Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

8 iulie 2010

Duminică, 11 iulie, ora 22.41, Eclipsa totală de Soare


Toate relaţiile sunt supuse 
unui test de rezistenţă 

Începutul... - O eclipsă totală de Soare împreună cu Luna Nouă nu întâlneşti în fiecare zi. Soarele care ne dă viaţă şi lumină se întâlneşte cu misterioasa, interiorizata Lună. Iar ea ce face? Estompează lumina dătătoare de viaţă, ziua devine noapte, trăirile devin mai intense şi astfel un nou ciclu se adaugă la spirala Vieţii...

Cum se produce eclipsa? - Când Luna trece printre Soare şi Pământ, aflându-se aliniată în acelaşi plan cu cei doi, are loc fenomenul de Lună Nouă.





     Multa lume poate parea confuza pentru ca peste tot se vorbeste despre eclipsa de Soare care se va produce la ora 19.41. Au dreptate, doar ca acea ora se refera la meridianul 0, Greenwich. Romania este cu 2 ore inainte de meridianul 0, deci adaugam la ora 19.41, 2 ore si rezulta 21.41. Dar pentru ca in Romania este ora de vara, se mai adauga 1 ora si ajungem la 22.41, moment in care Luna si Soarele se afla in acelasi loc. Este ora la care daca ar fi ziua Eclipsa s-ar vedea din Romania.


Ce sugerează o eclipsă de Soare?
 – În primul rând, schimbare; eclipsa de Soare semnifică noi începuturi şi, de obicei, se manifestă acesta se reflectă oriunde în lume şi în orice domeniu, ca să o luăm ad literam.

Cum s-ar materializa la nivel macro? – începem ceva cum ar fi o schimbare a propriei persoane, vă propuneţi să participaţi la mai multe întâlniri cu prietenii, decideţi să vă căsătoriţi, să vă schimbaţi look-ul, faceţi planuri de viitor, alegeţi data pentru un eveniment important în viaţa voastră, apar provocări, facem eforturi de adaptare, ne maturizăm, acceptăm o mare provocare, suntem mai neliniştiţi, simţim presiunea apropierii momentului să predăm un proiect sau o lucrare, din ce în ce mai puternic, traversăm o criză căreia trebuie să-i găsim soluţia.

Dar pentru noi? - Eclipsa de Soare este orientată, de regulă, asupra relaţiilor dintre noi şi nu pe lumea noastră interioară cum se întâmplă cu eclipsa de Lună, şi poate afecta natura relaţiilor, aduce provocări şi rupturi sau pe neaşteptate, poate produce apropieri. Totul depinde de semnul şi casa în care se produce ea şi de aspectele dintre planetele aflate în semnul şi casa respectivă.

Cu ce ne confruntăm în timpul eclipsei? - Cu frământări, cu introspecţii asupra relaţiilor - de iubire, de prietenie, de afaceri. În casa şi în semnul în care este Luna ne putem confrunta cu demonii noştri, cu obiceiuri anacronice, cu teama, iar la nivelul casei şi semnului în care se află Soarele cu probleme legate de munca noastră - nu avem chef să mai muncim, stări de oboseală prelungite, eforturi susţinute care ne obosesc sau brusc ne dăm seama fie că partenerul de afaceri ne înşală, fie nu îl mai dorim ca partener.

Care ar fi provocările la care ne supune eclipsa? – Va trebui să vedem unde greşim şi să ne debarasăm de tot ceea ce este balast în viaţa noastră. Să nu uităm totuşi că energia solară este paternală, protectivă şi activă, ne reflectă şi ne exprimă. În timpul eclipsei de Soare, intensitatea Lunii Noi este foarte puternică deoarece ea este foarte aproape de Pământ, şi deşi pare surprinzător, puterea ei este mai mare ca a Soarelui, e drept, doar preţ de câteva minute. De exemplu, acum atenţia tuturor este concentrată pe dezastrele naturale, pe furtunile fără precedent, inundaţii şi descărcări electrice; erupţiile solare pot fi cauza acestor probleme şi au fost amplificate de atât de eclipsa de lună cât şi de momentul echinoxului de vară când Soarele a trecut în emisfera nordică din 22 iunie.

Eclipsa de Soare poate fi de mai multe feluri? – Da. Există 2 tipuri de eclipse solare. Când se produce în conjuncţie cu Nodul Nord, ea este orientată spre interior şi simbolizează identitatea personală, EU-ul şi corpul fizic. Când se produce în conjuncţie cu Nodul Sud, eclipsa este orientată spre celălalt, cu accent pe relaţia de cuplu şi pe noile perspective personale sau profesionale – un talent neştiut, oportunităţi diverse ş.a.

În ce semn se produce eclipsa? – În semnul Racului, deci o ocazie ca să rezolvăm o serie de probleme de familie. De ce? Pentru că acest semne simbolizează familia, căminul, trecutul. Semnul Rac reprezintă rădăcinile noastre, fiziologice, fizice şi spirituale, dar şi mediul în care am crescut. Cu Mercur în armonie cu Jupiter, putem avea idei neaşteptate care să sporească bunăstarea personală şi a familiei.

Generează tensiuni la nivelul cuplului? –Nu numai! S-ar putea să ne surprindă reacţiile neaşteptate ale prietenilor sau partenerilor de viaţă deoarece foarte mulţi dintre noi sunt extrem de senzitivi şi de sensibili săptămâna aceasta. Racul reprezintă şi emoţiile fruste, cum este mediul familial în care am încercat primele emoţii şi senzaţii. Şi apropo de senzaţii, când energia Racului este puternică ea nu se conservă ci se amplifică şi curge, deci dacă vă simţiţi pline de energie sau obosite, să nu fiţi surprinse!


La ce grad are loc clipsa? – Cu Soarele şi Luna la 19 gr 24. Deci, cei care au în tema natală planete sau puncte senzitive în preajma acestui grad vor simţi foarte puternic influxurile eclipsei, dar şi nativii născuţi sau cu Ascendentul în celelalte semne cardinale – Berbec, Balanţă, Capricorn.

Care vor fi efectele ei? - Fiind vorba despre o eclipsă totală de soare, efectele sale se vor resimţi cel puţin 6 luni de acum înainte.

Sfaturi practice – Pentru că semnul Rac stăpâneşte stomacul, sinusurile, fluidele din organism, pieptul şi sânii, iar fiziologic procesul digestiei, acestea sunt punctele organice sensibile cărora trebuie să le dăm atenţie.

Are vreo particularitate această eclipsă? – Da, două. Conjuncţia cu 2 stele fixe. Cu Wasat care face parte din constelaţia Gemenilor, fiind poziţionată la nivelul abdomenului lui Polux, fratele de origine zeiască al lui Castor, de natură saturniano-marţiană, adică în influenţele sale se regăsesc atât elemente care restricţionează, blochează, întârzie (Saturn) dar şi dintre cele care accelerează, induc pasiune şi violenţă şi declanşează conflicte (Marte). Gândul mă duce la o amplificare a conflictului pe axa iraniano-afgano-irakiană dar şi la furtuni violente cu caracter de tornade şi implicit, distrugeri masive. Dizarmonia cu Uranus şi Jupiter din Berbec, pot duce de la accidente aviatice cum a fost cel de la Tuzla, feroviare sau navale, cu numeroase victime, la erupţia unor vulcani şi chiar cutremure, deşi având în vedere implicarea unor elemente puternice de Foc (Jupiter, Marte) şi a unuia de Aer (Uranus) mă aştept şi la incendii şi explozii de tot felul. Cea de-a doua stea de care aminteam, este Muliphein din constelaţia Câinele Mare, mai puţin vioentă decât Wasat, de natură venusiană, dar şi ea, când se întrunesc anumite condiţii <aspecte> poate  stârni pasiuni periculoase, adesea violente care, după cum spune şi Vivian Robson şi Manilus, pot degenera în conflicte majore.
Cea de-a doua particularitate – eclipsa nu este vizibilă de la noi.

12 comentarii:

  1. Slăbuţ articolul...Tot e bine că ai corectat ora eclipsei..Trăiască discuţiile Acubens! Se vede că ai înţeles cum stă treaba cu ora GMT şi ora României...Nu era necesară completarea de după; nu cred că a fost aşa multă lume confuzată vis a vis de stabilirea orei eclipsei.
    Dar....aşa-s Vărsătorii...trebuie să pice mereu în picioare, chiar şi când gafează...
    (Sper să nu te superi şi să nu publici comentariul meu...din greşeli invaţă chiar şi Varsătorul, chiar dacă perseverează în repetarea lor!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema este ca in comparatie cu altii, fara falsa modestie, eu stiu ceva astrologie...se pare ca memoria ta este atat de scurta incat ii scapa amanuntul ca ora era corectata de cand am publicat materialele. Ceea ce am corectat eu, a fost ca am trecut si ora Greenwich si ora Romaniei. Dar, deh, greu sa vedem dincolo aparente.
    Din fericire sau ne-, eu am fost cea care a explicat ce este cu meridianul Greenwich, ca Mihaela le-a dat drumul dupa ce si-a spus propria parere este altceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eh, Minerva..Tu stii ca am dreptate, ca in titlul articolului scria simplu si clar ora 23:41, ora care se regasea si in lateralul paginii...cum tot asa de bine stii si cand ai facut corectura...nu am interfata salvata, deci este ca tine...Important este un singur lucru: in urma discutiilor Acubens, lucrurile s-au inteles, iar greseala a fost corectata...Din greseli invata omul! Important este ca cei care invata de la noi, cei care, fara falsa modestie, chiar stim astrologie, sa nu invete greselile noastre...
    N-as zice ca trebui sa fii asa iritata! Parerea mea este ca un blog a devenit util majoritatii atunci cand contine si discutiile celor care "il rasfoiesc", deci cand apar comentarii...altele decat cele de lauda din ignoranta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt iritata, Florea, dar foarte multi, posibil tu sa faci o exceptie, sunt doritori sa dea permanent lectii. Este unul din motivele pentru care mi-am scris cartile altfel decat au facut-o ceilalti astroloogi, tocmai sa se vada ca se incearca ceva. Ai dreptate cu ora, doar ca am corectat-o inainte de a debuta discutiile vis-a-vis de GMT pe Acubens, iar asta se poate verifica.
    Asa cum spui sunt un Varsator mai slobod si la gura si tot timpul in miscare, recunosc...Oricum multumesc pentru trasul de maneca, acum sunt calma, odihnita, logic ca vad lucrurile altfel,nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu parere de rau, dar pentru am avut asteptari mai mari de la acest articol, subscriu la ceea ce a spus “florea” cand a afirmat “Slabut articol”…
    Iata cateva notite…

    “Inceputul... - O eclipsă totală de Soare împreună cu Luna Nouă nu întâlneşti în fiecare zi.”
    Da, nu in fiecare zi se produce o eclipsa totala de Soare pe Luna noua, ci, de exemplu, exceptand 2007, intre 2000 si 2010, in fiecare an…
    4 decembrie 2002 - 11 grade Gemeni
    23 noiembrie 2003 – 1 grad Sagetator
    8 aprilie 2005 – 19 grade Taur
    29 martie 2006 - 8 grade Taur
    1 august 2008 - 9 grade Leu
    22 iulie 2009 - 29 grade Rac
    11 iulie 2010 – 19 grade Rac

    Cum se produce eclipsa?... ai explicat Luna noua, dar eclipsa ai pierdut-o…

    Ce sugerează o eclipsă de Soare?... schimbare? Un nou inceput?... asta doar pentru ca se suprapune peste Luna noua?

    Cum s-ar materializa la nivel macro?... alea sunt notiuni care fac trimitere la viata privata. Nivel “macro” nu inseamna cel social?

    Dar pentru noi?... neclar, vag… relatii dintre noi, dar nu cele interioare…???... pai, ori rupturi ori apropieri? Care este sectorul unde cele doua se intalnesc impreuna, daca totusi nu a fost o greseala si sunt amandoua predispuse de eclipsa?

    Care ar fi provocările la care ne supune eclipsa?... am ras putin, cu scuzele de rigoare… ca pui toate relele pe seama eclipsei e alegerea ta, e dreptul tau, dar sa pui eruptiile solare pe seama unui fenomen care se produce pe a treia planeta de la Soare si care este direct influentat de satelitul acestuia denota infantilism si sublinieaza un misticism inapoiat.

    Eclipsa de Soare poate fi de mai multe feluri?.... calitatea Nodurilor este una eminamente karmica si mi s-a parut deplasata strutocamila astrologie karmica versus astrologie relationala…

    În ce semn se produce eclipsa? … nu trebuia sa fie armonie de termini intre acest capitol al analizei si “Cu ce ne confruntăm în timpul eclipsei?”…????? Adica, sa spui acelasi lucru sau, ma rog, recomandari de aceeasi factura???!!!

    Sfaturi practice…. Dizarmonia semnului poate da tulburari de nutritie – care este una – Racul ca zodie nu guverneaza nutritia, in ansamblu – care este alta, ci stomacul, un element al nutritiei…Ce ne facem apoi cu digestia chimica, cu absorbtia substantelor la nivelul vilozitatilor intestinale, ce ne facem cu procesul de descompunere de la niveul intestinului gros si reintrarea unor substante in circuit…???


    Cam multe semne de intrebare pentru un articol atat de scurt. Si eu am cititi ceva astrologie si am pretentia ca inteleg ceea ce se scrie si m-am vazut lezat in afirmatia ta adresata intr-un comentariu referitor la faptul ca stii ceva astrologie, sugerand, cu mare subtilitate, un lucru care probabil nu-ti face cinste… Nu pune nimeni la indoiala ca stii, dar este jenant sa crezi ca stii doar tu sau sa stii si sa scrii asa un articol. A gresi este omeneste, chiar si la ora (florea are dreptate), ce te faci insa cu aceste confuzii care raman cititorului in cap si nu ti le poate adresa pentru imediat il pui la colt cu atitudinea deranjanta “Taci, eu stiu astrologie, tu nu!”
    Repet, ma asteptam ca articolul sa aiba ceva continut…
    Probabil ca nu vei valida acest comentariu, dar faptul ca l-ai citit mi-e suficient…

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, si daca tot stiti si vreti mai mult, va invit sa le scrieti! Bag sama topica limbii romane imi mai da de furca! Iar echilibru, adica si bun si rau exista in tot si toate!

    RăspundețiȘtergere
  7. PS - intrebarea mea ar fi de ce toti asteptati ceva mai mult, toata lumea vrea analize, toata lumea vrea ceva extraordinar dar v-ati intrebat vreodata cata munca implica si asa numitele confuzii care spuneti ca le-am creat.Nu trebuie sa fiti de acord cu mine, nu trebuie sa va placa ce scriu, punem pariu ca si celorlalte site-uri de astrologie in limba romana, le gasiti aceleasi hibe?!

    RăspundețiȘtergere
  8. PS1 - imi place atitudinea de avocat din oficiu, dar ceva imi spune ca altceva te-a deranjat...

    RăspundețiȘtergere
  9. Minerva,
    nu cred ca este luat in seama cel care te critica pentru pareri personale. Imi dau seama ca ia timp sa scrii... Nu vreau sa intru in polemici, am citit si celalalt articol cu eclipsa (pe care l-ai postat si pe astrele inca din 2009) si este total diferit fata asta... Problema nu este topica limbii romane, cu asta te impaci destul de bine, ci faptul ca preluand din anumite surse de inspiratie anumite informatii si readaptandu-le, asa cum fac multi autori, raman in urma niste niste cuvinte de legatura si se da impresia ca se confunda genurile, iar confundandu-se genurile cititorul tau nu intelege ce vrei sa spui sau daca stie la ce te referi – si aici sunt incadrati doar cei care au o baza solida de astrologie – realizeaza ca te-ai grabit cand ai unit doua sau mai multe fraze de acolo de unde le-ai consultat...
    Uite un exemplu: “Stăpâna eclipsei este planeta aflată în demnitate(???????) dar la fel de importante sunt şi aspectele pe care le face cu Mijlocul Cerului dacă eclipsa cade în Casele a 7-a, a 8-a şi a 9-a sau cu Ascendentul dacă ea se produce în Casele a 10-a, a 11-a şi a 12-a.Dacă o planetă domină gradul în care se produce eclipsa este de preferat să luăm în considerare planeta care o domină (nu e clar care este clar care e planeta!!!) dar şi planeta care stăpâneşte semnul în care se produce (adica in care este Soarele vrei sa spui???? sau Luna) şi se numeşte cosignificator.”
    Demnitatea este o calitate a unei planete dedusa din pozitia ei in zodie sau casa: de exemplu domiciliu, exaltare s.a. Intrebare: orice planeta aflata in demnitate? Ce faci daca sunt mai multe?
    Cosemnificatorul sau codominantul (cum vrei sa-i spui) privit la modul general este un ajutor pentru zodie de exemplu exprimarea Taurului va fi intotdeauna ajutata de guv casei II., a capricornului cu guv. casei X s.a.m.d. Planeta care guv semnul in care se produce eclipsa nu poate fi comsemnificator, ci cea care guv casa in care se produce!!! Cazurile particulare ale cosemnificatorului sunt punctuale si vizeaza ipostaze sau etape ale vietii: casatoria, cariera, sanatate... aici sunt stabilitat de astrologii din vechime care si cum este cosemnificator sau codominant. Casatoria Venus cu Luna, cariera Soarele cu Marte s.a.m.d.
    Cand e vorba de lucruri simple e ok, multe se deduc, dar la alea complicate cititorul ramane intr-o mare confuzie. Exemplul pe care ti l-am dat nu este o dovada de topica dificila, ci de o exprimare incurcata...ca sa nu spun altfel!
    Asta daca vrei sa ai cititori, daca nu, nu inteleg de ce iti mai pierzi vremea scriind... E la moda blogul, dar de la tine oamenii au niste asteptari...
    Nu este cazul sa-ti mai dau si alte exemple pentru a intelege ca oamenii astia care te citesc nu sunt prosti...
    No offence!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am inteles,mi-am insusit critica stai linistit, problema nu este de redactare asa cum ai remarcat ci de timp, incercand sa sintetizez cat mai mult de multe ori imi scapa si mie, ca doar om sunt...da am intele ce vrei sa spui si voi incerca sa fiu nitel mai clara si mai concisa. Oricum, asa cum i-am multumit lui Florea, iti multumesc si tie...nu stiu de ce multi au senzatia ca sunt ranchiunoasa si rea...eu zic ca dimpotriva dar cred ca, vorba ta, este o chestiune de perceptie...Oricum, multumesc!!
    Noapte buna

    RăspundețiȘtergere
  11. PS - Este vorba de stapanul semnului in care cade casa respectiva...

    RăspundețiȘtergere