Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

16 iulie 2010












Din 26 iulie, în procesul zeilor,

Confruntarea finală:
opoziţia Saturn - Uranus mediată de Pluto

       Cum spune şi în supratitlu, din 26 iulie vom trăi experienţa ultimei confruntări dintre greii Uranus şi Saturn, în opoziţie perfectă, opoziţie care, datorită retrogradării celor doi, s-a mai format de-a lungul ultimilor ultimilor 2 ani şi ale cărei influxuri le-am simţit pe pielea noastră, cu vârf şi îndesat. Asemănam, într-un material anterior, această întâlnire cu un adevărat meci de box desfăşurat în mai multe runde. Şi asta şi este dacă ne gândim că ea se petrece odată la 45 de ani:
· Prima a avut loc pe 4 noiembrie 2008, pe axa Fecioară – Peşti, moment în care omenirea a parcurs prefaza primei crize economice din mileniul 3 (cu doar 22 de zile înainte se prăbuşise bursa din Wall Streed, iar indicele Dow Jones pierduse mai mult de 22 de procente din valoarea sa);
· A doua, pe 5 februarie 2009 (preşedenţia României şi Guvernul de atunci au fost avertizate de instituţiile bancare internaţionale în vederea iniţierii unui program de criză, avertismente care însă nu au fost luate în seamă);
· A treia rundă cosmică se producea pe 15 noiembrie 2009 (când guvernaţii au început să realizeze tzunami-ul economic a lovit şi România)
· A patra, şi ultima pe semnele Fecioară (Saturn) şi Peşti (Uranus), s-a produs pe 26 aprilie a.c. Programele anti-criză se dovedesc nepopulare şi lovesc în interesul omului de rând. Se dimnuează orice sursă de venit a bugetarilor, dar sunt protejaţi oamenii de afaceri şi parlamentarii, ceea ce va scoate în stradă sindicatele. Cu toate acestea asistăm la un dialog al muţilor într-o ţară a surzilor.
· A cincea şi ultima întâlnire dintre cei doi se va produce pe 26 iulie. Dacă primele patru opoziţii se petreceau pe axa Fecioară – Peşti, aceast ultim joc de glezne se va petrece pe axa Berbec – Balanţă.
        La prima vedere, tensiunea dintre Saturn, Uranus şi Pluto poate fi extrem de provocatoare însă pentru toţi, relaţia dintre cei doi, reprezintă o energie polară sau opozabilă necesară schimbării care se cere tot mai evident. Saturn reprezintă legea şi limitele promovând singularizarea şi izolarea dar toate acestea se ştiu, Uranus, pe de altă parte, reprezintă ideea revoluţionară, nevoia de a face altceva decât un lucru banal sau ce fac ceilalţi, lucruri acceptate de facto, în ideea că vom găsi calea pentru a evolua. Altfel spus, cu Saturn şi Uranus avem stabilitate versus schimbare. Simţim această provocare tot timpul, iar acum ceva mai puternic, ba vrem să aruncăm tot ce este vechi, să renunţăm la relaţii devenite anacronice, la un mod de gândire simplist ori mecanicist, ba vrem să le păstrăm. Foarte important deci, este că relaţia dintre Saturn, Uranus şi Pluto poate funcţiona la modul că dă imboldul necesar saltului în evoluţie. 

         Energiile celor trei planete pot fi redirecţionate, ajustate, complementare, un soi de dialog astral, dacă vreţi, menit să aducă în viaţa noastră provocarea de care avem nevoie ca să putem evolua. Să nu uităm, Saturn răspunde de structuri bine definite, de ordinea lucrurilor, deci dacă încercăm o schimbare într-o ordine prestabilită, când vrem ceva nou în viaţa noastră, ne vom lovi de tot felul de obstacole până vom dobândi ceea ce dorim, până vom înţelege în adevăratul sens al cuvântului, necesitatea schimbării. Nu abandonăm ceva vechi doar pentru că este vechi, nevoia de evoluţie implică ideea de continuitate, vom păstra din ceea ce este vechi doar acele elemente cu adevărat capabile să lege Trecutul de Viitor. Când schimbarea este de natură uraniană, întotdeauna ne vom lovi de pragmatismul saturnian care ne supune la tot felul de teste până vom găsi calea sau modul prin care să aducem noul în viaţa noastră, iar renaşterea plutoniană consemnează saltul spre Înainte.
        Dacă analizăm puţin simbolismul clasic al arhetipului saturnian şi uranian, de exemplu,  descoperim în spatele lui o poveste complexă. În mitologia greacă Ouranos (Uranus), stăpânul Universului, cu o sexualitate greu stăpânită, fecunda Tot şi Toate. Geea (Gaia) sau Pământul, soţia lui năştea copiii unul după altul şi de toate felurile. Printre aceştia s-au numărat şi Titanii. Pentru că o profeţie spunea că va fi detronat de unul dintre copiii săi, Ouranus i-a aruncat pe Titani în Tartar, temniţa subterană. Cel mai mic dintre copii, Saturn, evadează cu ajutorul mamei sale Geea, care îi dă drept armă, o seceră de aur, cu care Saturn îşi va castra tatăl. Din sângele vărsat se vor naşte călăii destinului, celebrele Erinii, dar şi cea mai frumoasă femeie, care va prelua mai târziu atributele divine ale frumuseţii lumeşti devenind zeiţa frumuseţii, Afrodita (Venus), cu alte cuvinte, acţiunile noastre au o latură sentenţioasă şi reglatoare, dar şi una estetică.
        Cronos a preluat puterea şi-a eliberat fraţii şi a început să diriguie lumea, în perioada pe care grecii au numit-o Epoca de Aur, perioadă în care omenirea a trăit şi a muncit în linişte, în care legea divină era respectată, nu a mai fost nevoie de războaie sau pedepse, şi cu toate acestea, Cronos se temea pentru poziţia sa. Căsătorit cu sora sa Rhea, au început să i se nască şi lui copii, doar că el a găsit o soluţie mai ingenioasă de a scăpa de ei. Îi înghiţea. Pe cel de-al 12-le, pe Zeus, Rhea a reuşit să scape dându-i lui Cronos să înghită un bolovan înfăşurat în scutece, apoi a luat copilul şi l-a dus într-o peşteră din insula Creta şi l-a lăsat în grija caprei Amalteea. A rugat nimfele şi satirii să cânte şi să dănţuiască în preajma peşterii, ca să nu se audă plînsul sau gânguritul de copil. Zeus a crescut şi logic, a pornit lupta împotriva tatălui său, în ideea generoasă şi umanitară că îşi va elibera fraţii, ceea ce s-a şi întâmplat într-un final, şi Cronos a fost întemniţat în locul de unde îl scăpase mama lui, în Tartar.
        Morala poveştii este că ceea ce urcă, urcă, urcă, la un momendat va începe să şi coboare, vechiul va fi detronat de altceva, mai nou nou, mai revoluţionar, mai avangardist dar care ajută să ne mişcăm în direcţia cea bună, o perioadă de înflorire va fi urmată de una de decădere. Fiul urmează Tatălui. Ceea ce este de reţinut din această poveste este că arhetipul saturnian, cum spuneam şi mai sus, vorbeşte despre o ordine prestabilită, despre perioada de acalmie care se cere înlocuită, deoarece ordinea prestabilită este limitativă iar omul, pe măsură ce cunoaşte, va fi din ce în ce mai tentat să depăşească aceste limite. Gândiţi-vă, că acum 30 de ani, pierdeam serile sau nopţile scriind o scrisoare sau o carte, astăzi avem telefonul mobil şi calculatorul, coala de hârtie, stiloul sau bătrâna scrisoare aparţin Trecutului. Posibil ca aşezarea lui Pluto în Capricorn (din 27 noiembrie 2009) pentru următorii 16 ani să fie tocmai etapa pregătitoare pentru o lungă perioadă de pace.
        Revenind la combatanţii noştri astrali, să mai spunem că proverbul cu mărul frumos pe dinafară dar găunos pe dinăuntru este posibil să reprezinte tocmai evoluţia, lupta pentru supravieţuire, confruntare pe care o implică energiile saturniană şi uraniană, pentru a păstra fumuseţea exterioară, se dă o permanentă luptă interioară.




        Opoziţia va avea loc cu Saturn la 0 gr 25 Balanţă şi Uranus la 0 gr 24 Berbec. Gradul 0 cunoscut şi sub numele de Punctul Aries semnifică, elementar vorbind, un nou început. Opoziţia celor doi, în Punctul Aries, va antrena energetic atât omenirea cât şi pe fiecare individ în parte. Să ne amintim doar că tot ce se întâmplă la nivel individual se reflectă la nivel universal şi tot ceea ce este universal se reflectă la nivel individual, parcă aşa spune Legea Corespondenţei, nu? Opoziţia va fi resimţită mai intens de către cei care au planete, Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau Fundul Cerului în preajma acestui grad, în Berbec sau în Balanţă, dar şi în celelate semne cardinale, Rac şi Capricorn.




         Apoi, opoziţia din 26 iulie se petrece în preajma fazei de Lună Plină, iar Jupiter şi Pluto sunt în pătrat perfect, la 3 gr 23 respectiv 3 gr 21. Pe de altă parte, Jupiter este conjunct cu Uranus, în Berbec, şi ambele în opoziţie cu Saturn, care şi Saturn, la rândul său este în pătrat cu Pluto. Cu alte cuvinte, avem un Careu în T de toată frumuseţea. Saturn blochează; Uranus electrizează; Jupiter amplifică; Pluto intensifică. În cadru va intra şi Marte care vibrează anunţând că se alătură şi el distracţiei, pe 29 iulie va fi la 0 grade Balanţă, iar pe 31 iulie îi ajunge şi Luna. E, în această perioadă - care a debutat cu puţin timp înainte de Luna Nouă şi eclipsa din 11 iulie şi va dura până la jumătatea lunii august - toate lucrurile, stările, emoţiile, relaţiile, fiecare ţâşnire, indiferent de natura lor, atinse de influxurile opoziţiei Saturn – Uranus, se vor intensifica.
        De la nivelul subconştinetului colectiv la refuzul de a ne maturiza, de la nesocotinţa faptului că orice acţiune are şi consecinţe la indulgenţa fără acoperire faţă de ceilalţi dar şi faţă de sine, de la distrugerea şi autodistrugerea care pot merge la anihilare, de la tot ce necesită schimbare exterioară la inspiraţie şi creativitate, frustrările şi neîmplinirile, dorinţele şi iluziile noastre, toate vor fi supuse acum unui acut proces de examinare. Putem ilustra imaginea a ceea ce am spus prin schimbările climatice la care este supusă Terra, puterea nucleară, armele nucleare, cercetarea ştiinţifică dusă dincolo de limita eticului (vezi clonarea sau acţiunile de inginerie genetică din laboratoarele Biohazard), reglarea conturilor politice precum şi efectele pe termen lung ale agresiunilor de tot felul.
         La nivel individual, acest tablou poate fi întregit de curajul de a merge mai departe indiferent de piedicile pe care le întâlnim şi să demascăm acţiunile care alterează specia umană, chiar şi atunci când nu anticipăm rezultatele acţiunilor noastre, pentru că dacă nu facem nimic ca să ne apărăm specia, întrebarea poate fi, oare mâine vom mai exista? Iluzia controlului nu este o opţiune universal valabilă.
        Să ne oprim câteva clipe asupra Careului în T care, după cum am mai spus, îl implică pe Saturn – Uranus – Pluto, o configuraţie rară printre planetele lente au o profundă conotaţie socială şi în transformările socio - economice care vor urma.
        Citeam un eseu astrologic interesant pe această temă semnat Georgia Statis, care încerca să explice acest Careu în T cât mai plastic şi cât mai pe înţelesul tuturor aşa că îmi voi permite să apelez la acelaşi exemplu, mai ales că multă vreme am fost fan Războiul Stelelor şi Star Trek. Este vorba despre scena în care Luke Skywalker şi Han Solo, în tentativa de a o scăpa pe Prinţesa Lea din captivitate, pătrund pe nava spion a lui DarthVater; la un momentdat sunt la un pas de a fi descoperiţi şi se ascund, în ghena de gunoi a navei, o sofisticată staţie de reciclare a gunoaielor, mai precis o parte a acesteia - compactorul şi când pereţii acestuia s-au pus în mişcare, ca să nu ajungă reciclaţi la rândul lor, aveau nevoie de o minune, o soluţie de scăpare. Ei bine, această scenă a captivităţii într-un compactor de materiale reciclabile, poate sugera semnificaţia configuraţiei despre care vorbeam: forţa contractoare care acţiona pereţii compactorului a declanşat criza (Saturn); gunoiul, deşeurile şi mizeriile neprelucrate (Pluto); rebeli (Uranus); speranţa într-o soluţie ingenioasă; conştientizarea crizei şi nevoia unei soluţii urgente pentru a renaştere din întuneric (Pluto). Această scenă din Războiul Stelelor oglindeşte foarte bine aspectul de care vorbeam.
        Asemeni rebelilor din film, am putea foarte bine să ne confruntăm acum cu dificultăţi de genul compactorului din film, care ne pun faţă în faţă cu
interior de care trebuie să scăpăm şi care are nevoie de un canal de evacuare sau cu balastul social pe care trebuie să-l reciclăm – relaţii sociale anacronice, un alt tip de abordare a conceptului de muncă şi chiar un alt tip de relaţii politice şi diplomatice.
        Metaforic vorbind, întreaga omenire este într-un compactor de gunoi şi generaţii întregi dar şi individual, vor rezona cu energia arhetipală, unii mai mult decât ceilalţi. Acestea vor resimţi vibraţiile energetice la nivelul conştinetului şi vor avea tendinţa să reacţioneze haotic, necugetat am spune. Iar revoluţia de aici va începe, de fapt, a început deja...aşa că vom avea o toamnă extrem de dinamică...

13 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Am vazut in treacat emisiunea de seara trecuta de la otv unde ati vorbit despre Madalina si sotul ei.Nu am inteles foarte clar daca aveti data lui de nastere,parca anul nasterii era in dubiu.Vroiam sa va rog,daca stiti data lui de nastere cu exactitate,sa o prezentati fie pe acubens,fie pe astropractica,cred ca sunt suficiente persoane interesate sa le studieze hartile,Madalinei si sotului ei.Cat despre ora de nastere a Madalinei,am vazut ca spuneti de un ascendent in Leu,ce ora ati folosit dvs?D-nul Ciarnau spune pe astropractica de ora 4 dimineata,gmt+2,ceea ce face ca ascendentul sa fie rac.Poate gasiti ragazul necesar sa dati mai multe amanunte.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. am o intre4bare in casa madalinei manole nu existau camere???????in ziua de azi ar tre sa fie alarme si camere in fiecare viloi.asta ar fii cea mai mare proba sa depisteze inamicul,

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci, ora de nastere o am de la Serban Georescu, fostul ei sot, un Berbec cu un foarte puternic Ascendent in Leu. Ora nasterii este 05.40 am si informatia ne-a fost data de mama Madalinei. Ascendentul este la 1 gr. 43 Leu, deci comporta foarte multe inflexiuni din Rac.

    Si pentru anonim, se pare ca nu exista un sistem de alarma in casa lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. In ce il priveste pe sotul Madalinei, este vorba despre 29 iunie 1972, era cu 5 ani mai mic, iar ora de nastere, 16.40.
    Analizati Luna Neagra din Casa a 12-a in Scorpion.

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua,ma numesc magdalena sunt nascuta pe 26-04-1980 la ora 07:30 si as vrea sa-mi spuna doamna minerva daca poate ce vede pt mine in viitor.va multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere
  6. ma numesc cristina si sunt nascuta pe 28 08 1987 la ora 23:30 si as vrea sa stiu care este ascendentul meu...multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca aveti incredere in astrologie, dar acest blog este de specialitate, nu sa fac astrograme. Daca doriti sa luati legatura cu mine, aveti toate datele ceva mai sus,
    Cu speranta ca nu v-ati suparat, va doresc o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  8. BUNA ZIUA DOAMNA MINERVA
    VA ROG ENORM DE MULT,SA IMI SPUNETI SI MIE DESPRE VIITOR,SANATATE,BANI,COPIL.EU FIIND O PERSOANA CU HANDICAP GRAV 1 SI NU MA POT DEPLASA DELOC STAU NUMAI PE BURTA.
    SUNT NASCUTA PE 7.IUNIE 1954 ORA 5,30 PETROSANI
    VA MULTUMESC SI VA URMARIM MEREU LA CUCURIGII JUMULITI.

    RăspundețiȘtergere
  9. As vrea si eu sa stiu ce ma asteapta in viitor ...
    Sunt nascut pe data de 02.07.1994 la ora 02:45 , doar daca se poate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Repet, ma bucur ca aveti incredere in astrologie, dar acest blog este de specialitate, nu sa fac astrograme. Daca doriti sa luati legatura cu mine, aveti toate datele ceva mai sus,
    Cu speranta ca nu v-ati suparat, va doresc o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar celor care au trimis sms la Varzaneata pe Etno TV cand le raspundeti? Din 3 mai si pana acum sunt mai bine de 3 luni. Noi am platit factura la tel cu varf si indesat. Astept un raspuns in acest sens si fara suparare. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi pare rau dar odata cu schimbarea formatului emisiunii eu nu am mai primit decat sms-urile de la Cucurigii.

    RăspundețiȘtergere
  13. cum se face plata pt o consultatie ?

    RăspundețiȘtergere