Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

5 aprilie 2011

Vom fi sacul de box al influxurilor astrale

  Pe parcursul lunii martie accentul s-a pus pe reacţiile lui Uranus, pe schimbare şi pe revoltă. Agitaţia continuă şi la începutul lunii aprilie, datorită energiei debordante a lui Marte, a lui Uranus şi a Lunii Negre aflaţi în Berbec. Cu toate acestea însă,  în aprilie vom simţi puternica influenţă a lui Saturn care, pe încearcă şi chiar reuşeşte uneori să îl tempereze pe excentricul Uranus. În timp ce Uranus este rapid, extravertit şi incitant, Saturn este lent, plictisitor şi te macină în interior. Deci, trebuie să ne aşteptă ca frământările din lumea arabă precum şi izbucnirea altora noi  să se prelungească, lucru greu credibil dacă ne gândim că Saturn mai înseamnă restricţionare, planificare şi organizare, structurare.
Luna Noua, din 4 aprilie este în opoziţie cu Saturn, care în loc de revigorare, de speranţă, va aduce limitare şi chiar o influenţă deprimantă, tristeţe, poate şi pentru că Saturn dublează de-acum constelaţia Corbului şi este conjunct cu Algorab o stea din această constelaţie care provoca întârzieri şi stagnări. Pe urmă, Saturn este în  Balanţă, cu toate celelalte planete de cealaltă parte a horoscopului, aşa că iese în evidenţă şi va avea un cuvânt greu de spus pe tot parcursul lunii aprilie. Din fericire, în ultima săptămână din aprilie, Luna va face un sextil (aspect armonios) cu Venus, şi ne va înveseli puţin.
Evenimentul înscă cu adevărat important al acestei luni îl constituie un alt aspect, un aspect care ar putea fi o cotitură majoră pentru toată lumea, atât la nivel personal cât şi la cel mundan. Este vorba despre ultima opoziţie dintre Saturn şi Jupiter. Chiar dacă aceasta s-a disipat încă de la sfârşitul lunii martie, influenţa ei va fi majoră pe tot parcursul lunii aprilie. De ce? Pentru că acest ciclul de 20 de ani, de regulă, marchează...creşterea economică! Luna Nouă din 4 aprilie a activat această opoziţie prin contrarea lui Saturn.
Luna Plină din 18 aprilie, în Balanţă, îl va aduce pe Mercur retrograd în opoziţie cu Saturn, inclusiv staţionarea din 22 aprilie a primului, înainte de revenirea în mers normal de pe 23 aprilie, tot opozabilă lui Saturn este. Deci, tot elanul revoluţionar şi toate stările noastre emotive de la începutul lunii, toată starea noastră de spirit, va fi atenuată de rigidul Saturn, de nevoia de securitate şi stabilitate, în fond şi la urma urmei, Saturn reprezintă autoritatea, înţelepciunea şi afirmarea valorilor tradiţionale, teama, contracţia, munca grea, consecvenţa şi autodisciplina care conduc la realizare şi recunoaştere. La nivel personal, el se va exprima prin reîntoarcerea la rădăcini, pe muncă, ne va obliga să vedem dacă tot ceea ce am construit are fundaţii solide, cu accent pe aspectele practice şi va elimina lucrurile inutile din viaţa noastră, că este vorba despre relaţii care nu mai spun nimic, că este vorba despre lucruri şi obicete care nu ne mai sunt utile. Suntem sacul de box al influxurilor astrale.
Când Jupiter a fost conjunct cu Saturn, în urmă cu 10 ani, ei au fost în acelaşi aspect şi cu Alpheratz, stea fixă din constelaţia Andromeda. Ei bine, Luna Nouă din 4 aprilie este conjunctă cu aceeaşi stea, iar Mercur înainte de a retrograda a staţionat exact în aceeaşi conjuncţie. Se spune că Alpheratz ar fi o stea fixă cu influenţe pozitive, care ar aduce popularitate şi bogăţie, dar opoziţia cu Saturn reduce la minim aceste calităţi. Soarele în opoziţie cu Saturn sugerează greutăţi, frică, nesiguranţă şi întârzieri. 
Cu Saturn pe Algorab, frica şi întârzierile sunt sporite. Să nu uităm că această stea este asociată cu terorismul şi atacurile din aer. Soarele în opoziţie cu Saturn creează probleme cu autoritatea, să ne gândim şi numai la gestul necugetat, de crasă intoleranţă a pastorului Terry Jones care a dat foc Coranului, gest care a încins spiritele într-o zonă în care civilizaţia este asimilată cu credinţa oarbă, în care primitivismul şi mentalitatea au dus la rănirea a peste 83 de persoane şi la decapitarea altor 10, printre care şi un militar român.
Algorab a fost extrem de activă în timpul atacurilor şi asasinatelor din perioada războiului sârbo – croat (1991-1995) şi, perioadă în care asasinatele politice şi atacurile asupra jurnaliştilor au fost în toi.  La 6 octombrie 1981, când preşedintele Egiptului, Anwar El Sadat a fost asasinat, avea Soarele şi Saturn conjuncte cu Algorab (la 7 şi respectiv 20 de minute de conjuncţia perfectă!) -  fatwa adică aprobarea de asasinat a fost dată de Omar Abdel-Rahman, un cleric care mai târziu a fost condamnat în Statele Unite pentru rolul său în atacul cu bombe de la  World Trade Center din 1993. Şi pentru că tot am amintit de  World Trade Center, la data atacului 26 februarie, Jupiter era în conjuncţie Algorab sun un orb de doar 4 minute Primul avion care a lovit World Trade Center la 11 septembrie 2001, Jupiter se apropia din nou de o conjuncşie cu Algorab (orb de 56 minute) şi Mercur a fost, de asemenea, conjuncţie cu această stea (orb de 52 minute').
Iar această influenţă saturniană coroborată cu influxurile lui Algorab vor dura toată luna. Răbdare, acesta va fi cuvântul cheie, acţiunile forţate şi pripite nu vor fi deloc binevenite.
La nivel personal, modul în care putem gestiona aceste influxuri este de a rămâne prudenţi şi detaşaţi, calmi. Cu toate acestea, luna aprilie poate fi luna care să aducă roade după ani de muncă asiduă şi care să amorsese întrucâtva stresul saturnian. De ce spun asta? Pentru că aspectul de opoziţie poate aduce impulsul triumfului dar numai pentru aceia care au muncit cu adevărat, care şi-au planificat cu atenţie fiecare detaliu al muncii.
Conjuncţia Soarelui cu Jupiter, în după amiaza zilei de marţi, 6 aprilie poate contracara pesimismul saturnian. Accentul va fi pus pe creşterea materială dar şi spirituală, pe nevoia de a pozitiva relaţiile şi evenimentele din jurul nostru.
Sâmbătă, pe 9 aprilie, la ora 11.49, Pluto va intra în retrogradare după o staţionare de aproape o săptămână la 7 grade Capricorn. Cu o oră mai devreme, Mercur retrograd în conjuncţie cu Soarele va aduce varii aspecte ale Comunicării în centrul atenţiei. Şi ar trebui să fie o zi extrem de încărcată dacă ne gândim că Luna face un trigon cu Neptun în acelaşi timp. Ceea ce mie îmi sugerează că gândurile şi discuţiile noastre vor fi de natură spirituală şi vor implica empatie, compasiune şi înţelegere. Luna va fi deosebit de puternică dacă ne gândim că ea este la gradul 29 Gemeni, acelaşi grad în care se afla la eclipsa din 21 decembrie anul trecut şi conjunct cu Betelgeuse – mobilitate mentală, voinţă puternică, revoltă, măreţie şi decădere, succes militar dar şi certuri cu superiorii, probabilitatea de a ascede la putere, onoare şi bogăţie, dar şi catastrofe, de regulă, naturale.
Luni, pe  aprilie, Primul Pătrar la 21 grade Rac, efect care se va resimţi totată săptămâna până la Luna Plina. Această fază aduce întotdeauna o anumită tensiune în special datorită pătratului dintre Soare şi Lună. Luna este în cojuncţie cu Castor, stea fixă, uneori violentă şi răutăcioasă din constelaţia gemenilor. Soarele este conunct cu Baten Kaitos, stea fixă de natură saturniană care se îmbină cu tema lunii aprilie care propune rezervă, prudenţă şi întoarcea la rădăcini.
