Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

12 noiembrie 2012

Noiembrie, luna cu 2 eclipse:Spectacolul merge mai departe

 Eclipsa de Soare de pe 13 noiembrie 2012, are loc la 21 de grade și 57 de minute de Scorpion, se petrece între orele 23:27 – 23:33, ora Bucureştiului şi care îi afectează pe cei născuți cu planete personale între gradele 17 şi 27 de grade ale semnelor fixe Taur, Leu, Scorpion, Varsator.           

                Eclipsa va fi conjunctă cu steaua fixă Unukalhai, poziţionată în inima şarpelui din constelaţia Ophiocus – un medicament care are, din păcate, are o reputaţie proastă. Vreun scandal în lumea medicală şi în special, în industria farmaceutică?! Vom vedea!                  
Dacă îl asociem cu cel de-al doilea aspect interesant, opoziţia eclipsei cu Sedna, atunci poate fi un aspect care ascunde multă înşelăciune, şiretenie, minciună, iar cel mai apropiat aspect pe care îl otrăveşte este pătratul Mercur – Neptun. O isterie verbală, multă încărcătură în cuvânt, multă răutate, multă minciună şi sexualitate perversă, legături adulterine care ies la iveală – vedeţi demisia sefului CIA în SUA, aspecte compromiţătoare pentru unii condamnarea de către Curtea de Apel Bucureşti a principalilor actori din Lotul fotblaiştilor – fraţii Becalli, Copos, Stoica, Borcea, Jean Pădureanu ş.a. sau depututatul prin luând mită, mai ales dacă sunt politicieni sau ocupă alte funcţii importante în stat. Să ne gândim totuşi că veninul care ucide poate şi vindeca, depinde de noi cum îl vom folosi!            
Sedna poate face să ne simţim victime, ne vom simţi atacaţi, abuzaţi, sfidaţi de aşa zisele drame ale celor cu banii când adevăratele drame se petrec în afară, pe stradă şi în caselel celor care nu mai ştiu cum să se descurce. În de reluare la nesfârşit a unor asemenea dramolete, eclipsa ne va îndrepta atenţia spre ceilalţi, anonimi, amărâţi, obidiţi de viaţă. Vom simţi chemarea spre altceva!
Mercur în pătrat cu Neptun este motiv de îngrijorare psiho-somatică, de boală şi depresii. Mintea este înceţoşată – incapacitate de concentrare, stalitate ideatică, materializarea unor demersuri etc., dar poetică. Este un moment ideal pentru creatori şi cretivitate, pentru a medita în singurătate, pentru a ne refugia în meditație şi chiar să încercăm o detoxifiere atât organică cât şi.. socială, pentru că este greu să rezişti la tentaţii, totul pare mai plin de farmec, ca atunci când bei un pahar de vin şi ai senzaţia că ai băut o sticlă. Şi asta se datorează conjuncţiei cu Unukalhai şi ne face atât de sensibili la toxinele de orice fel. Mulţi se pot confrunta cu diverse forme de alergie în zilele următoare, cu debutul sau acutizarea unor boli autoimune şi cu intoleranţa alimentara. Mediul în care trăim este destul de încărcat şi acaesta se resimte la nivel hepto-biliar, ficatul nostru este supraîncărcat, nu trebuie să adăugăm mai mult.         
Otrava despre care fac vorbire este acţiune în dispersie pe care o aduce Neptun în această eclipsă. Să ne amimtim de Cămaşa lui Nessus sau de dragostea care omoară. Eurytus, regele oraşului Oechalia avea o fiică Iole şi 7 fii. Ajungând Iole la vârsta măritişului pretendenţii au dat năvala şi atunci Eurytus a promis că îi va da fiica de soţie celui care îi va învinge la tirul cu arcul pe fii săi. Eurytus a fost un arcaş iscusit şi i-a învăţat pe fii săi de mici să tragă cu arcul şi aşa de mult le-a plăcut că nimeni nu îndrăznea să se ia la întrecere cu ei. 
 Heracles auzit de premiu și a intrat în concurs pentru că o dorea foarte mult peIole. Heracles lovit ținta mai bine decât fii lui Eurytus şi a doborât chiar scorul acestuia din urmă. Realizând că Heracles va câştiga Eurytus a oprit concursul. Ironia sorţii este că Eurytus, cu ani în urmă, fusese cel care l-a învăţat pe Heracles să tragă cu arcul. Raţiunea pentru care Eurytus nu voia să o dea pe Iole lui Heracles, era teama ca aceasta să nu aibă soarta Megarei, prima soţie a lui Heracles, pe care într-un acces de nebunie, acesta o omorâse împreună cu copiii lor. Deşi a câştigat concursul cinstit, Heracles nu a putut lua premiul datorită reputaţiei sale iar Eurytus şi-a încălcat promisiunea sa o dea de soţie pe fiica sa celui care va câştiga. Iphitos, unul din fii lui Eurytus l-a rugat pe tată său să-şi reconsidere poziţia dar acesta a refuzat.
Dezamăgit, Heracles a plecat în Calydon, unde i-a căzut cu tronc Deianira, sora prinţului Meleagru şi pe moment a uitat de Iole. A curtat-o pe prinţesă, i-a câştigat inima şi s-a căsătorit cu ea, dobândind pe lângă faimă şi titlul princiar. După câţiva ani, Heracles a pornit un ultim asalt asura Oechaliei pe care a trecut-o prin foc şi sabie şi a luat-o sclavă pe Iole, care i-a devenit în scurt timp amantă.  Denaira s-a simţit trădată. Şi a recurs la otravă. Şi nu orice fel de otravă, era sângele centaurului Nessus pe care Heracles îl omorâse atunci când acesta încercase să o violeze pe Denaira. A înmuiat o mantie în acest sânge crezând ca face o vrajă de dragoste şi i-a trmis mantia lui Heracles. În momentul când a pus-o pe el s-a aprins instantaneu murind în chinuri groaznice. Auzind vestea şi ştiind că ea l-a omorât fără să vrea, Denaira s-a sinucis.  
Povestea a fost cântată de aezi şi mai târziu de poeţi şi am amintit de ea pentru că spuneam undeva mai sus că Sedna otrăveşte eclipsa de soare acţionând asupra pătratului dintre Mercur şi Neptun, iar povestea otrăvită de este, dacă vreţi, un act de justiție poetică a lui Neptun. Poate că mesajul acum este că ceea ce pare a fi iubire este, de fapt otravă, și nu se încadrează momentelor de strălucire și de glamour.
Momentul vorbeşte, de fapt, despre cei care se ascund cu laşitate în spatele unei măşti. Astfel că eclipsa se încadrează în unul din spectacole în care noi înşine suntem vulnerabili pentru următoarele șase luni și trebuie să ne protejăm psihic. Gândul mă duce, nu ştiu de ce, la alegerile din 9 decembrie, dar până atunci vom mai traversa o eclipsă, cea de lună. Vom avea nevoie de această armură pentru a ne proteja de orice violență mentală sau emoțională. Sensibilitatea sporită să nu vă sperie, nu este întru totul o veste proastă, atâta timp cât putem profita să o canalizăm în creativitate, să profităm de lucrurile bune pe care le dă Neptun - imaginație sporită, ghizi spirituali, deschiderea inimii, iubirea pură și necondiționată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu