Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

13 septembrie 2011

Vom vedea exact ceea ce nu funcționează

- 2-
Intrarea lui Neptun în Peşti se petrece în momentul în care Marte se află în Fecioară la 22 gr 16 retrograd iar Venus în Peşti la 25 gr 22 . Un superb trigon în semne de apă între Neptun – Luna – Saturn. O reexaminare a rolului Tată – Mamă va fi, fără îndoială, pe ordinea de zi. S-ar putea remarca o preocupare mai mare pentru etica medicală axată pe practici de tipul avortului, clonării sau testele cu celule hibrid. Cu Uranus mişcându-se în Berbec, vor fi repuse pe tapet idei noi şi novatoare dar ar putea fi readuse în atenţia publicului controverse legate de acestea. Cum Uranus şi-a început marşul prin Berbec abia în urmă cu 11 luni, aceasta ar putea sugera că marile schimbări se pot produce într-o succesiune rapidă şi că omenirea nu este încă pregătită pentru aceasta.
Neptun în trigon cu Saturn aflat în ultimul grad din Balanţă (29 gr 30) afirmă o aplecare mai atentă asupra problemelor care ţin de drepturile omului în sistemele instituţionalizate – cămine, şcoli speciale de reeducare, închisori până la cei aflaţi în captivitate şi regimuri opresive. Posibil ca un loc de detenţie cum este Guantanamo să fie dezafectat iar opinia publică pare să afirme din ce în ce mai tare că Statele Unite ar trebui să vadă cum sunt respectate drepturile omului pe teriroriul său înainte de a trage la răspundere pe altcineva. Nicio scuză nu este de ajuns pentru tratamentul inuman.
Interesant este că din ce în ce mai mult guvernele vor pune la îndoială viabilitatea sistemelor de sănătate gratuite. Cred că prăbuşirea sistemului sanitar de la noi este un exemplu elocvent. Anglia, şi ea, de exemplu, plăteşte şi acum pentru o politică deschisă vis-a-vis de imigraţie, infrastructura nu a făcut faţă solicitărilor, iată unul din motivele pentru care s-a spus stop imigraţiei! Iar destabilizarea economică erodează nu doar relaţiile internaţionale ci şi pe cele legate de stabilitate şi de infrastructură. Serviciile Naţionale de Sănătate  sunt supuse unui stress puternic din cauza creşterii populaţiei, dar şi de pe urma imigraţiei, în special cea ilegală care este de necontrolat.
Apoi, ciminalitatea şi drogurile! Atacurile cu arme albe – cuţie sau săbii şi pistoale au crescut, iar drogurile ameninţă de la o zi la alta. Sistemele de siguranţă din întreaga lume se iau la trântă cu forme din ce în ce mai variate de criminalitate. Piaţa medicamentelor ilegale şi a drogurilor sunt sub semnul lui Neptun. Aceste poate provoca scandal, poate aduce evenimentele pe prima pagină a ziarelor, dar nu aduce, din păcate, soluţii, astfel instituţiile menite să asigure acestui segment un controlul riguros vor trebui restructurate serios. Şi posibil să se înceapă cu sistemul coercitiv.
Pe de alăt parte, Neptun susţine lucrurile făcute cu pasiune şi credinţă, cu entuziasm şi un mare consum energetic şi se va ridica asemeni unui perete de netrecut. Valul de revoltă este în creştere şi mă aştept la manifestări  de gen. Vom vedea instituţii financiare şi bănci care vor căuta şi poate chiar vor găsi supapa de a ieşi din furtună. Şi de ce ar trebui să simţim nevoia să schimbăm toate acestea? Pauperizarea este efectul cel mai impresionant; sărăcirea păturii mijlocii, tratatele care nu se mai finalizează şi penuria de alimente vor fi printre motivele care vor declanşa nevoia mondială de schimbare. Să ne orpim puţin asupra fiecăruia din motivele enumerate mai sus: 
Eşuarea sau nefinalizarea unor tratate. ONU a pierdut enorm de mult timp şi eforturi încercând să finalizeze un acord comercial mondial. Se pare că a existat o anume grabă pentru semnarea acestuia, înainte de alegerile din 2008 din SUA, numai că semnarea unor hârtii nu garantează întotdeauna reuşita.
Criza de alimente. În ţările sărace revolta este în floare. Amintiţi-vă imaginile cu raţionalizarea de alimentel trimise în ţările lumii a treia. Convulsiile preţului la petrol a avut un impact major asura consturilor acestor alimente, standarde de trai care pentru mare parte a omenirii sunt deja compromise.Găsirea unor soluţii imediate este imperios necesară oricât am strâmba din nas, de exemplu, la mirosurile pe care le degajă bio-combustibilul, acesta s-a dovedit cât se poate de viabil.
Sărăcirea populaţiei. Guvernele vor depune eforturi susţinute pentru a reduce sărăcia, dar atitudinea de tipul ce e valabil pentru ei nu este valabil pentru mine a unor angajaţi face ca toate aceste eforturi să fie zadarnice. Sărăcia este un raport între standardul social şi aşteptările pe care le avem de la viaţă. Unele ţări, inclusiv România, au recurs la retrocedări şi renunţarea la sisteme de stat – petrol, gaze, electricitate, sănătate, în favoarea celor private ca răspuns la criza creditelor care are originea în SUA dar care loveşte exact baza economiei europene. Sărăcia din Africa este mult mai gravă! Zeci de mii de oameni sunt obligaţi să emigreze fie din cauza războaielor locale, fie din cauza unor guverne dezinteresate în a-şi ajuta propriul popor cum se întâmplă în Sudan sau hiper-inflaţia din Zimbabbwe care a adus la putere un regim despotic.
Părerea mea este că Neptun în Peşti va evidenţia exact ceea ce nu funcţionează!
Direct proporţional vor spori idealurile politice, religioase şi altruiste dar nu fără opoziţia instituţiilor de stat. Atâta timp însă cât cei care sunt la putere încurajează acţiunile instituţionale şi participă la realizarea acestora, va trece ceva vreme până când să se producă schimbarea, până se vor angaja pe o traiectorie care să sprijine mulţimea nu doar interesele unora.
Generaţia noastră, a părinţilor şi a bunicilor noştri, au serbat ziua de naştere a lui Neptun o singură dată: pe 4 aprilie a.c. Pe 4 februarie 2012 o vom sărbători pe a doua. Un eveniment astral pe măsură!
-          - va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu