Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

19 septembrie 2010

Eternii îndrăgostiţi – Marte şi Venus

Viaţă înseamnă relaţie. Născuţi din relaţia dintre părinţii noştrii, indiferent cât de solidă a fost ea, cât de bună a fost sau cât de rea, noi am crescut, mai la bunici, mai la creşă sau la grădiniţă, dar cu grijă şi înconjuraţi de dragostea lor. Cu toate problemele, cu toate grijile, iată-ne ajunşi aici, unde trăim, muncim, iubim. Iar când timpul ne investeşte cu înţelepciunea timpului, rolurile par că se inversează şi noi suntem cei care avem grijă de ei. Cu toţi am auzit însă, şi am citit, despre copii care nu ştiu ce este dragostea unui părinte, mângâierea şi sprijinul lui şi au plecat Dincolo fără să fi cunoscut vreodată aceste sentimente de protecţie şi de siguranţă. Dar viaţa este legătură. Viaţa este unică. Viaţa este dragoste. Fără acestea suntem asemeni unui pom care se usucă şi moare. Ca să spunem că am trăit o viaţă împlinită avem nevoie de dragoste şi de o relaţie sigură.
            Mulţi dintre noi parcurgem, în afara celor cotidiene, şi un traseu spiritual, dar sunt clipe în care ne năpădesc amintirile şi retrăim acut suferinţele nespuse ale copilăriei. Am trăit aceasta pe pielea mea dar şi alături de prieteni mei, am abandonat un drum care părea sigur pentr unul anevoios dar care nu scotea la lumina traumele pe care le tot dosim în sufletele noastre şi pe care am învăţat să le încuiem în tainiţele cele mai ascunse ale memoriei, aruncând-ne în muncă, construindu-ne o viaţă aşa cum ne-o dorim. Aceste gânduri a stat la baza acestui înscris, m-au făcut să recurg la autoevaluare, să scot la lumină dureri din copilărie pe care, cu mintea şi sitaţia de acum, să le tămăduiesc amintindu-mi doar lucrurile bune şi frumoase din viaţa mea. Îmi place viaţa mea şi nu aş vrea să o schimb cu nimic.
Dar în ce context astral am decis oare să fac acest lucru? Păi, cu pasionala întâlnire dintre Venus şi Marte din 14 septembrie în Scorpion, semn al morţii şi renaşterii, şi Chiron din Vărsător, prietenul lor în acest moment, oferindu-le şansa să facă unele săptături în sufletele noastre, să scoată la lumină rănile copilăriei pe care le ţinem cu atâta cerbicie ascunse şi să le vindecăm. Conjuncturii se alătură şi Pluto din Capricorn, care pe 13 septembrie a revenit în mers direct, Pluto care ne cere să fim cinstiţi cu noi înşine, în relaţiile noastre, şi să ne schimbăm pe măsură ce lucrurile, evenimentele, relaţiile dintre noi devin anacronice, avem această înţelepciune, mai ales că pentru o vreme, pătratul cu Saturn aflat în Balanţă ne-a dat această înţelepciune, de a înţelege ce ni s-a întâmplat şi cum să scăpăm de Trecut.
            Chiron este cunoscut drept vindecătorul rănit, obligat să se vindece singur de pe urma unei răni provocate de instanţa divină pentru că a băut din licorile zeieşti. Odată lecuit el a devenit Profesorul celor aflaţi în suferinţă. Dacă Chiron este puternic în tema natală şi susţinut de relaţiile cu celalate planete, veţi găsi calea vindecării personale, mai ales că de pe urma acestui proces se vor bcura şi cei apropiaţi vouă.
            În ce îi priveşte pe eternii îndrăgostiţi Marte şi Venus, ei sunt prinşi în miticul dans al seducţiei în care emoţiile, sentimentele şi trăirile sunt subjugate de simţuri şi fac ca inimile să bată mai repede ca de obicei.
            Marte are misiunea de a cuceri pentru plăcerea şi nevoia sa. Voinţa şi luciditatea sunt marile calităţi cu care intră în joc. Este prototipul bărbatului viril, puternic, exultând de testosteron, luptător şi cuceritor, în acelaşi timp. Este expresia forţei brute, necizelate, forţei materilizate din impulsul dinamic de a cuceri şi a domina. Nerăbdarea, forţa şi implsul sexual sunt slăbiciuni la fel de puternice ca şi calităţile, dar prin curajul canalizat de sentimente el este Protectorul prin excelenţă, protectorul iubirii, protectorul femeii pe care însă, o consideră posesiune proprie din păcate.
            Venus, născută din spuma mării, diafană dar dotată cu o voinţă şi un erotism ieşit din comun, este zeiţa iubirii şi armoniei. Calmează printr-o simplă atingere izbucnirea agresivă dar impulsul erotic de care amintieam o face să meargă direct la ţintă şi să metamorfozeze energia masculină în plăcere. Aşa se face că aceşti eroi legendari se completează reciproc, merg mână în mână deşi concepţia de viaţă şi nevoile lor sunt total diferite.
            Cu Marte şi Venus în Scorpion aflăm cât de puternică este relaţia noastră, dacă modelul ales este cel bun şi cum va evolua ea. Scorpionl este un semn de apă, centrat şi înrădăcinat, bine fixat, în ceea ce priveşte perfecţiunea şi în pasiunea profundă. Sexualitatea lui debordantă, în variata sa formă, îl fac un partener viguros, exponent al jocurilor sexuale, capabil să reia iar şi iar procesul împerecherii pentru a deprinde cele mai ascunse taine ale amorului, vigoare care se transferă, sublimează, cu uşurinţă în sfera puterii.
            Dar ce aduce acum această întâlnire din Scorpion? Dacă sunteţi pregătiţi, foarte multe relaţii vor fi revigorate şi vor releva o altă faţetă. În acelaşi timp, ne arată vlnerabili şi uşor de rănit. Dacă lăsăm garda, putem fi  cudestabilizaţi cu uşurinţă. Cum este bine să procedaţi? Încercaţi să discutaţi câteva minute cu partenra / partenerul, încercaţi să descoperiţi ce îi place şi ce nu îi place din relaţia voastră, disctaţi c sinceritate despre voi, este şansa de a salva relaţia. Vorbiţi despre dorinţele şi plăcerile voastre, despre temerile care vă macină vis-a-vis de relaţia voastră, despre ce credeţi că are nevoie relaţia voastră ca să se consolideze. Este foarte important să vă ascultaţi, fără să vă întrerpeţi, doar ascultaţi şi meditaţi la ceea ce auziţi. După jumătate de oră, schimbaţi rolurile. Apoi, decideţi de comun acord dacă vreţi să aprofundaţi cele discutate sau lăsaţi să treacă o perioadă de timp pentru ca lucruile să se sedimenteze pentru a evalua relaţia cât mai bine. Aceste discuţii sunt un instrument extraordinar dacă vrem ca relaţia noastră să funcţioneze. Am putea face acest lucru, măcar odată pe lună. Ca femei, adesea facem greşeala să credem că partenerul nostru nu ştie să ne descifreze nevoile sau că nu este capabil să răspundă acestora şi de aceea simţim nevoia să-l atenţionăm  clipă de clipă aspra acestor lucruri. Sau dacă timiditatea şi jena de a vorbi despre sentimentele şi dorinţele noastre nu ne lasă să vorbim deschis , lăsăm pe ici, pe colo câte o portiţă deschisă şi aşteptăm ca ei să o deschidă, fără să ne gândim că poate este la fel de timid, că se simte la fel de prost să vorbească deschis despre dorinţele lui cele mai intime, ca şi noi. Atunci de ce să nu încercăm şi altceva ca să ducem relaţia la un nivel superior?
Cred că primul pas ar fi vindecarea rănilor interioare şi eliberarea durerii. Şi cel mai probabil cele mai multe piedici să fie rănile provocate de vechi relaţii şi care repercutează aspra celei prezente. Acesta este locul în care suntem cei mai vulnerabili. Să ne amintim de câte ori ne acuzăm partenerele / partenerii că încă suferă după fostul sau fosta. Odată coştientizată această durere, avem puterea dar şi responsabilitatea să ne îngrijim de vindecare ei. Ceea ce va duce la creşterea noastră spirituală şi la extinderea gradului de conştiinţă, ba mai mult va consolida relaţia noastră. Şi oricât ne-ar displace reacţia partenerei / partenerului nostru să ne asumăm reflecţia, nu de alta dar nevoia de dragoste este o prioritate nu doar ancestrală ci şi prezentă.
            Cu Marte şi Venus în Scorpion avem suportul să facem încă un  pas pentru liniştea sufletului nostru, să iubim  mai profund şi să fim toleranţi cu noi înşine dar şi cu omul iubit. Nu uitaţi, Chiron ne este alături şi face ca acest pas să fie unul nu doar hotărâtor ci şi tămăduitor.