Pătratul însă, dintre Pluto şi Marte poate aduce explozii de furie, cruzime, violenţă, argumentaţie furibundă. Este o zi în care parlamentarii noştri ar trebui să-şi ia liber ca nu cumva să mai facă vreo tâmpenie care să agite spiritele, şi aşa destul de încinse, ale românilor. Mă aştept să auzim la ştiri grozăvii dintre cele mai atroce.
Agresivitatea aspectului va fi oarecum calmată de conjuncţia lui Mercur cu Jupiter şi care ar trebui să ne aducă gânduri mai bune.
            Luna Plină din 18 aprilie, la ora 5.44 se produce la 27 grade Balanţă. Iată un alt moment complex. La prima vedere, trigonul cu Neptun aduce aşa, parcă o adiere de magie, de altrusim şi de compasiune. Ar trebui! Din nefericire vine o puternică influenţă dinspre Marte în opoziţie cu Saturn care aduce furia întârzierii, restricţionează acţiunile care dau în clocot. Eu zic că este totuşi benefic pentru că Saturn talonează strâns răbufnirile agresive şi violente ale lui Marte, dar obligă la muncă din greu, la rutina care implică răbdare şi planificarea atentă a detaliilor. Mercur este conjunct cu Alpheratz aşa că Luna Nouă încă este activă pe axa Jupiter – Saturn. Dacă furia, supărarea, mânia, frustrarea sunt canalizate în efort disciplinar, constructiv, succesul pote fi fulminant, deoarece şi Soarele conjunct cu Alpherg, altă stea fixă, vorbeşte după cum spune şi Vivian Robson, în „Stele fixe şi constelaţii în astrologie” despre: pregătire, statornicie, determinare şi succesul final.
            Pe 19 aprilie, Mercur va fi conjunct cu Marte şi cu Alpheratz şi în opoziţie cu Saturn. Aspect dificil de manevrat, energic, frustrant şi enervant, în care pe mulţi îi vom auzi înjurând – să te ţii ce-o fi în trafic, şi multora le vor ceda nervii. Este o zi în care nu sugerez nimănui să meargă să plăteastă facturi, taxe, impozie sau să facă cumpărături.
Abia sâmbătă, pe 23 aprilie, conjuncţia dintre Venus şi Uranus vine să destindă atmosfera, să aducă surprize plăcute sub forma iubirii neaşteptate şi a banilor. De asemenea, comunicarea va intra şi ea pe făgaş normal deoarece la 12.05 Mercur va reveni în mers direct la 12 grade Berbec.
Ultimul Pătrar al Lunii se va produce la 4 grade Vărsător şi va relierfa dacă mai era nevoie dezamăgirea, furia amară, neîmplinirea şi eşecul ultimelor săptămâni. Totuşi Luna este într-un sextil strâns cu Venus, planeta iubirii, armoniei şi a păcii. Mare iubitor de relaţii, prietenie şi înţelegere Chiron este şi el în aspect benefic cu Soarele (sextil) ceea ce ar trebui să ajute la vindecarea multor răni relaţionale dobândite pe parcursul lunii.

3 comentarii:

  1. Minerva, intotdeauna evenimentele prezentate sunt interpretate super dpdv asttral!
    Si pentru mine, sunt adevarate lectii de astrologie mundana. As vrea tare mult sa aprofundez aceasta ramura...

    Nu stiu cand mai ai timp sa te mai si odihnesti, dar daca vreodata iti faci liber in agenda pentru un Work-shop de mundana...sa ne dai de veste!
    Ca o sa avem ce invata!
    Si cred ca o sa fim numerosi!
    OTILIA

    RăspundețiȘtergere
  2. Minerva, intotdeauna evenimentele prezentate sunt interpretate super dpdv asttral!
    Si pentru mine, sunt adevarate lectii de astrologie mundana. As vrea tare mult sa aprofundez aceasta ramura...

    Nu stiu cand mai ai timp sa te mai si odihnesti, dar daca vreodata iti faci liber in agenda pentru un Work-shop de mundana...sa ne dai de veste!
    Ca o sa avem ce invata!
    Si cred ca o sa fim numerosi!
    OTILIA

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu draga inima, cred ca o voi face mai curand decat ma astept!

    Minerva

    RăspundețiȘtergere