebuie rezolvată şi cu Uranus şi Pluto, avem două tipuri de influxuri - de tip uranian şi plutonian - pe care trebuie să le punem de acord, două influxuri capabile să trezească în noi forţe nebănuite. Potenţialul pe care îl aduc cele două este de a redescoperi cine suntem şi de a trezi puterile care au fost reprimate, în mii de ani de evoluţie sau se găsesc în stare latentă în subconştientul nostru prin activarea lor, adică prin conştientizare.
            Influxul plutonian este unul de eliminare, de excavare, de compensare iar dacă omenirea pare copleşită şi orbecăie după soluţii, acesta ridică puţin câte puţin vălul inconştientului obligându-ne la confruntare şi la transformare. Vom avea surpriza să descoperim lucruri interesante acolo unde nici nu bănuim iar energiile eliberate sunt combustibilul pentru următoare mişcare.  Sentimentul că avem o misiune anume în această viaţă devine deosebit de pregnant. Căile pe care Pluto şi Uranus lucrează sunt directe, tranşante, de renunţare şi de rupere de Trecut. Ceea ce a fost cânva negat sau ignorat, a fost în umbră sau uitat va fi epurat şi scos la lumină. Corupţia, înşelăciunea, minciuna vor ieşi la iveală. Noul şi Vechiul se vor încleşta încrâncenat. Adevăruri urâte vor ieşi la iveală, în special, cele referitoare la instituţii, corporaţii, monopoluri, alianţe politice, financiare, economice şi putere.
Privind cu înţelepciune, în cazul în care nimic nu este bun sau rău, avem o oportunitate pe care nu ar trebui să o pierdem. Este timpul să căutăm modalităţi de a curăţa, a purifica, a elimina şi a reforma.
Intensitatea acestor influxuri este un apel la trezirea la realitate pentru că suntem în cumpăna mariilor schimbări.  Este o modalitate de a aduce la lumină puteri nebănuite adânc înrădăcinate în noi - Pluto, pentru că fiecare dintre noi, în calitate de co-creatori ai Universului avem dreptul să strălucim - Uranus.
           Pluto este în Capricorn, un semn al echilibrului, al ordinei, al disciplinei şi al conservatorismului ceea ce sugerează că a sosit vremea să schimbăm ordinea valorilor, să renunţăm la lucrurile de care nu mai avem nevoie, inclusiv la ideile preconcepute şi să ne îndreptă cu speranţe spre viitor, dar şi cum  să ne raportăm, să împărtăşim, să reînnoim sau să exploatăm la ceea ce este aici, pe Pamant.
Miza plutoniană este cine stăpâneşte Puterea, sub toate formele sale, mai ales că la o privire mai atentă, observăm că se dă o luptă crâncenă, de mai bine de două veacuri, pentru extinderea sferelor de influenţă şi pentru dominaţie economică.
Există clanuri istoric stabilite, să ne gândim numai la casa Rothschild - putere financiră, Murdoch – putere media, De Beers – proprietrii câtorva mine de diamant din Africa de Sud sau la casele regale care încă există şi au un cuvânt greu de spus când se pune problema viitorului omenirii şi care nu vor să cedeze controlul, sunt semne certe în aces sens; sunt şi case regale, de exemplu, care au înţeles că lumea nu stă pe loc şi au delegat puterea Parlamentului – Suedia, Norvegia, Danemarca.
Uranus radical va aduce în centrul atenţiei ideea că Pământul aparţine celor care trăiesc şi muncesc, adică tuturor astfel tensiunea dintre el şi Pluton aduce o forţă vitală şi naturală suficient de puternică pentru a ieşi din artificialitate, de sub dominaţii de orice fel.
Iată ce spun doi astrologi cunoscuţi despre pătratul Uranus-Pluton:
Ralfee Finn, Australia - Multe paradigme culturale s-au schimbat în timpul anilor şaizeci, dar problemele cruciale au rămas şi le regăsim astăzi în tot ce se petrece. Şi pentru că ei fac şi în următorii trei ani aspect disconant este clar că pătratul Uranus – Pluto va iniţia mişcări sociale de amploare pentru a se face dreptate. Aceste mişcări vor reflecta sintaxa culturală şi vor exprima aceleaşi preocupări cu privire la bunăstarea semenilor noştri. Să nu uitaţi, realitatea noastră colectivă este creată prin eforturile noastre individuale combinate.
Richard Tarnas, autorul volumului Psihic şi Cosmic - în general vorbind, cuplul Uranus-Pluto a avut de-a lungul veacurilor, tendinţa de a cataliza forţe puternice în mai multe forme - trezirea actului volitiv de putere care poate fi atât de creativ cât şi de distructiv, dar de fiecare dată, a adus o intensificare tangibilă şi o accelerare a experienţei umane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu