Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

27 aprilie 2012

Regina frumuseții s-a prins în hora retrogradării - 1



 Pe 11 aprilie, a debutat ciclul retrogradării lui Venus. Frumoasa frumoaselor a trecut peste gradul 7 Gemeni, gradul în care va reveni în perioada de retrogradarea propriu-zisă -  27 iunie, ciclu care se va încheia întru totul însă pe 31 iulie, când va trece de gradul 24 Gemeni, grad din care va retrograda în 15 mai. Să nu vă mirați dacă așa, deodată, vă apucă amocul și veți fi mai reținuți în a vă exprima afecțiunea sau sentimentele, veți trăi momente de panică la ideea că ceilalți vă cred penibili, vă veți îndoi de afecțiunea celor din jur dar și de iubirea partenerului sau dimpotrivă, relația va deveni una obsesivă sau veți simți gustul dezamăgirii văzând felul în care își respectă ceilalți promisiunile. Toate acestea se datorează capricioasei Venus.

Cunoscută sub numele de Luceafăr, cu cele două ipostaze ale sale – de noapte și de ziuă sau de dimineață, Venus este a doua planetă de la Soare; seamănă oarecum cu Pământul, deşi nu are niciun satelit natural. Mai luminoasă decât orice stea de pe cer, Venus are aproape aceeaşi dimensiune ca Pământul și cu toate acestea cercetătorii ne spun că este o planetă mai puțin densă și ziua durează mai mult de un an! Venus petrece circa patru săptămâni, în medie, în fiecare semn, luându-i mai puțin de un an pentru a călători prin toate cele douăsprezece semne zodiacale. Retrogradează la fiecare optsprezece luni, pentru aproximativ 42 de zile, intrând în staționare cu 11 de zile, înainte și la finalul retrogradării.
Ciclul retrogradării s-ar rezuma astfel:
·         11 aprilie începe ciclul retrogradării,
·         din 4 mai - staționare 11 zile,
·         15 mai - va intra în retrogradarea propriu-zisă,
·         din 16 iunie – staționare 11 zile,
·         27 iunie - va ieși din retrogradare,
·         31 iulie se incheie ciclul retrogradării.
Venus implică plăcere, dragoste, relaxare, un simț estetic desăvârșit, sentimente paşnice, armonie, dar și banii cash şi valorile pe care le posedăm. În plus, în momentele ei bune, Venus are tendința să lucreze intens la capitolul atracție explozivă.  Aproximativ la fiecare optsprezece luni însă, devine mai belicoasă, mai tensionată, mai dură și nemiloasă, de parcă ar vrea să demonstreze că, printre altele, este și una din fațetele zeiței războiului nu doar regina frumuseții. Și asta pentru că timp de șase săptămâni va retrograda. Cu toate acestea am observat că șansa de a ne mobiliza și a găsi în noi resurse să exprimăm ceea ce simțim cu adevărat este mai mare, ba mai mult, această extensie scoate la lumină tot ceea ce ați dori să fie tainic, discret sau inhibiție și vom pune sub semnul întrebării ideea de plăcere, de apreciere, de gust, conceptul de relații romantice ca să nu mai vorbesc despre dorința acerbă de a arăta mai bine, de a vă pune mai mult în evidență frumusețea, cu riscul de a aluneca în derizoriu sau teama că rămânem fără bani în buzunar, printre altele Venus are în grijă și cash-flow-ul.
Venus reprezintă, nu în ultimul rând, relaţiile de feminine şi interacţiunile sociale la orice nivel. Ea guvernează atitudinile noastre sociale şi de comportament, dincolo de simțul estetic şi de înclinaţiile artistice și reprezintă principiile de armonie, echilibru şi dreptate. Venus arată stadiul în care se află valorile proprii dar și modul în care ne stabilim priorităţile. Ea răspunde de dorințele noastre. Plasarea ei în tema fiecăruia descrie înclinaţiile noastre cu privire la parteneriate - dragoste, căsătorie şi de altă natură, simțul umorului şi căutarea plăcerii, sub toate formele sale. În tema astrală a unui bărbat arată tipul de femeie pe care o doreşte instinctiv, în timp ce plasarea lui Venus în harta unei femei indică modul în care arată, în scopul de a atrage interesul viitorului partener. Atunci când Venus este retrogradă, aceasta oferă lecţii în reevaluare a valorilor reale,  valorii oamenilor şi a lucrurilor în viaţa noastră (problemele tipice axei Taur-Balanță), de reexaminare a relațiilor existente, ciclu care aduce experienţe în care este mai uşor discerni valoarea relativă a lucrurilor care implică valoarea oamenilor din viața noastră.
O Venus natală retrogradă poate provoca dificultăţi în a găsi partenerul de viață potrivit. Acești nativi par să fie în căutarea iubirii ideale sau să fie îndrăgostiți de ideea de iubire decât să fie cu cineva real. Karmic semnifică o reglare de conturi, finalizarea lecției de viață privind conceptul de a iubi și de a accepta iubirea. Ei sunt aici pentru a înțelege ceea ce are cu adevărat valoare pentru ei și să învețe să păstreze echilibrul între a da și a primi în intimitate, accent pe iubire, afecțiune, tandrețe. Exprimarea afecțiunii și iubirii se manifestă mai interiorizat decât la ceilalți și de multe ori iși inhibă sentimentele ori și le expun exact atunci când nu trebuie. Vor trebui să trăiască experiența iubirii intens, să iubească și să se lase iubiți tocmai pentru a se realiza prin iubire și pentru a trăi plenar sentimentul de siguranță prin iubire. Venus retrogradă se pare că este o perioadă de bun augur pentru a trăi experiența iubirilor pierdute din viețile anterioare cu scopul de a rezolva aceste probleme karmice. Pot reapărea vechi prieteni, vechi iubiri și să nu vi se pară deplasat dacă vă voi spune că vă veți pomeni exprimându-vă afecțiunea altfel decât ați fi făcut-o până acum, că nu veți mai avea dificultăți în a iubi și în a vă lăsa iubiți.
Discriminarea este mult mai eficientă, devenim mai rapid conștienți de orice probleme, diferende sau aspecte nerezolvate. În schimb nu este momentul să acționăm în sensul conștientizării unora dintre acestea, cum spuneam este mai de grabă, un moment de reevaluare decât de acțiune concretă. Micile fricţiuni şi neînţelegeri servesc la a reaminti că relaţia nu este perfectă. Sub influenţa retrogradă, trebuie evaluată gravitatea problemei şi raportul cost-beneficiu al relaţiei și numai după ce Venus va reveni în mers direct, să iniţiem încheierera unor relații  în cazul în care acest lucru este necesar. Dacă nu, găsim resurse să depășim momentul și să mergem mai departe.
Uneori avem dificultăţi în relaţie – perioade tensionate sau chiar anumite blocaje peste care avem impresia că nu putem trece, aveți răbdare, dacă este o relaţie solidă, bine sudată, aceste momente nu vă vor afecta mai mult decât o banală dispută. Este important însă să realizați că problemele pe care le întâmpinați încă de la începutul relației –  amestecul părinților în viața voastră, mai ales mamele de băieți, dar și tentativa de a domina relația, dacă nu o lămuriți în primele luni, în timp, ea se va acutiza și la un momentdat ar putea duce la ruperea relației. Dacă însă observați că aceste momente apar periodic, verificați dacă nu cumva Venus este retrogradă și dacă da, informați-vă, citiți și învățați cum să tolerați și să înțelegeți aceste probleme. În timp ce, unele dintre noi, putem distinge cu uşurinţă problemele într-o relaţie curentă, nu același lucru se poate spune despre o relație începută pe o Venus retrogradă. Spun asta pentru că mișcarea retrogradă modifică punctul nostru de vedere, suntem în imposibilitatea de a vedea evidențele și de aici, capacana de a lua lucrurile mult prea uşor sau le interpretăm greşit.  Înainte de a plănui sau a stabili data căsătoriei, aşteptaţi până când Venus va reveni în mers direct tocmai pentru a avea o perspectivă reală asupra relației. Atenție! Venus retrogradă nu implică înşelăciune, ci mai degrabă o perspectivă distorsionată şi o atitudine, pe măsură, vis-a-vis de evenimente, adică acum se poate greși cu ușurință. De exemplu, întâlniți pe cineva pe terenul de tenis, dar aceasta nu înseamnă neapărat că persoanei în cauză îi place tenisul. Poate că persoana respectivă aduce sau a venit după cineva! Aceste interpretări  pot provoca iluzii şi dezamăgirea va fi pe măsură! De asemenea, pe Venus retrogradă oamenii se simt adesea marginalizați, neapreciați, neiubiți, dați deoparte, au tendința de a întoarce spatele persoanei iubite, simt că ar trebui să primească mai mult, iar acest lucru este valabil mai ales atunci când Venus retrogradă tranziteaza Casele a 7-a si a 12-a. Eu spun să aveți răbdare.
Interesant este că, am observat frecvent, că acolo unde relația este tensionată sau a ajuns într-un impas, într-o situație normală, Venus retrogradă poate aduce oportunitatea soluționării, a reconcilierii. Orice scuză sinceră va fi privită ca o gură de aer binemeritată și poate remedia foarte multe, ba poate reformula fundamentul relației.
Explicația astrologică, zic eu, este cât se poate de clară. Venus este stăpâna tradiţională a semnelor Balanță (relații, armonie), semn diurn, și Taur (senzația de securitate; plăcerile materiale), semnul nocturn iar exaltată (planeta își pune în evidența valoarea la maxim) în Pești (sensibilitate, sacrificiu de sine) așa că acele cupluri care sunt marcate de aceste aspecte au șansa de a rezolva conflictele mai mult decât diplomatic.
În mitologia antică, Afrodita - Venus, este zeița iubirii și a frumuseții, a fost mereu cuplată cu Artes – Marte, dinamicul zeu al războiului. Din perspectiva dihotomiei explicația este simplă: antagonismele se atrag, mai mereu suferim din iubire, dragostea și ura merg mână în mână, la nivel primar exprimând nevoia de a armoniza dorința instinctuală. Niciunul dintre zei nu a înțeles ce a putut vedea superba Afrodita la încăpăţânatul și arogantul Marte, dar nici nu și-au bătut capul prea mult. Explicația cred că este destul de simplă – în dragoste trebuie să lupți când vrei ceva cu adevărat și poate de aici dualitatea venusiană, faptul că în afară de a fi zeița iubirii și a furmuseții, Afrodita – Venus este și zeiță a războiului.
În perioada de retrogradare lucrurile, aspectele și evenimentele influenţate de Venus vor fi mai puţin evidente sau vor stârni mai puțină îngrijorare. Așa că este bine să rețineți:
·         Sensibilitatea vizuală va fi mai redusă – atenție, șoferi!
·         Oamenii vor avea tendința să combine vestimentația cu mai puțin fler pentru că aprecierile noastre privind armonia acestora este diminuată.
·         Încercați să nu vă schimbați nici look-ul și nici coafura.
·         Cu Venus retrogradă, ritmul în interiorul relaţiilor încetinește, deci nu este indicat nici să vă căsătoriți sau să plănuiți vreo căsătorie în ideea că va fi o partidă strălucită.
·         Același lucru este valabile pentru cei care adoptă traseismul politic în fiecare an electoral.
·         Nu este recomandată redecorarea sau renovarea caselor.
·         Ar fi bine să fie evitate reorientarea afacerilor, dimpotrivă așteptați-vă ca negocierile să treneze.
·         Juridic, vom asista la foarte multe amânări, inclusiv pentru sentințe definitive și irevocabile. Problemele de natură juridică vor fi amânate, ca să nu mai amintesc de eforturile diplomatice care se vor face pentru obținerea unor facilități. Dacă moțiunea împotrivă Guvernului Ungureanu nu va cădea, la mustață, atunci ea se datorează, într-o oarecare măsură, ciclului retrogradării venusiene care a început pe 11 aprilie.
·         Probleme nerezolvate din trecut va reveni în forță şi se vor cere soluționate.
Pentru a avea o imagine mai exactă a ceea ce înseamnă retrogradarea lui Venus trebuie să analizăm aspectele, stelele fixe și asteroizii care vor intra în dansul retrogradării, mai ales că retrogradarea sa nu este la fel de frecventă ca cea a lui Mercur de exemplu!
- va urma -

PS -  Saturn este mai puternic decât Venus. Dovadă că Victor Ponta (trigon superba Saturn natal - Saturn tranzit) și Crin Antonescu (sextil între Saturn natal - Saturn tranzit) își savurează victoria. Repetatele moțiuni netrecute erau de fapt, șicane saturniene pentru a-i învăța pe cei doi lecția răbdării. 
          Efemerul Mihai Razvan Ungureanu a fost pedepsit de opoziția dintre Saturn natal și Saturn tranzit. Greșeala care îl urmărește vine dintr-o altă dimensiune și din alte vieții... Mă refer doar la Saturn, considerat stăpânul karmei. Dar la primii doi si Nodurile Lunare erau armonice pe tranzite. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu