Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

3 iulie 2012

O vară fierbinte mai lungă decât am crede?


Jupiter a schimbat semnul!
Jupiter a fost în mod tradiţional un semn cu o semnificaţie luminoasă, şi la propriu şi la figurat, cunoscut şi sub numele de Păstorul Stelelor. Pe 11 iunie, la 11:22, Jupiter a intrat semnul Gemenilor, semn mobil care din perspectiva sa, modifică percepţia asupra lumii. Jupiter în Gemeni, face mentalul să reacţioneze prompt, extins, expandează orizonturile. Totul arată diferit, şi, prin urmare, poate fi schimbat. Pentru a înţelege prezentul, în astfel de vremuri neaşteptate, cheia stă în capacitatea de a fi capabili să vedem viitorul. Unele scenarii susţin că nu există nicio cale de ieşire, tensiunile dintre Uranus şi Pluto sugerând schimbări extreme, dar mai întâi să vedem ce opţiuni avem. Pentru cei care luptă să dea sens ideii de a merge înainte în aceste vremuri zbuciumate, Jupiter în Gemeni îi scutură bine înainte să le limpezească percepţia de care aminteam. Jupiter este Călăuza ideală acum când porţile Cunoaşterii sunt larg deschise, după o perioadă în care au stat prea mult zăvorâte. Bine, totul în funcţie de Casa în care se găseşte pentru că una este mobilitatea mentală a Gemenilor într-o casă angulară şi alta într-una cadentă. Dar indiferent de casă, sentimentul tuturor este că viitorul se schimbă rapid şi că opţiunile încotro să ne îndreptăm sunt mult mai multe faţă de aceeaşi poziţie de acum 12 ani. Inspiraţia lui Uranus (octava superioară a lui Mercur), în Berbec, este fulminantă mai ales când dansul lui Jupiter intrat în Gemeni vine şi o amplifică. Până pe 25 iunie 2013 când va trece în Rac, Jupiter va fi liantul între voinţă şi o minte scânteietoare şi creativitate. Cei care au Jupiter natal în Gemeni, vor trebui să fie precauţi anul acesta pentru că retrogradarea lui Jupiter in tranzit din august până la Crăciun, va face o breşă în norocul lor proverbial şi îşi vor vedea nu odată liniştea, nu doar cea interioară, ameninţată.
Semnele de aer – Gemeni, Balanţă şi Vărsător vor avea nevoie de spaţiu ca să-şi întindă aripile dar şi de foarte mult oxigen. Ingeniozitatea şi inventivitatea pe care o aduce Jupiter în Gemeni este gura de aer de care au nevoie, la propriu. Oricum toate zodiile vor intra într-un soi de derivă în ceea ce priveşte inspiraţia şi noutatea, dar dacă Jupiter este bine susţinut în tema lor natală, vor avea doza de curiozitatea de care este nevoie ca să deschidă drumuri noi. Dacă în Taur, interesul nostru a fost centrat pe latura materială, acum, cu Jupiter în Gemeni sporeşte interesul pentru spiritual, se expandează orizonturile cunoaşterii şi capacitatea mentalului de a elabora structuri psiho-senzitive şi psiho-sociale pe măsură. Pentru că semnul Gemeni este unul mutabil, Jupiter va face să vedem ciclicitatea lumii, a credinţelor şi a evoluţiei personale, vom vedea mai clar că totul este într-o continua mişcare, schimbare, o relaxare a tot ce credeam că este foarte bine stabilit, o dorinţă nespecifică pentru a reordona şi reînnoi, în sufletul nostru pot avea loc adevărate furtuni, dar mai ales, Jupiter ne va face să conştientizăm puterea pe care o avem să dărâmăm vechi structuri şi să ridicăm altele noi, cu o mică specificaţie că nu este vorba despre nivelul mundan ci de cel personal.
La nivel mundan lucrurile se complică pentru că graba poate face să se piardă excat ceea ce s-a crezut câştigat, atenţie guvernanţi că sunteţi pe nisipuri mişcătoare, analizaţi mai întâi şi abia apoi acţionaţi! Pedeapsa în viaţă, adică Nodul Sud în tranzit este tot acolo, chiar conjunct cu Jupiter, şi semnalează că veţi face prostii înainte de vreme şi aţi putea rămâne în toamnă cu buza umflată.
Vom găsi noi modalităţi de a reaşeza piesele pe tabla de şah a vieţii, pentru a crea original, sănătos şi novator, bazându-ne doar pe mintea noastră. Limitaţi de barierele pe care noi le-am ridicat, acum va trebui să le dărâmăm şi acutizarea bruscă a percepţiilor va face acest lucru.
Mercur, jovial în Leu, îi luminează calea lui Jupiter în Gemeni. Cel dintâi va fi un fel de porta voce a celui din urmă. Conversaţiile pe chat sau pe blog se vor revitaliza, dorinţa de a citi va face să sporească numărul abanomentelor la revistele de metafizică, de cuvinte încrucişate ori de integrame, de ştiinţă, de cultură sau de artă. Acum putem dovedi că ascultăm dar şi că ştim să ne susţinem punctul de vedere; conversaţiile pe drum, sporovăielile la volan, toate acestea vă vor stimula să fiţi mai atenţi la trafic; sunt avantajate scrierile de toate tipurile - de la romanul fluviu la satiră şi pamflet şi, logic, tipăriturile; vecinii parcă nu vor mai fi atât de morocănoşi, întâlnirile cu prietenii sau cu colegii de serviciu nu se vor mai dovedi o corvoadă, sunt avantajate reunile de orice fel; cu toate acestea prea multă pălăvrăgeală vă poate scoate din circuit pentru că, la un moment dat, atenţia devine o sită incapabilă să mai reţină informaţia şi aţi putea face promisiuni sau afirmaţii pe care să nu le puteţi onora. Reflexivitatea este cea mai bună atitudine. Important este să nu privim viaţa ca pe un joc ci că noi suntem jucătorii. Nu vă implicaţii în lucruri care depăşesc puterea voastră de acceptare sau de înţelegere. Înainte de a merge la o întrunire, documentaţi-vă, strângeţi informaţii. Socializaţi, nu vă epuizaţi, nu de alta dar nervii unora sunt vulnerabili şi vă puteţi pomeni copleşiţi. Analizaţi ambele părţi din conflict şi abia apoi luaţi deciziile.
Recompensele vor fi la îndemână atunci când ştiţi să vă coborâţi la nivelul fiecăruia ca să vă faceţi înţeleşi, informaţia circulă liber şi vă puteţi baza pe familie, prieteni şi chiar pe colegi. Formaţi-vă un cerc de prieteni care se bazează pe interese comune. Daţi expresie vie personalităţii voastre creative, chiar dacă pentru unii este pierdere de timp, pentru voi poate fi colacul de salvare. Păstraţi-vă minte deschisă, capabilă să se adapteze la schimbările  din voi, să se raporteze la ce se petrece în jurul vostru şi culturii, în general.
- va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu