Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

16 ianuarie 2018

2018

2018

Deși gurile rele spun că omenirea se va confrunta cu o nouă criză am tendința să îi contrazic și voi încerca să o facă cu propriile argumente și pârghii, adică astrologic. Pentru mine certificatul de naștere al Romaniei se scria la 9 mai 1877 când Mihail Kogălniceanu afirma că am câștigat Războiul de Independență și pentru prima oară în istorie numea cele două principate România. Maturitatea tinerei Românii se va face prin Pactul de la Trianon, când începând cu 1 Decembrie 1918 vorbim despre România în adevăratul sens al cuvântului.                                                                                                                                                         by Minerva

Știm cu toți că planetele nu stau pe loc ci sunt în continuă mișcare, asemenea sistemului solar, a galaxiei din care facem parte, a Universului. Cum fiecare planetă are propria viteză de mișcare, ele se angajează în aspecte, mai mult sau mai puțin benefice, una cu cealaltă. Unele apecte sunt pozitive și pot stimula creșterea și armonizarea, altele sunt o provocare și se pot transforma în catalizatorul schimbărilor care urmează a fi făcute, în timp ce altele sunt neutre și și impactul lor este aproape insesizabil. Totul depinde de ce fel de aspect marchează, într-un fel sau altul, o persoană sau generații.
Tranzitele nu sunt nici bune, nici rele, dar combinarea energiilor a două planete, de exemplu, într-un aspect face ca dialogul (aspectul) dintre cei doi aștrii, să funcționeze ca o echipă pentru viața tranzitului. Dacă un anumit tranzit va fi bun pentru noi, ca indivizi sau pentru generația căreia îi aparținem, va depinde de poziția planetelor în tema natală a fiecăruia, temă care este unică, certificatul de naștere astral al fiecăruia.
Tranzitele majore sunt oricare dintre cele cinci aspecte cunoscute încă din perioada ptolemaică – conjuncția, opoziția, trigonul, pătratul și sextilul sau semnele în care se află planetele transpersonale – Uranus, Neptun și Pluto. Pe măsură ce tranzitele majore se dezvoltă și se desfășoară pe parcursul mai multor săptămâni, luni sau ani, ele devin, de multe ori, mesajul de fundal pentru citirea unei hărți astrale. Adesea, un tranzit va începe cu o conjuncție, se va estompa prin trigoane și sextile, dar se va tensiona prin pătrate sau opoziții și apoi va reveni în punctul de plecare – vorbim de un ciclu care va parcurge întotdeauna, cele 5 tipuri de aspecte înainte ca impactul acestuia asupra noastră să fi trecut. Efectele produse de un tranzit major se vor resimți poate toată viața, deoarece pe un asemenea tranzit viața noastră va lua o turnură sau alta – terminarea studiilor și cariera, căsătoria, achiziția de bunuri imobiliare, nașterea unui copil, pierderea unui părinte ș.a..
Aceste tranzite lente sunt marcatorii schimbărilor generale din sistemul solar și se constituie într-un vehicol pentru călătoria prin viață, și sugerează tendințele cosmice care se desfășoară perpetuu. Anul care vine va fi marcat de două tranzite majore: Saturn care revine în domiciliu după 28 de ani și 7 luni, pe 31 decembrie 2017 și intrarea lui Uranus în Taur în noaptea de 15 spre 16 mai 2018.

Saturn în Capricorn
Saturn va reveni în domiciliu la cumpăna dintre ani sau mai precis în ultima zi a lui 2017. Influxurile sale se constituie în baza existenței noastre, sunt cele care dau stabilitate întreprinderilor noastre. Poziția sa este strâns legată de acțiunile noastre care trebuie să pună piatra de temelie unei fundații solide în care să ne construim viața mai departe. În timpul perioadei de doi și un patru luni, până în martie 2020, Saturn se va deplasa prin Capricorn, așa că ne putem aștepta la tendința de a reveni la lucrurile vechi, la conservatorism atunci când realiyăm că am greșit sau ne va oblica să facem asta când nu înțelegem că suntem pe un drum greșit, la restricții și la limitări.
Mulți vor avea idei cum să-și consolideze poziția, atât locul de muncă cât și în carieră, dar care, pentru moment, se vor dovedi nepotrivite. Provocarea în următorii doi ani și patru luni, va fi educația și formarea a unor strucuturi noi, care îi va obliga pe unii dintre noi să se specializeze dacă doresc să se ridice la înălțimea cerințelor drumului profesional pe care și l-au ales. Saturn ne oferă ceea ce merităm și nu mai mult. Nu vor exista nici facilități și nici scurtături care să ne consolideze cariera decât propriile eforturi pe măsură ce Saturn va traversa Capricornul. Progresul concentrat și constant va aduce recompensele pe care le merităm. Energia acestui tranzit va fi resimțită de oricine are planete în Capricorn sau planete în gradele 1 - 5 ale celorlalte trei semne cardinale - Berbec, Rac și Balanță.

Uranus schimbă semnul
La mijlocul lunii mai, mai precis în noaptea de 15 spre 16 mai, Uranus va intra în Taur pentru o perioadă de șapte ani, tranzit care va dura până în 2025. Taurul va aduce o anumită stabilitate acestei planete radicale, deoarece natura ​​pământească, de semn fix, a Taurului va diminua din ereziile și evenimentele neașteptate pe care le provoacă Uranus. În timpul acestui tranzit, ne puteți aștepta să vedem schimbări ale fluxurilui financiar. Sistemul monetar va deveni, probabil, mai stabil, deoarece băncile și monedele virtuale dirijează schimbarea spre un sistem mai echitabil, în beneficiul omului de pe stradă și a persoanelor dezavantajate. Cum ciclul uranian durează aproximativ 84 de ani puțini vor experimenta acest tranzit de două ori în viață. El va afecta în mod deosebit nativii Taur dar și pe cei care au planete în primele grade din Fecioară, Scorpion și Vărsător. Odată cu intrarea lui Uranus în Taur, avem ultima planetă lentă care își va încheia anul acesta trecerea prin alte elemente decât cel material, alăturându-se lui Pluto și Saturn care sunt în semne de pământ, iar Neptun și Jupiter în semne de apă.

Trei aspecte interesante
Jupiter aflat în Scorpion va face un trigon cu Neptun din Pești în perioadele 25 mai - 13 iunie și 11 august - 25 august. Acest aspect întărește legătura între planetele care stăpânesc semnul, deoarece Jupiter este conducătorul tradițional al Peștilor iar Neptun, cel modern. Trigonul este o conexiune benefică și arată că va exista armonie și un sprijin atât pentru lucrurile legate de Jupiter cât și pentru Neptun, așa că ne putem aștepta la iluminare spirituală, la explorare religioasă, la aprecierea artei și culturii precum și la manifestarea toleranței față de diversitatea culturală și sistemele metafizice. Din ce în ce mai mulți oameni vor adopta practici esoterice sau cel puțin vor deveni conștienți de ce se întâmplă în jurul lor.
Acest tranzit fluid va afecta în principal Peștii dar și celelate alte semne de apă, cum sunt Racul și  Scorpionul, dar și semnele cu care au afinitate Taur, Fecioară și Capricorn, e drept într-o mai mică măsură.
Apoi, Jupiter va face un sextil Pluto în perioadele 7 ianuarie - 25 ianuarie și 5 septembrie - 17 septembrie. Pe măsură ce Jupiter va forma acest aspect armonios cu Pluto, în ianuarie și septembrie, ele vor crea premizele unor perioade de înflorire și de manifestare a puterii, a forței de exprimare în plan material și spiritual, două momente importante pentru anul 2018. Dacă Pluto se aliază cu Jupiter înseamnă că îi dă tot sprijinul de care are nevoie planeta norocului pentru a se manifesta. Este un moment bun pentru a privi înainte și a fructifica orice șansă. S-ar putea să fie disponibil un suport neștiut pentru fiecare dintre noi acum. Se vor manifesta judecata solidă, dreaptă și tranșantă și vor apărea oportunitățile mult așteptate. Aspect îi va marca în principal pe nativii Scorpion și Capricorn, dar vor beneficia de el și semnele Taur, Rac, Fecioară și Pești.
În sfârșit, Saturn din Capricorn îl întâlnește pe Uranus în Taur într-un trigon frumos, între 21 august - 21 septembrie. După ce Saturn va intra în Capricorn, el îl va întâlni curând pe rebelul Uranus pentru a doua oară, primul trigon s-a format în 2017, dar acum Saturn este retrograd, iar Uranus este în Taur, o combinație foarte interesantă deoarece Vechiul reprezentat de Saturn întâlnește Noul reprezentat de Uranus iar cele două energii puternice ale acestora vor fi elaborate în timp. Tehnologia va continua să se dezvoltate, probabil, cu un accent în favoarea celor cu vârsta de peste 50 ani. Și pentru că este a doua întâlnire a celor doi în tranzit, este posibil ca în acest timp să se schimbe proiectele și relațiile care au început anul trecut. Nimic însă, nu este bătut în cuie, ca să spun așa. Va exista o ușurință în folosirea regulilor stricte, deoarece limitele și limitările au fost testate de mulți. Într-o notă personală, dacă v-ați dorit un cerc de prieteni în interiorul căruia să vă mișcați sau să fiți în preajma unor oameni pe care îi apreciați, acum este momentul în care să trasați linia de demarcație, adică să vă treziți la realitate și să stopați aceste dorințe, mergând pe drumul vostru. Acest tranzit îi va afecta în special pe nativii Taur, Fecioară și Capricorn dar va avea o influență similară și asupra Racului, a Scorpionilor și a Peștilor.

Pe 8 noiembrie Jupiter intră în Săgetător
Pe 8 noiembrie, cea mai mare planetă din sistemul solar, Jupiter se întoarce la semnul său de origine, Săgetător după 12 ani și trei luni. Tranzitul promite o aventură de 12 luni și o perioadă de expansiune pentru mulți nativi. Turismul, eco-turismul și activitățile multi-culturale vor fi în centrul atenției tuturor. Jupiter este planeta care ne încurajează să ne ridicăm ochii spre orizont și să visăm. Suntem înclinați să ajungem ceea ce ne dorim și există o recompensă pentru asta undeva în jurul nostru. Provocarea poate veni dinspre autoindulgență, autosuficiență sau de a aduna mai mult decât avem nevoie sau putem folosi.
Acest tranzit cu efecte pozitive va aduce entuziasm pentru toți Săgetătorii și îi va inviora pe nativii Berbec și Leul. Excesul va fi o provocare pentru nativii Gemeni și, într-o măsură mai mică, pentru nativii Fecioară și Pesti.

Octavele planetare - legătura dintre planul personal și generația cărei îi aparținem

Înainte de a explora ce înseamnă teoria octavelor planetare, haideţi să încercăm o definiţie a acesteia, cea mai simplă fiind formularea două planete aflate, din punct de vedere energetic, într-o relaţie de reciprocitate; relaţia trebuie privită de jos în sus, capătul de sus, superior, reprezintând principiul abstract iar capătul de jos, inferior, mijlocul de aplicare a acestui principiu. Sau, ne putem raporta la Octava superioară pentru a descrie finalitatea unei acţiuni şi revenirea la punctul iniţial, în timp ce octava inferioară este mijlocul prin care se produce acţiunea şi locul unde are produce aceasta. Ideea de octave planetare s-a dezvoltat odată cu descoperirea celor trei planete exterioare:
·                      Uranus, care elaborează structuri ideatice noi, inclusiv ideile revoluționare, a fost văzut ca principiul care pune în mişcare mesajele specifice ale lui Mercur.
·                      Neptun, care reprezintă conexiunile dintre afectiv, emoţional şi spiritual, se regăseşte în acţiunile specifice şi pasionale ale lui Venus.
·                      Pluto, care transformă tot ceea ce atinge, coborând în străfundurile neştiute ale fiinţei, şi care reprezintă voința, esența puterii de a fii, forța reală din spatele acţiunilor impulsive ale lui Marte.
Cu alte cuvinte, planetele personale sau planetele vizibile cu ochiul liber sunt considerate octave inferioare pentru că rezonează vizibil cu funcțiile energetice şi biologice ale nativilor, iar cele transpersonale, care se află dincolo de Saturn, sunt considerate octave superioare deoarece reflectă activitățile transcendente și spirituale, precum şi calitățile acestora cu impact asupra vieţii noastre.
Există, fără îndoială, un adevăr în toate acestea, şi în funcţie de aspecte, ne limităm la a analiza doar elementele importante din viaţa unei persoane, cum este celebra iluminare. Uranus face posibilă conştientizarea neaşteptată a unor idei progresiste care nu au apucat să se închisteze în rigiditate lui Saturn şi astfel, inspiră și transforma mintea prin Mercur. Compasiunea și tot ceea ce decurge din aceasta este caracteristică lui Neptun şi acționează direct, când Saturn o permite, asupra valorii deciziilor, inclusiv sentimentale, reprezentate de Venus. Puterea care definește în esență acţiunile lui Pluto, transformă, dacă i se permite,  inițiativa personală a lui Marte. Esențial însă, este faptul că acţiunile lui Uranus, Neptun și Pluto nu sunt în contradicție cu funcţiile lui Mercur, Venus și Marte, dimpotrivă ele reflectă un nivel superior de acceptare şi de acţiune. Dar acestea sunt activități menite să perturbe și să transforme totul, să repolarizeze și să reorienteze acţiunile lui Mercur, Venus și Marte. Sursa puterii uraniene este, în principiu, diferită de cea a puterii mercuriene. Este exact ca şi atunci când vrem să înţelegem diferenţa dintre conştient şi inconştient şi spunem despre acesta din urmă că este un tip superior de conştiinţă.
