Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

1 iunie 2012

...o bătălie a sexelor? Eclipsa de Lună din 4 iunie 2012, are loc la 14 ° Sagetator 13,  în constelaţia Hercule –Omul îngenunchia, pe un interesant Careu în T care îl are drept focar pe...Marte, iar Soarele este conjunct cu Venus. Aceasta este o eclipsa pentru iubitorii cărora le plac Încercările. Cel mai mult vorbeşte Venus aflată în plină retrogradare  și în aproprierea stelei fixe Rigel din Constelația Orion. Soarele este conjunct cu asteroidul Chaos din mica centură de asteroizi  ceea ce sugerează faptul că lumina soarelui este endemică pentru Luna din opoziție. Pământul pare să blocheze acest sens dramatic şi face să ne gândim de două ori înainte de a acționa. Marte stă provocator jumătate de drum între Rigel din Orion - Soare - Venus – Chaos și singuratica Lună în genunchii lui Hercule ca și cum s-ar ruga să fie iertată pentru aspect sau este doar o impresie?!  
Luna în opoziție cu Venus  pare să sugereze o persoana obsedată să facă totul la superlativ, perfect şi idilic, în timp ce viața pare să curgă pe lângă ea, apatică la imaginea copiilor care plâng cerșind mâncare într-o lume cufundată în miasme urât mirositoare.
Conjuncția Soare-Venus aruncă o umbră de poleială zaharisită asupra realităţilor imediate şi se comportă cu indolenţă .... în general, aceste persoane sunt carismatice, fermecătoare, şi nu le place lupta, indiferent de domeniul în care se duce aceasta. Şi pentru că aminteam de asteroidul Chaos – lupta fără sfârşit cu tentaţia, nu vorbeşte despre lupta cu un demon în sine ci cu demonii noştri interiori şi de aici centrarea pe perfecţiune, astfel chipul lui Venus zeiţa iubirii ideale este întunecat de vanitate, de o frumuseţe ţinută sub control şi de teama de urâţenie, mai precis, frica de îmbătrânire.
Cu toate acestea Venus este conjunctă cu Rigel, o stea fixă din Centura Orion, o stea foarte norocosă, aduce onoruri, bogăţii, fericire şi glorie, poziţionată însă pe piciorul lui Orion şi aceasta avertizează asupra pedepsei pentru vanitate: Gaia l-a trimis pe umilul scorpion să-l înţepe pe acesta în picior, drept pedeapsă pentru mândria sa pe care şi-o clama afirmând că poate învinge orice fiinţă de pe Pământ. Altfel spus, nici cele mai luminate minţi nu sunt imune la slăbiciunile omeneşti.
Luna în pătrat cu Marte, aduce sentimente intense, tensionează stările şi le aduce într-un moment de criză astfel încât persoanele, mai ales cele prinse în proiecte de anvergură şi din politică – vezi premierul Victor Ponta care a tăiat panglica la un proiect civic, din Iaşi, declarat de instanţa judecătorească, prin două decizii definitive şi irevocabile, drept ilegal! Un alt aspect ar putea să se releve printr-o acţiune belicoasă accentuată între sexe – se pare că, deocamdată, s-a uitat de proiectul Elena Udrea şi s-a trecut la decimarea Robertei Anastase!
Soarele în pătrat cu Marte şi el, creează o stare interioară tensionată care se exprimă prin tot felul de acţiuni de la sport la diplomaţie, de la creatoarea expresia de sine la sex. Pătratul ridică obstacole în calea afirmării de sine, care trebuie să fie depăşite cu curaj şi spirit de acţiune, luptă, ceva care pare să vine din însăşi natura umană. Totuşi tensionarea lui Marte pe eclipsă, ar putea fi benefică. De ce? Pentru că Marte şi Venus fac cea mai redutabilă echipă, să nu uităm că Venus este faţeta masculină a lui Marte, iar Marte cea feminină a lui Venus – să ne amintim numai de arsenalul pe care Venus îl pune la bătaie atunci când vrea ceva cu orice preţ (Paris îi dă mărul cele mai frumoase zeiţe atunci când aceasta i-o arată pe Elena, în timp ce Atena îi oferea onoruri pe câmpul de luptă iar Hera, un cămin fericit!), ei sunt complementari. Singurul neajuns este că sunt în pătrat. Dar de pătrate să nu ne fie teamă, ele sunt dinamice şi productive. Această eclipsă ar putea fi colacul de salvare pentru cuplurile aflate în impas sau pentru negocierile diplomatice nefinalizate!
 Această eclipsă de lună poate fi privită ca o bătălie a sexelor sau o luptă cu propriile pofte sexuale. Poziţia lui Chaos în tema astrală arăta unde trebuie să ducem lupta cea mai dificilă cu noi înşine...ar putea fi cea mai mare ispită a noastră. Casele care sunt implicate în formarea Careului în T sunt locul unde se vor duce aceste bătălii. Combinaţia Soare – Venus – Chaos arată că există o mare nevoie de limpezire în viaţa noastră, limpezire care seamănă cu o foame insaţiabilă care trebuie stâmpărată. Acest lucru este posibil în cazul în care vanitatea ne este măgulită şi uşor de flatat. Este punctul cel mai sensibil în următoarele 6 luni.
Dacă ne uităm la trigonul dintre Mercur şi Saturn, cu Mercur foarte aproape de conjuncţia Soare – Venus, poziţia poate sugera ideea  că mintea primeză asupra nateriei. Saturn este foarte puternic pe Spica, cea mai norocoasă stea din constelaţia Fecioarei, deci dacă există cineva capabil să reducă indolenţa excesivă şi saturaţia atuncui sigur acest Cineva este Saturn. Marte poate sugera câmpul de acţiune unde avem curajul să rupem cu aceste neajunsuri.
Ce facem cu Luna care este îngenuncheată, eufemistic vorbind?! Ras Algedi este o stea fixă din constelaţia Hercule iar sensul său este întrucâtva similar cu povestea lui Orion. În loc să fie înţepat de scorpion, piciorul lui Hercule este îngenuncheat pe gâtul fiarei. Din start putem spune că Hercule/Heracles este implicat în distrugerea unui duşman puternic, la fel ca şi constelaţia din care face parte.
Casa unde are loc eclipsa este locul unde trebuie să echilibraţi ceva, să temperaţi excesele. Atenţie, conjuncţia Soare – Venus nu este un aspect rău, dar în contextul eclipsei atenţionează asupra viciilor ascunse. Cred că această eclipsă va scoate la iveală relaţiile de tip menage a trois sau o pasiune obsesivă, poate accentua dorinţa de a găsi un alt loc de muncă şi accentuează orgoliile - posibil să vă doriţi o altă poziţie în interiorul firmei sau în instituţia în care lucraţi, nereguli de tipul conflictelor de interese care se poate lăsa cu condamnări – vezi cazul Mircea Diaconu!!! De asemenea, un copil dificil sau foarte sensibil poate aluneca pe panta distructivă a drogurilor şi a alcoolului; din senin cei tineri se pot trezi că sunt geloşi, mare grijă că puteţi rupe relaţii pe care să le regretaţi apoi toată viaţa!
Să vedem însă ce se petrece la nivel mundan. William Lilly spune în pamfletul său cu privire la efectele eclipselor de soare şi de lună, următoarele:  " când locul eclipsei sau eclipsa în sine, este la Ascendent, efectele vor afecta în ordine casele  1, 2, 3, şi 4...” Privind în lume, vedem că Luna în timpul eclipsei este pe Ascendentul  metropolelor Hong Kong şi Singapore. Acest lucru înseamnă că un efect imediat al eclipsei este de aşteptat în China şi Malaezia.
Pentru a afla mai multe despre posibilele efecte ale acestei eclipse, să aruncăm o privire la ceea ce are de spus Lilly în Tenebrosus sale annus: "Boli precum furia împotrivirii printre cai, catâri și altele. Mările vor fi tulburate de atacurile piraților..”
Privind la harta Europei, putem vedea imaginea de ansamblu:  Marte din tema eclipsei este conjunct cu Ascendentul Germaniei şi Italiei – vedeți cele două cutremure devastatoare, atinge Franţa şi Norvegia. Marte, malefic în relația cu opoziția Soare / Luna, indică faptul că aceste ţări vor fi afectate de eclipsă. La nivel european această interpoziție poate fi interpretată ca un ic de despicat, cu rolul de a adânci criza din zona euro. Este de remarcat că Londra nu este afectată, ceea ce poate da loc speculaţiilor de orice fel privind distanţarea Angliei de politica statelor membre ale UE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu