Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

30 aprilie 2011

Un raspuns care ar trebui sa ne puna pe ganduri



             Fiica evanghelistului nonagenar, Billy Graham, unul din marii reprezentanti ai cultului baptist, Anne Graham, intr-un interviu  din emisiunea "Early Show", a fost intrebata despre atacurile din 11 septembrie 2001. I s-a pus o intrebare la care multi ar fi dat raspunsuri nesatisfacatoare: "Cum a putut Bunul Dumnezeu sa lase sa se intimple asa ceva si sa priveasca atat de nepasator aceasta catastrofa de pe pamantul Americii?"
Anne Graham, dupa ce a meditat catevaclipe, a dat un raspuns magistral, cu replici logice, profunde si inspirate, nepregatite dinainte . Dansa a precizat foarte calm si explicit, urmatoarele:  "Si eu mi-am pus deseori aceasta intrebare si mi-am gasit urmatoarele raspunsuri... Cred, nu cred, sunt profund convinsa, ca Dumnezeu a fost si ramane adanc intristat de acest eveniment, la fel ca si noi, numai ca noi, de ani de zile, Îi spunem si chiar Ii poruncim sa  iasa din viata noastra, din scolile noastre si din guvernul, ca ne descurcam si singuri, fara ajutorul Lui... Si, El fiind un adevarat gentleman, cred ca pur si simplu S-a dat, la o parte... Cum mai indraznim oare sa-I cerem binecuvintarea, mila si protectia, daca Ii cerem sa ne lase in pace? Priviti numai la ceea ce se petrece in jurul nostru de catva timp – tornade, furtuni fara precedent, incendii catastrofale, atacuri teroriste, atacuri armate in scoli etc.
Cred ca totul a inceput din momentul cand Madeleine Murray O'Hare, doamna care a cerut ca America sa devina o tara atee si care a fost ucisa corpul ei fiind gasit recent, ca nu doreste niciun fel de rugaciuni  in scoli, de exemplu, ca nu este obligatoriu sa mergem la biserica, ca nu avem nevoie de preoti in scoli, iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobata si a devenit lege obligatorie in SUA... 
Apoi, cineva a spus ca mai bine nu am studia Biblia in scoli, Biblia care spune sa nu ucizi, sa nu furi si sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti,, iar noi am spus O.K...si s-au scos orele de religie.
Pe urma, dr. Benjamin Spock a afirmat cu tarie ca nu ar trebui sa ne plesnim copiii atunci cind se poarta urat, pentru ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate si stima de sine, dar fiul dr. Spock s-a sinucis. Noi am spus ca daca un expert propune asa ceva trebuie sa stie ce vorbeste, asa ca am fost de acord. In completare cu aceasta, s-a decis ca profesorii si dirigintii nu ar trebui sa ne disciplineze copiii atunci cind gresesc. Iar directorii de scoli au cerut ca membrii personalului sa nu atinga vreun elev atunci cind se poarta urit, atunci cand vorbeste urat, sa nu il pedepsim cand este obraznic, pentru ca scolile nu au nevoie de publicitate proasta si in niciun caz de procese.Totusi, este o mare diferenta intre a disciplina si a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc. Bineinteles, noi am spus O.K. Tot in scoala, nu se stie care membru al consiliului de conducere insa a propus ca, baietii fiind baieti, vor face dragoste oricum, asa ca trebuie sa le dam prezervative. Asa ei vor putea sa se distreze cit vor, nu vor crea probleme iar noi nu le vom spunem parintilor ca le-au primit de la scoala. Iar noi am fost de acord.
Unii dintre alesii nostri de varf au spus ca nu conteaza  ceea ce fac in viata privata atit timp cit isi  fac bine treaba la slujba. De acord, a spus fiecare dintre noi, mie nu-mi pasa de ceea ce face altcineva, inclusiv presedintele, in viata privata, atit timp cit avem o slujba si economia merge bine. 
            Unii au cerut sa tiparim cat mai multe reviste cu femei goale, in semn de respect si de apreciere a frumusetii feminine, omitand sa vorbeasca despre profitul de pe urma lor... iar noi am spus O.K. Altii au impins aprecierea un pas mai departe, publicind fotografii cu femei si copii goi, mergand si mai  departe prin afisiarea lor pe Internet. Iar noi am spus in regula, au dreptul la libera exprimare. Apoi industria  show-business-ului a mers mai departe: show-uri TV si filme care sa promoveze indepartarea de Dumnezeu, violenta si sexul ilicit, sa inregistram melodii care sa incurajeze violurile, drogurile, crimele, sinuciderea si temele satanice. Iar noi am spus ca nu este decit entertainment, numai distractie si amuzament, ca nu au efecte nocive si oricum nu le ia nimeni in serios, asa ca totul a mers inainte.

Iar acum ne intrebam speriati de ce copiii nostri nu au constiinta, de ce nu disting binele de rau, de ce nu ii deranjeaza sa ucida oameni, sa-si impuste colegii de clasa sau pe ei insisi. Probabil ca, daca ne-am gindi mai mult, ne-am da seama de ce. Cred ca totul se reduce la faptul ca ceea ce vei semana, aceea  vei si culege. 
Noi ne plangem lui Dumnezeu - Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetita ucisa in clasa? Si cred ca Dumnezeu raspunde:  Dragul meu, Eu am fost alungat din scoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi intr-un loc din care m-ati alungat?!
E ciudat cum oamenii Il dispretuiesc pe Dumnezeu, si apoi se intreaba cu naivitate de ce totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar ne indoim de ceea ce spune Biblia. E ciudat cum de toti oamenii vor sa mearga in ceruri, desi nu cred, nu gindesc,  si nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie in Biblie. Este ciudat cum unii spun: da, eu cred in Dumnezeu si, de fapt, il urmeaza pe cel rau, care,  se stie ca, la randul lui, crede si el in Dumnezeu... E ciudat cum ne repezim sa judecam, dar nu ne place sa fim judecati. E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail si ele se raspindesc precum focul salbatic, dar cind incepi sa trimiti mesaje privindu-L pe Dumnezeu, oamenii se gindesc de doua ori inainte de a le trimite si altora. E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar,  crud si obscen  trece liber prin cyberspatiu, dar orice discutie publica despre Dumnezeu este impiedicata in scoala sau la locul de munca. Este, in sfarsit,  ciudat cum poate fi cineva atit de inflacarat de iubirea pentru Hristos fiind, in acelasi timp, un crestin invizibil in timpul saptaminii. Este ciudat cum de ne ingrijoreaza mai mult ceea ce cred oamenii despre noi si mai putin de cum vede Dumnezeu lucrurile. Si va mai mirati de starea proasta in care a  ajuns lumea astazi?” 

Un comentariu:

  1. Eu cred ca ne iubeste atat de mult incat nu intervine in vietile noastre decat daca I-o cerem.
    Interesant articol... ne da de gandit, sau cel putin asta sper.

    RăspundețiȘtergere