În lucrarea sa -  Astrologie, Karma si Transformare, din 1978, astrologul Stephen Arroyo menționează că planetele transpersonale nu acționează numai asupra generaţiilor, ci dezvăluie şi psihologia profundă a nativilor. Arroyo susţine că  Pluto patrunde atât de profund în subconștient încât este aproape imposibil să fie identificat parcursul unui tranzit plutonian într-o temă natală. Nu este vorba despre probleme de inițierea șamanică, nici despre arhetipuri sau despre îndeplinirea cerințelor călătoriei eroului așa cum este descris de către regretatul Joseph Campbell în Eroul cu o mie de feţe, cel puțin nu în teorie, dar atunci când Pluto face aspecte semnificative într-o temă natală, cum ar fi, de exemplu, conjuncţia cu Soarele sau Luna natale, cu Ascendentul sau cu Mijlocul Cerului,  aveţi grijă. Nietzsche spunea la un moment dat că ceea ce nu te ucide, te face mai puternic. Dacă ar fi după mine, aş descrie tranzitul plutonian ca mersul pe coji de nucă.
Mai întâi şi mai întâi, trebuie să vedem în ce semn se află planeta, cărui element îi aparţine – foc, aer, pământ sau apă, ce calitate are – cardinal, fix sau mutabil, precum și locul pe care îl ocupă în tema astrală. Casele angulare sunt cele mai puternice din punct de vedere energetic deoarece ele reprezintă cele patru semne cardinale, patru planuri principale ale vieții noastre – planul personal, cel familial, partenerial și al carierei iar acestea sunt semnele care inaugurează cele patru anotimpuri - echinocții și solstiții. Cu toate acestea, atunci când aceste planete ajung în Casele stăpânite de ele - Pluto în Casa a 8-a, Neptun în Casa a 12-a şi Uranus în Casa a 11-a sau dacă Neptun ajunge în Peşti, Uranus în Vărsător sau Pluto în Scorpion, trebuie să fim foarte atenţi şi să urmărim îndeaproape generațiile născute în aceste perioade, precum și orice schimbare socială, culturală sau de reconfigurare geopolitică din perioada respectivă.
În acest moment, singura planetă exterioară care este în domiciliu, este Neptun aflat în semnul Peștilor. Deci, în loc să urmăm ordinea firească, de la Uranus la Neptun apoi, la Pluto, vom începe direct cu Neptun. Suntem la o răscruce de drumuri, spiritual vorbind, iar unele dintre ideile lui Neptun, par să urmeze o logică aparent stranie. Mai mult ca sigur şi conceptul de creare a propriei noastre realități intră sub stăpânirea lui Neptun, dacă ne gândim la creativitatea vizuală, la meditație dar și la grijile cotidiene, temerile și problemele noastre pe care le vrem substituite cu gânduri mai plăcute, denumite uneori evaziune imaginativă sau, pur şi simplu, iluzii. Cu toate acestea, Neptun, spre deosebire de Uranus sau Pluto, apelează la calea minimei rezistențe. Neptun nu insuflă nimic energic ca Pluto şi nici nu duce la situaţii tensionate cum sunt revoltele uraniene. Poate că, de aceea Neptun face apel la sensibilitatea noastră.
Cea mai acută exprimare a lui Neptun este compasiunea. Prin complementaritate cu semn polar – Fecioara şi Neptun în Peşti vrea să ajute omenirea într-un fel. Dar, în același timp, Neptun vrea să se dilueze în spiritualitate, vrea să fuzioneze întru totul și să se piardă în extazul universal. Această octavă acută a lui Neptun este activată prin dans, prin meditaţie, yoga, Tai Chi, luând forme diverse – scufundări în sine prin meditaţie, nevoia de linişte interioară, de deconectare, muzica de relaxare sau vizionarea de filme spirituale. Toate aceste activități par pline de farmec neptunian dacă ne gândim la jocul delfinilor care se contopesc la un momentadat cu albastrul mării, cu căldura soarelui şi curcubeele care apar la orizont.
Copil fiind habar n-aveam de astrologie dară-mi-te de Neptun, eventual parcurgeam etapa povestirilor mitologice ale lui Alexndru Mitru când citeam despre zei şi Olimp, despre eroi porniţi în aventura vieţii lor şi eram atrasă, în acelaşi fel, de sunetele dulci ale muzicii, de balansul plăcut pe care îl dă inerţia atunci când te învârţi în ritmul acelor sunete şi lumina soarelui mă învăluia într-o ploaie aurie strecurată pieziş printre frunzele foşnitoare ale copacilor, mă legănam pe scaun sau la propriu, de pe un picior pe celălalt, pierdută în tonurile dulci ale armoniilor. Aşa am experimentat primele epifanii spirituale chiar dacă nu ştiam nimic despre ele în acel moment. Eram fascinată de întinderile albastre-argintii ale Mării Negre şi era o adevărată aventură când plecam cu familia la mare pentru că eram convinsă că începe aventura, că voi vedea peşti, balene și alte vietăţi marine, iubid mirosul mării și orice povești despre palate de cleştar şi sirene, despre bogăţiile lumii subacvatice, fascinaţie care a trecut cu repeziciune de la Andersen şi Jules Verne la aventurile lui Jaques Yves Cousteau. Întotdeauna am fost fascinantă de mare, de întinderea aparent infinită de ape, dar în acelaşi timp o frică viscerală îmi chinuia sufletul şi măruntaiele, în faţă de absisului oceanic.
       Copiii deprind experienţa neptuniană atunci, când în jocurile lor îşi folosesc imaginaţia. Şi din nou fug în timp şi mă văd la grădiniţa când săueam colegilor de grupă poveşti inventate de mine iar directoarea i-a spus mamei mele să mă ducă la psihiatru că sunt bolnavă. Doar pentru că nu eram la fel cu ceilalţi copii. Imaginaţia copiilor continuă într-un fel filmele pe care le văd, filme cu poveşti pentru vârsta lor şi potrivite pentru minţile lor tinere, în formare. Cred că este important să lăsăm copiii să acceseze lumea lui Neptun, încurajându-i să asculte muzică, creând cadru de manifestare pentru preocupările lor creative. Aș merge chiar mai departe, obişnuindu-i pe copii cu meditaţia, cu ieşirile în natură unde pot observa viaţa în plenitudine ei. Mersul la muzeul de ştiinţe naturale, la acvarii, la grădinile zoologice mi se oare extraodinar de benefic pentru stimularea creativităţii.
În funcţie de aspectele din tema natală, nativii vor rezona cu octava inferioară a lui Neptun, Venus, care, dacă, la rândul ei, este prost aspectată, va influenţa comportamentul acestora şi unii vor ajuge să cadă pradă viciilor, vor cunoaşte uşor dualitatea adevăr – minciună cum se întâmplă atunci când evită, din prudenţă, sau îşi asumă conştient rolul de victimă, se vor folosi de minciună ca să scape de responsabilităţi ş.a. Cultura muzicală modernă este sub semnul lui Neptun și tineretul experiementează octava inferioară atunci când muzica este folosită ca instrument de manipulare – iluzia că un cadru romantic, sau cel puţin aşa ar dori să fie, doar că odată consumat evenimentul, multe tinere realizează că au fost înşelate, că au intrat într-un cerc vicios din care se scapă foarte greu, consumul de alcool sau cu octava superioară când muzica este folosită pentru relaxare sau pentru meditaţie. Când se apasă pe octava înaltă a lui Neptun, de regulă, este un moment propice pentru renunţarea la alcool, la dependenţa de medicamente sau alte substanţe din această categorie, la ţigări, la iluzii şi la reformulare interioară.
Tot sub semnul tandemnului Venus – Neptun stă dorinţa tinerelor de a se menţine într-un anumit trend şi încep fie să îngurgiteze medicamente de întreţinere după ureche, fie cure de slăbire care nu au nimic de a face cu un proces normal de nutriţie. Încep tulburările metabolice care culminează cu debutul unor boli cu caracter imunitar, mai ales când intră în joc un alt tandem, la fel de celebru, Mercur – Uranus, şi se declanşează anumite alergii, dermatoze şi dermatite, intoleranţe alimentare, alimentaţia dezechilibrată ş.a., sau boli cu caracter endocrin – obezitate, prin tulburarea funcţiei tiroidiene, de exemplu. Dar, un dezechilibru alimentar are impact asupra mecansimului endocrin, în general, pornind de la tiroida propriu-zisă şi încheind cu tulburări ale funcţiei de asimilarte cum ar fi anorexia sau bulimia, ale funcţiei ovariene – diverse chisturi, dezechilibru ciclului menstrual, ale funcţiei renale – diverse boli ale rinichilor sau ale funcţiei hepato – pancreatice: gastrice, ulcere, dischinezii biliare, pancreatite acute ş.a.
Ne aflăm, din punct de vedere spiritual pe punctul de a deveni propriul nostru guru prin stăpânirea conştientă a conceptelor spirituale care ţin de sinele nostru superior. Când ne aliniem cu reprezentările cele mai înalte ale lui Neptun, suntem convinşi că atingem iluminarea. Pentru a ajunge acolo, trebuie să renunțăm la dependențe și la modurile de evaziune psiho -socială fapt deloc ușor în societățile care promovează mesajul subliminal și folosește religia ca instrument de manipulare și de control.
Asta ma aduce cu gândul la Uranus, planeta revoltei împotriva manipulării și a controlului, în special asupra grupurilor mari sau a unei comunități. Uranus este, în multe feluri, factorul egalizator dar este şi planeta comunisului, ca noţiune generală, şi doar prin faptul că  promovează detașat egalitarismul şi umanitarismul şi aici lucrează mână în mână cu Neptun. La urma urmei, Uranus este stăpânul semnului Vărsător, un semn de aer, detașat și analitic, care numără printre nativii săi cele mai multe genii, revoluționari și inovatori. Iar când vorbim despre era Vărsătorului trebuie să luăm în considerare planeta Uranus.
Uranus, în calitate de octavă superioară a lui Mercur aduce în prim plan ideea de egalitate, de justiție, de efort umanitar, cooperarea, comerțul cinstit, la orice nivel, distribuirea echitabilă a produselor alimentare, drepturile omului, drepturile animalelor precum și inovațiile care creează o societate a viitorului. Uranus nu favorizează elita, el își va concentra acţiunile în proproţie de 99 % asupra păturilor sociale care suferă de pe urma exploatării sau a pauperităţii din principiu. Prin Mercur, octava sa inferioara, legătura cu Uranus se face prin în rebeliune, prin proteste violente, revolte, răsturnarea regimului doar pentru a-l înlocui cu unul mai rău, tot dictatorial dar cu o ideologie diferită și asta pentru că Mercur şi Uranus nu văd individualitatea ci colectivitatea. Pentru Uranus, drepturile individuale sunt mai puțin importante, pentru el primează drepturile de grup și, de exemplu, cu Uranus în Berbec, semnul în care se află în prezent, am văzut partea sa secantă, nemiloasă.
O creştere, în cascadă, a incidentelor violente, un instinct de dominaţie agresiv, călcarea în picioare a tuturor valorilor morale şi sociale – invazii, lupte pentru putere, atacuri fără precedent la adresa democraţiei, spirit de haită, crime, violuri, accidente teribile dar mai ales atacuri teroriste. Nimic nu este mai de temut într-un război, fie el şi ideologic, decât să nu îţi cunoşti duşmanul. Oameni pe care îi ştiam sănătoşi, plini de viaţă, dispar în accidente sau suferă accidente cu un anumit grad de mutilare, brusc se îmbolnăvesc sau descoperă că suferă de maladii cu o finalitate ireversibilă şi rapidă.
În ce îl priveşte pe Pluto, stăpânul lucrurilor neştiute, ascunse ochilor lumii, e greu de imaginat cât de mare şi de puternică este influenţa sa, avem o generaţie de Capricorni care îi simt influenţa, într-un fel sau altul, eu însămi aştept ca în vară să treacă în Casa a 1, sunt curioasă ce alte forţe mai generează pentru că întâlnirea cu Marte natal, în cazul meu a fost benefică, mi-a dat forţă şi culmea, răbdare, să scriu altfel decât am făcut-o până acum, să mă reformulez în raport cu ceea ce simt eu şi nu cu ce vor să-mi inpună alţii, vom vedea ce va fi mai departe.
Nu cred că există o subtilitate şi o volatilitate mai mare decât superioaritatea rezonanţei marţiene în Pluto. Dacă Marte distruge, Pluto transcede distrugerea prin renaştere, nu cred să existe satisfacţie mai mare. Să ne gândim doar la cei care au suferit o opoziție sau o conjuncţie a lui Pluto tranzit fie cu Pluto natal, fie cu planetele personale Soare şi Lună, fie cu Ascendentul sau Mijlocul Cerului, la experienţa recuperării Sinelui după experienţe intense prin culoarele cele mai întunecate ale fiinţei, ca într-un labirint, în cea mai lungă noapte, cam trei ani durează aspectul cu retrogradări cu tot.
Ieşirea la lumină a presupus transformare interioară, putere de stăpânire, capacitatea de a rezolva lucruri de care habar nu aveau -  vă aduceţi aminte basmul cu Frumoasa şi Bestia, cum iubirea poate stăpâni instinctul şi poate aduce la lumină ceea ce este mai frumos din om, ei, bine, eu cred că Bestia semnifică această călătorie plutoniană în lumea întunecată a sufletului. Sau mitul Persefonei, fiica Demetrei, răpirea ei, căsătoria cu Zeul lumii subpământenii şi revenirea periodică la sânul mamei. Ieşirea la lumină aduce doar un oftat de ușurare, viaţa merge înainte.
Coborârea şi călătoria în lumea lui Pluto începe cu frica de necontrolat, teama fără acoperire, inexplicabilă, tulburări psihotice care fac ravagii în societate, blocajele mentale, emoțiile iraționale, nativii sunt ca un vulcan gata să explodeze, ceea ce colcăie în subconștient iese brusc la suprafață.
Material, coborârea în infernul lui Pluto este reprezentat de energia nucleară, de tehnologii medicale costisitoare care fac mai mult rău decât bine, dacă ne gândim la radiaţii, deșeurile nucleare, dezastrele naturale și perturbarea totală a habitatului. Accentul cade pe Întuneric.

