Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

21 martie 2012

Primăvara Arabă - 5 -


Anul trecut când vorbeam despre eclipse, am vorbit despre ceea ce se petrece în Orient și despre descătușarea femeii, dovadă că trei musulmance au împărțit premiul Nobel pentru pace, dar și despre lideri care-și vor pierde poziția datorită incapacității de a mai comunica cu masele. Unul dintre aceștia a fost Moammar El Gadhaffi, despre care spuneam că nu va apuca sfârșitul anului. Acum aș vrea să amintesc un alt nume, cel al președintelui Siriei, Bashar al-Assad. 
De ce am denumit tot ce se petrece în Orientul mijlociu și apropiat "primăvară arabă", este pentru că guvernelor statelor musulmane de acolo şi din Africa de Nord au căzut unul după altul, pentru că știm din proprie experiență că revoluţiile democratice sunt iniţiate de către majoritatea tinerilor, conştienţi că și țara lor trebuie să evolueze, să beneficieze de tot ce este aport tehnologic, practic să producă un up-grade  de mentalitate, chiar și pornind de la Tunisia, în decembrie 2010 - ianuarie 2011. Această primăvară arabă a cuprins Orientul Mijlociu ca un val sau ca o furtună în deşert, şi un număr de regimuri au fost răsturnate chiar înainte de a fi în efectivitate, inclusiv în Egipt.
Marte călătorea în acea perioadă prin constelaţia Leului (cunoscută, tradiţional, prin caracterul său feroce şi vărsare de sânge). Acum, în retrogradare, se intersectează cu numeroase stele fixe, cum ar fi de exemplu,Alioth sau Calul Negru din Ursa Mare. Această constelaţie cu caracter marţial rare ori aduce beneficii națiunilor şi liderilor politici ale căror teme astrale sunt afectate. Pe de altă parte, Alioth în sine, semnalizează sinuciderea în rândul femeilor şi pericol în timpul sarcinii, deşi unele autorităţi nu îi acordă o putere prea mare.
La 15 martie, Nodul Nord era conjunct cu Antares, stea fixă regală, din Inima Scorpionului, iar Nodul Sud era conjunct cu o altă stea fixă regală, Aldebaran din ochiul Taurului. Ambele stele fac parte din selecția Behenian, o colecție medievală de stele fixe, care are o vechime considerabilă în folosirea poziției acestora, mai ales, în practică magică. Astfel, că mijlocul lunii martie este considerată o perioadă cu un potențial malefic extrem de ridicat. Antares (în Săgetator la 9 gr 46, prin corecție 9 gr 54) este atribuită Arhanghelului Uriel, Paznicul Porții de Apus. Simbolizează spiritul de aventură combinat cu încăpăţânarea, leziuni la nivelul ochi, dar și onoruri care s epot pierde brusc. Mai aduce încăpățânare, suspiciune şi violență. Aldebaran (in Gemeni la 9 gr 47 iar prin coreția centenară la 9 gr 55) este atribuită arhanghelului Mihail, Paznicul Porții de Est. Aduce elocvenţă, onoruri înalte, integritate, popularitate şi curaj, dar, de asemenea, semnalează izbucnirea unui război, scandalul şi agitaţia. În acestă calitate, asocierea cu un Marte retrograd belicos poate fi un semnal de alarmă care anunță pierderi însemnate și moarte violentă. Să ne amintim doar de moartea lui Gadhaffy sau de boala lui Mubarak. În mod clar cele mai amenințate rămân regimurile autoritare.  
Dar oare ceea ce înlocuieşte aceste regimuri să fie o înflorire a democraţiei? Stelele spun, că este puţin probabil. Ceea ce este mult mai probabil este că grupurile organizate din spatele acestor revoluţii sau cel puţin a o parte din aceste mișcări, vor prelua puterea tot pentru sine. Nu știu de ce, îmi vine în minte Frăția Musulmană, un grup fundamentalist musulman sunnit, care a agitat Orientul Mijlociu timp de decenii. Crezul acestei mișcări este radical - Dumnezeu este obiectivul nostru, Coranul este constituţia noastră, Profetul este liderul nostru; Jihad este modul nostru de exprimare. Şi moartea de dragul lui Dumnezeu este cea mai mare aspiraţie a noastră.
Revenind la Bashar al-Assad, Marte retrograd  este conjunct cu Soarele natal al liderului sirian. De asemenea, Soarele este în conjuncție cu Asterion, din constelaţia cu acelaşi nume, care semnifică dragostea pentru vânătoare şi o minte pătrunzătoare, făcând ca cei născuți sub semnul său să speculeze credința altora, dorința de putere, inteligență și pasiune. Bashar al-Assad este un om cult, manierat, care și-a desăvârșit educația la Londra. În momentul de față se află în fruntea unui regim despotic, este adeptul unei religii minoritare dispreţuite, ai cărei membri au ajuns la putere datorită infiltrării deliberate în sânul armatei şi a guvernului, pentru a se proteja de persecuţia sunniţilor majoritari de care am amintit, din Frăția Musulmană. Să reținem că deși statele arabe dimprejur l-au condamnat, regimul sirian este sprijinit de state non-arabe dar musulmane cum este Iran-ul, a  cărei linie religioasă este mai apropiată de cea căreia îi aparține Bashar al-Assad.
Deci, astral,  Marte (violență și pasiune) afectează soarele președintelui sirian (conducător) iar Saturn (restricţie, austeritate, karmă), în ultimul grad din Balanță afectează Venusul natal al președintelui (cultură, dorință, nevoie, necesitate, bani lichizi). Examinând tema sa natală, aș spune că dacă a trecut de două eclipse cea din 25 noiembrie și cea din 10 decembrie, va supraviețui și lui Marte retrograd, nu fără dificultate însă. Părerea mea este că de fapt, nu este altceva decât o amânare sine die, în încercarea de a-și pune familia la adăpost undeva în Occident – totuși Ceres în pătrat cu Luna natală (pierderea de copii) sugerează un moment dur pentru Siria dar și pentru conducătorul său.
În loc de final
Efectele personale ale lui Marte retrograd vor fi lungi şi dificile.  Din fericire, Marte va reveni în mers direct pe 14 aprilie, în gradul al patrulea din Fecioară, grad în care va mai sta o săptămână.  Culoarea roșie este apanajul acestei planete așa că să nu ne mirăm că va fi conjunct cu steaua roșie El Kophra situată pe piciorul din spate ale Marii Ursoaice (Ursa Major) și este asociată cu infidelitatea femeilor și răzbunarea, știm foarte bine ce face o ursoaică furioasă, dar staționând alături de Marte poate rămâne încă în hibernare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu