Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

9 aprilie 2011

Stăpânul lumii subterane intră în retrogradare



Pluto, stăpânul Scorpionului, a lumii subterane şi a lumii interlope, intră în mers retrograd în această seară, la 19.05, din  7 gr 30 Capricorn, după o staţionare de 5 zile (din 4 aprilie) la acest grad şi se va reîntoarce până la 4 gr 53 Capricorn, ca pe 16 septembrie, la ora 03.52 să revină în mers normal. În câteva săptămâni ar trebui să avem oportunitatea de a relua proiecte care am fost obligaţi să le abandonăm în noiembrie – decembrie anul trecut. De altfel din multe puncte de vedere, frecvent va bate la uşă o...a doua şansă, în lunile care urmează.
Trebuie să reţinem că, în temele natale, Pluto tinde să acţioneze chiar mai plutonian atunci când este retrograd decât atunci când este în mers normal. Este mult mai intens, aduce un grad mai ridicat şi mai profund de concentarare şi, prin urmare, o mai mare pătrundere şi înţelegere a suconştientului. Iată măcar un motiv pentru care mulţi dintre noi pot percepe şi pot înţelege mai multe decât este normal şi de aici suspiciunea faţă de motivaţia celorlalţi.
Capacitatea de regenerare a organismului este mult mai mare şi mai profundă atunci când Pluto este retrogrard decât atunci când este în mers normal. Persoanele cu Pluto retrograd în tema natală au o abilitate extraordinară de a depăşi boli grele care altora le provoacă de multe ori, invaliditate permanentă. Să nu uităm, că de fapt, mişcarea retrogradă a planetelor lente este îndreptată întotdeauna spre interior – psihic  şi  pe modelele psihologice care afectează corpul fizic, pe când în mers direct ţinta lor este acţiunea exterioară, sunt urmărite circumstanţele externe.
            Sub tranzitul plutonian, suntem presaţi să eliminăm şi să ne eliberăm de tot ceea ce este vechi, uzat, anacronic, depăşit, trecut în viaţa noastră. Când Pluto retrograd ne tranzitează tema natală, suntem îndemnaţi să renunţăm la atitudini învechite, modele de gândire rigide sau formale de comunicare, de nevoia obsesivă de securitate emoţională, de emoţiile care ne blochează evoluţia, într-un cuvânt, ne obligă la formă de curăţenie interioară intensă. Este un moment excelent pentru a coborâ în sufletele noastre ca să vedem exact ce trebuie să facem, de ce avem nevoie şi ce trebuie să eliminăm.  Deoarece Pluto retrograd aduce o puternică forţă de introspecţie, ar trebui să folosim aceste momente pentru a evalua ce anume face să simţim că ne controlăm viaţă, unde avem nevoie de detaşare şi de ce este nevoie de o asemenea atitudine şi în ce condiţii ridicăm garda, acţionăm defensiv ca să ne punem la adăpost de atacurile din partea celorlalţi.
Pluto retrograd este un moment în care noi ar trebui să încercăm să obţinem un control şi mai mare asupra vieţilor noastre, pe când atunci când este în mers direct el ne îndeamnă să obţinem controlul asupra profesiei şi a aiguranţei noastre materiale, a resurselor. Interesant este că în momentele de retrogradare plutoniană, majoritatea dintre noi, conştient sau inconştient, căutăm forme active de regenerare fiziologică şi afectivă. Cunosc persoane care se supun periodic unor cure de dezintoxicare şi eu apelez frecvent la asemenea cure şi trebuie să recunosc că mă simt excelent. Este ca şi cum am face legătura între înnoire, propriu Eu şi psihic.
            Aspectul dominant al lunii aprilie, până pe 23 mai precis, din momentul în care Pluto se repliază în retrogradare, este pătratul dintre el şi Marte. Pluto în Capricorn – Marte în Berbec. Marte în Berbec este în domiciliu şi îi are alături pe Mercur retrograd, Jupiter, Uranus şi Soarele. Trei planete de foc – Soare, Marte, Jupiter într-un semn de Foc – Berbec înseamnă o energie întreită, caniculară, mistuitoare, pârjolitoare. Radicală poziţie pentru noi. Marte, nici el nu se simte bine deoarece este implicat într-un câmp de forţe plutoniene condensate şi întunecate şi care par să acţioneze împotriva sa prin presiunea şi tensiunea la care îl supune pătratul cu Pluto aflat în Capricorn (să nu uităm, că Pluto, mai înseamnă un Marte la puterea a 3-a!). A face incursiuni încununate cu succes în acest teritoriu ne obligă mai întâi să descoperim şi să înţelegem esenţa contextului plutonian în vieţile noastre şi felul în care ştim să o folosim, este ceva de genul gândirii de perspectivă în comparaţie cu gândirea imediată, un câştig programat pe termen lung şi nu unul imediat.
            Pătratul Marte – Pluto afectează şi organismul nostru precum şi nivelul propriu de energie combinând impulsivitatea, impetuozitatea şi reactivitatea marţiană care ne propulsează înainte cu deceleraţia plutoniană care obligă la deversarea nămolului din noi, a reziduurilor adunate de la ultima retrogradare până în prezent şi ne duc, asemeni unui torent vijelios, în direcţia în care circumstanţele colective o impun.
            Efectul energetic este şi mai puternic datorită conjuncţiei lui Marte cu Uranus, ca şi cum am muşca dintr-o folie de aluminiu sau am zgârma cu unghiile pe o bucată de tablă. Aşteptaţi-vă la o fluctuaţie a nivelurilor de energie în următoarele trei săptămâni, obişnuiţi-vă cu ele şi armonizaţi-le cu voi. Faceţi mişcare când trebuie, odihniţi-vă cât trebuie, îngrijiţi-vă cum trebuie pentru că monstrul plutonian acţionează asemeni unei pile rugoase şi curăţă până în cele mai depărtate coclauri ale organismului nostru şi nu se opreşte nici măcar la nivel subatomic ci continuă să rîşcâie şi să elimine tot ce este în plus, de prisos sau mort. Ori această curăţare porneşte din exterior spre interior. Iar corpurile noastre, covârşite de atâta schimbări, numai aşa pot procesa şi regla procesele la care sunt supuse.
Din fericire avem aliat un întreg contingent de scuturi receptoare de energie cum sunt Chiron, Ceres, Venus şi de curând, şi Neptun în Peşti. Ele acţionează asemeni unei adieri care răcoreşte atunci când atmosfera se încinge. Neptun ne deschide fereastra spirituală 4 luni, timp în care putem restabili legătura cu noi înşine, cu credinţele noastre şi ne călăuzeşte în noile teritorii în care tocmai am păşit.
Faptul că Neptun este în Peşti, domiciliul lor este diferit de momentul în care era în Vărsător şi de cei 7 – 8  ani de recepţie mutuală cu Uranus, care a fost până nu demult în semnul lor, face ca accentul să se schimbe. Mecanismele ierarhice de control spiritual încep să se năruie, dar numai pentru cei care nu se acaţă de poziţiile lor. Paradigma este că vor fi sprijiniţi atâta timp cât oamenii vor mai avea chef să le cedeze energie şi să le susţină. Acestea vor însemna la fel de mult ca şi Peştii pentru Epoca Vărsătorului şi care susţineau egalitarismul spiritual şi îşi clamau responsabilitatea în acest sens. Tranzitul de 15 ani a lui Neptun prin Peşti aduce un potenţial crescut de a evidenţia abuzurile spirituale asupra maselor de oameni, aceleaşi oglinzi vechi reflectate în aceleaşi spriale regresive vechi, aceleaşi tipare anacronice ale unui Trecut pe care oricât l-am forţa nu mai poate să redevină Prezent. Este o mare greşeală ca sub semnul Vărsătorului să plasezi pe Cineva mai Sus deoarece oamenii au acum un impuls extrem în a-şi asuma responsabilitatea propriilor nevoi spirituale. Reculul îl resimte fiecare şi mulţi dintre noi nu ar dori să facă această trecere.
Intrarea lui Neptun în Peşti este marcată de conjuncţia Chiron – Ceres – Venus, un ameste foarte interesant. Vindecarea spirituală şi vindecare întregii planete depinde foarte mult de cum procedăm la abordarea unor noi căi spirituale, de întreruperea abuzurilor, maltratarea, ignorarea şi dominarea femeii mai ales din punct de vedere spiritual. Este momentul în care feminismul, femeia în esenţă, îşi reclamă importanţa şi poziţia în societate şi face că vechile ierarhii să se năruie. Influenţa feminină a fost mereu prezentă, la fel de importantă, dar oare câţi ştiu că feminina Ceres este cel mai mare asteroid, nicidecum masculul Chiron care a fost şi este foarte bine integrat şi analizat astrologic şi eronat, s-a afirmat despre el că ar fi cel mai mare asteroid?! Câţi ştiu că Ceres, în prezent, nu mai este considerat doar un asteroid şi stă pe picior de egalitate cu masculinul Pluto,  planeta pitică? Ignorarea lui Ceres, zeiţa recoltelor şi a fertilităţii, din punct de vedere astrologic, în raport cu Chiron şi Pluto sugerează că societatea modernă trebuie să vină în contact cu rănile ei, cu nevoia de vindecare, de responsabilizare şi de transformare dar şi să-şi recunoască deschis disfuncţionalităţile care vizează fundamentele vieţii, inclusiv sursele de subzidenţă.

Date critice pentru anul în curs:
·         Pătratul Pluto – Marte:  9 – 23 aprilie şi 10 – 11 august – va acţiona intens şi chiar subversiv la nivel mental, vom fi îndemnaţi să nu rezistăm presiunilor externe, controlului şi manipulării de către ceilalţi la modul agresiv şi violent, dar cel mai indicat ar fi să nu acţionăm sub presiune.
·         Pătratul Pluto -  Venus: 26 – 27 aprilie, 8 iulie, 18 septembrie – indică nevoia de a ne schimba atitudinea faţă de bani dar şi faţă de situaţii şi lucruri care se pot complica d.p.v. financiar.
·         Pătratul Pluto – Mercur: 19 iunie, 28 septembrie – fiţi foarte atenţi să nu cumva să spuneţi ceva ce să regretaţi.

2 comentarii:

  1. Ce interesant...
    Ce spui tu acolo...cura de detoxifiere?
    (imi vine sa rad, de mine!)
    Tocmai ma apucasem de 3-4 zile, de una, pentru prima data in viata mea am cumparat niste chestii naturiste...si ma intrebam ce mi-a venit!?
    ( eu sunt parf la astro medi, se intelege...)

    Pluton, natal - este in c10, acum imi tanziteaza casa a doua...
    Intr-adevar, profesional, chiar am primit un ok, pentru a demara un proiect media...ceva de la care ma gandeam cu ceva timp in urma sa realizez...
    Insa, nu o sa imi fie usor;ma astept la un careu intre cei doi Plutoni( natal- tranzit)...

    Ei, dar astept aceasta" purificare", sa ma reformatez...sper sa nu fie atat de grea!

    Inca o adata, multumim pentru articolele tale superbe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da`stai sa vezi ce imi face si mie...ca de multe ori imi este ciuda! Pluto natala este in trigon cu cel in tranzit...nicio schimbare din viata mea nu a fost usoara...toate au comportat un dramatism propriu, in functie de ce domeniu atingea...asta pentru ca ma tot intreaba lumea cum de am facut 3 facultati atat de diferite si totusi doctoratul este in filologie...Acesta este Pluto si amicul Uranus...Nu pot decat sa le multumesc pentru felul in care m-au ghidat si ma ghideaza...

    RăspundețiȘtergere