România 2018
  
Caracterizare
O țară Săgetător – Soarele la 8 gr 26 Săgetător – migrarea masivă peste granițe pentru un câștig mai bun dar și exportul de inteligență, Ascendentul la 20 gr 19 Vărsător, Luna la 13 gr 58 Scorpion – asta este și explicația de ce românii din Diaspora nu sunt uniți, Luna în Scorpion face că ei să se gândească doar la propriul interes și nu la interesul general, Mercur 29 gr 46 Săgetător – geniul recunoscut în afara granițelor țării, vorba ceea nimeni nu este profet în țara lui, Venus la 10 gr 14 Săgetător – ospitalitatea, faptul că am primit întotdeauna pe toată lumea cu brațele deschise, chiar și atunci când nu era cazul și am devenit victimele propriei generozități, mai mult dovada că poporul român este un popor defensiv, el nu a atacat dar a fost mereu atacat, în sfârșit Marte la 15 gr 16 Capricorn – exaltat, demonstrează puterea și energia de a o lua mereu de la capăt. Jupiter în Rac, la 14 gr 34 retrograd, o problemă falsă legată de familie și de copii, iar Saturn la 28 gr 11 Leu, demonstrează reticență față de tot ce este național, acceptând prea ușor ideea că tot ce este mai bun vine de la alții în loc să își pună în valoarea propriile calități.
Planetele transpersonale – Uranus în domiciliu la 24 gr 04 Vărsător – un ego exacerbat, o națiune cu o personalitate puternică pe care, iar o spun, nu știm să o punem în valoare când trebuie; Neptun în Leu, la 9 gr 14, retrograd, scoate și mai mult în evidența vocația socială dar și cea de de revoluționar a acestui popor și, în sfârșit, Pluto 6 gr 07 Rac, retrograd, renașterea se va face prin copiii pe care, deocamdată prea puțini și-i doresc - la un moment dat Romania a bătut recordul cu un milion de avorturi în cinci ani, pomenire sinistră a celebrului cincinal. Rana acestui neam, de a nu fi în rând cu celelalte state civilizate este adânc înrădăcinată în inconștientul național prin Chiron la 29 gr 00 Pești, retrograd, nu realizăm că această rană doar noi o putem vindeca, doar în noi stă puterea să o transcedem. Provocările sunt aduse de Lilith din Balanță, la 24 gr 08 și țin, amară ironie, de bani, de moșteniri pierdute – să ne amintim doar de Fundația Gojdu cedată cu atâta ușurință statului ungar, vânzarea a zeci de mii de hectare de pământ, banul este preferat muncii acestuia, corupția care a cangrenat întregul sistem social și politic. Iar lucrurile nu sunt de ieri, ci de zeci de ani.
Ca aspecte natale care pot fi soluționate prin conștientizare este Careul în T mediat de Chiron, între Mercur și conjuncția Pluto – Jupiter – renașterea ar pute-o aduce tinerii plecați la studii în străinătate, fapt susținut și de opoziția dintre conjuncția Pluto – Jupiter și Marte care sugerează un imens depozitar de energie pe care l-am putea folosi ca să ieși la mal. Opoziția Uranus – Saturn trebuie rezolvată prin implicare socială din interior și nu din exterior. În sfârșit, pătratul Lună – Neptun arată că românii nu gândesc rațional ci cu sufletul și de aici izbucnirile alimentate de emoțional – vezi ieșirile în stradă și revendicările care de multe ori nu sunt cunoscute, dar sunt susținute pentru că dă bine să facem urlăm atunci când nu mai putem. Ca un corolar la cel afirmate aș adăuga boala discontinuității care erodează România din interior, toată această fragmentare a programelor și distrugere a proiectelor bune este dictată politic, de fiecare dată interesul politic primează celui public.

Ce aduce 2018

Două mișcări de amploare
Pe tabla de șah a Universului, în 2018, vor avea loc două mutări importante. Prima va va avea loc în noapte de 20 spre 21 decembrie când Saturn va reveni în domiciliu după 28 de ani și 7 luni. Pentru România acest fenomen se va produce la nivelul pragului dintre Casa puterii, adică a Casei a 10-a și Casa a 11-a a mediului social agreat. Saturn va fi conjunct cu Soarele și va trece peste Mercur din tema natală a României, poate sugera stabilitate, este vorba despre trigonul care se formează cu Saturn natal și cu Uranus, dar și o anumită coerență și forță mentală pusă în slujba Omului.
Putem vorbi apoi, despre creșterea gradului de conștientizare a propriei meniri, cu Venus și Chiron implicați într-un trigon care leagă Casa spiritualității individuale și Casa identității naționale, cu focar Junona în Casa inconștientului colectiv. De fapt, asistăm la continuarea luptei contrariilor, pentru că dacă spiritualitatea ne ajută pe foarte mulți să mergem mai departe și să înțelegem ce trebuie să facem ceva pentru noi, legea contrariilor îi aduce în opoziție pe Marte peste Lilit natal, în cădere în Balanță – se acționează din umbră împotriva României, cu toate forțele ca și cum cineva ar dori să distrugă această țară și conjuncția Lună – Uranus în Casa banilor proveniți din muncă proprie ca și cum forțe oculte sau ascunse, cum vreți să le spuneți, încearcă să destabilizeze ideea de câștig, ideea de venituri proprii încercând să inducă ideea minimalizării acestor câștiguri. Atenție, se închide ciclul început în 1987!
Cea de-a doua schimbare se va petrece în noaptea de 15 spre 16 mai când Uranus va trece în semnul Taurului și care va aduce o notă de originalitate tuturor lucrurilor care se referă la valori, în sepcial cele financiare, fără însă a fi cheltuitori, ci în sensul că vom gândi de două ori înainte de a cheltui banii proprii, venitul intern ș.a. Soluții care uimesc prin ingeniozitate și de aici neîncrederea cu care sunt privite și care nu își vor dovedi viabilitatea decât undeva în 2019. Acum 83 – 84 de ani când Uranus a mai fost aici, România a cunoscut cea mai înfloritoare perioadă din istoria ei moderna, perioada interbelică.

Cinci eclipse
În 2018 vorm avea parte de nu mai puțin de 5 eclipse, 3 parțiale de Soare și 2 totale de Lună, după cum urmează:
·         31 ianuarie, totala de Lună                      08:26         11 gr 37 Leu
 • 15 februarie,  parțială de Soare               16:05        27 gr 08 Vărsător
 • 12 iulie, parțială parțială de Soare          22:47       20 gr 41 Rac
 • 27 iulie, totală de Lună                             16:20          4 gr 45 Vărsător
 • 11 august, parțială de Soare                     05:57        18 gr 42  Leu
După cum vedeți, prima este în Leu, a doua eclipsă în semnul Vărsătorului, cea de-a treia în Rac, ce-a de-a patra în Vărsător și ultima în Leu. Cei afectați de eclipse vor fi nativii Vărsător, Leu și Rac și Capricorn.
Prima eclipsă, totală de Lună, cea din 31 ianuarie are loc cu Luna la 11 gr 37 Leu, pe axa Caselor 6 – 12, casa muncii, a masei de oameni care muncesc și casa lucrurilor ascunse. Este un moment în care oamenii parcă nu mai știu ce să creadă, unii ar ieși să demonstreze, altora le este lehamite. Vine această eclipsă care ar putea fi un duș cu apă rece, dătător de speranțe că și lor li se poate întâmpla ceva bun. Cu Nodul Nord în apropiere aș spune că în mâinile românilor stă împlinirea norocului lor. De altfel atenția mulțimii va fi axată pe segementul muncă și salarii, în continuare.
Cea de a doua eclipsă are loc pe 15 februarie, este o eclipsă parțială de Soare, cu Luna la 27 gr 08 Vărsător, cu Luna – Soarele și Mercur peste Uranus din tema natală a României, pe axa 1 – 7 – prosperitate – relații externe. O chestiune care ține de mândria națională, de identitatea noastră va fi supusă atenției tutror românilor. Posibil ca câteva decizii luate vis-a-vis de instituții de primă importanță să fie supuse atenției publice. Poate vorbi despre prosperitate, despre ceva ce oamenii nu agreează.
Perioada mai stresantă va fi în varăcând ultimele trei eclipse din an vin în cascadă.
Pe 12 iulie avem o altă eclipsă parțială de Soare, cu Luna la 20 gr 41 Rac, în Casa a 6-a, o casă care vizează problemele de sănătate națională, cum ar fi epidemiile – nu știu de ce gândul mă duce la ceva de natură virală. Apoi, vizează serviciile naționale cum sunt armata cu accent pe marină, și aș spune că este vorba despre o deciyie care vizează pe cineva cu funcție înaltă, dar și sindicatele – aici mă gândesc la lucruri de tipul una se spune alta se înțelege, tulburări care pot angrena masele de oameni.
Pe 27 iulie avem o eclipsă totală de Lună, cu Luna în Vărsător conjunctă cu Marte și cu Lilith, în Casa a 12-1, a lucrurilor ascunse – dușmanii secreți ai României pot acționa deosebit de agresiv. Ar putea fi puse în ecuație problema penitenciarelor dar și încarcerările la domiciliu, faptul că justiția ar putea fi pentru unii mumă pentru alții ciumă! De asemenea, România ar putea fi trasă la răspundere pentru situația persoanelor cu handicap. Mai poate fi vorba despre reforma sistemului penitenciar care să stârnească nemulțumiri!
În sfârșit pe 11 august avem ultima eclipsă din an, o eclipsă totală de Lună, cu Luna în Leu, în Casa a 6-a. Pot pleca în neființă oameni de valoare, dar putem pierde și artiști tineri în varii accidente, de motocicletă sau de mașină. O reformare a sistemului de apărare care să îi nemulțumească pe militari. România să aibă un statut de mediator într-un conflict din Marea Neagră. Epidemii legate de alimentație sau dobândite din natură.

P.S. - Nu cred in demisii forțate după cum nu cred nici in PSD că ar fi buricul pământului. Există un timp pentru tot și pentru toate. Vom mai asista la asemenea exercitii de forță, stați liniștiți! De pe 19 ianuarie va acționa în forță Careul în T mediat de Marte între Saturn și conjuncția Uranus - Nodul Sud, sunt curioasă ce se va mai întâmpla! Până acum a fost Jupiter acolo și a mai îndulcit din aspecte. 2 comentarii:

 1. Acest lucru a fost chiar mai rapid decât mi-am putut imagina, dr. Noble (templeofjoyandprosperity1@gmail.com) Vă mulțumesc că ați luat timp să mă ascultați și să răspundeți la toate e-mailurile mele. Mă simt din nou emoțional puternic. Încrederea mea este din nou și îmi văd clar viitorul. Sunt pentru totdeauna recunoscător pentru ajutorul tău pentru re-unirea cu iubirea mea veche.
  Contactați-l prin templeofjoyandprosperity1@gmail.com
  Whatsapp Număr +1 405990-5764

  RăspundețiȘtergere