18 septembrie 2010

Rememorări afective Luna Plină pe 23 septembrie,


              Lună Plină din 23 septembrie, care va avea loc undeva la prânz, 12.16 pm, cu Soarele în Balanţă şi Luna în Berbec (0 gr 14) în Punctul Aries este un memento sentimental, dacă vreţi. Ba mai mult, ne reaminteşte că o relaţie implică trei componente: eu, tu şi...noi şi care se doresc să se contopească ca să formeze acel Unu indestructibil. Astăzi, cuplurile pot trăi experinţa acestei contopiri, mai mult pot înţelege că ecuaţia iubirii este una exponenţială decât una cumulatorie, că relaţia are identitate, imprimă propria sa personalitate şi are propria sa viaţă. Putem vedea care poate fi aportul nostru pentru a o face mai variată decât este în prezent, iar acesta este un lucru firesc, mult mai curinzător şi mai explicit decât să vedem că relaţia este segmentată în EL şi Ea.
Iată că acum, fenomenul de Lună Plină este strâns legat de Echinocţiul de toamnă, este ceea ce numim Luna Recoltei, când astrul nopţii pare mai mare şi străluceşte mai tare decât este normal. Poartă acest nume pentru că exprimă, se pare, cel mai bine, pregătirea muncilor câmpului, culesul, recolta, iar hambarele sunt pline. Ei bine, astrologia spune despre acest Lună strălcitoare că aduce lumina, limpezimea şi claritatea în relaţie dar arată şi care sunt punctele slabe ale acesteia.





            Astrologic vorbind însă, Luna - care semnifică nevoile noastre şi ce este bun pentru noi, este în semnul Berbecului, mai mult, va sta pentru câteva zeci de minute în Punctul Aries. Pe când, semnul polar, Balanţa poate exprima calm, aşteptare, planificare, calităţi care lipsesc perechii sale, Berbecul. Aşa că s-ar putea să ne trezim că Vrem Totul sau Nimic. Deci, fiţi foarte atenţi că sunteţi gata să izbucniţi datorită nerăbdării şi a irascibilităţii. Acum, nu este neapărată nevoie ca energia lui Marte musai să fie negativă, dar Luna este acolo într-un semn energic şi ne infuzează ca pe o bujie, ne face să explodăm în nevoia de a ne exprima legat de lucrurile de care avem nevoie.
            Pentru România, se păstrează condiţiile pe care le regăseam şi la Luna Plină din 24 august, cu refacerea crucii în semne cardinale, emoţiile noastre dau pe dinafară, populaţia nu mai poate suporta nevoile şi sărăcia şi freamătă să intre în acţiune – vezi revolta de la spitalul judeţean Brăila şi pregătirea unui ampluu program de proteste sindicale, inclusiv la nivelul puterii - funcţionarii publici şi o parte din magistraţi(procrorii şi grefierii).
            Opoziţia Soare – Lună este una din braţele acestei cruci, pe axa Caselor 1 – 7, unde avem pe deoparte poporul, naţiunea, identitatea naţională – repercusinea blocajelor economice, ordonanţe şi legi care par să vină şi să pună capac problemelor (cum este legea pensionării de pildă), iar pe de altă parte reflectarea ei în afară, percepţia problemelor pe care le are România şi modul cum sunt văzute acestea, relaţiile externe, atacurile intenţionate la adresa imaginii României – vezi expulzările în masă din Franţa dar şi responsabilizarea unoru foruri internaţioale cum este UE care, în sfârţit, dă semne de asumare a resposabilităţilor care le revine, pentru că problema rromilor nu este numai o problemă a României, aceştia trăiesc şi în alte ţări ale UE.
            Cum spuneam această Lună Plină se produce la o gr 14 Balanţă (Soarele) şi Berbec (Luna), în Punctul Aries şi este ştiut că atunci când planetele trec prin acest punct care face conexiune între noi ca indivizi şi noi ca şi colectivitate, va trebui să retrăim impactul individual asupra colectivităţii precum şi repercutarea acestuia în plan personal. Acest impact se va resimţi puternic la cei care au planete în punctele importante ale temei natale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului şi Fundul Cerului) sau în apropierea gradului 0 din Balanţa sau Berbec, dar şi din celelalte semne cardinale Rac şi Capricorn.
            Balanţa este asociată cu pielea, partea inferioară a spatelui şi cu echilibrul zaharurilor din organism în timp ce Berbecul răspunde de cap, sistemul muscular şi sistemul circulator. Deci, atenţie la aceste regiuni ale corpului şi la funcţiile fiziologice amintite în preajma Lunii Pline.
Că tot vorbim de rememorări afective şi despre impactul la nivel macro-social ori personal a Lunii Pline, întrebarea care mi-o pun, este cum poate afecta acest fenomen comunitatea sau colectivitatea din care facem parte? Greu de dat un răspuns în câteva cuvinte.
De mii de ani se crede că norocul omului este schimbător şi s-ar datora unui ciclu. În vechime conceptul de noroc apărea sb forma Roţii Norocului sau Bonei Fortuna, care se învârte veşnic şi periodic aduce fericirea şi bunăstarea în viaţa noastră, dar poate aduce şi nenoroc şi ghinioane, este de fapt, o tentativă de a explica esenţa echilibrului cosmic. Oamenii ştiau că viaţa lor are un anumit număr de zilele dar nimeni nu ştie care este acest număr. Nici în prezent lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Abia de câteva sute de ani ştim precis că mareele, fluxul şi refluxul, se datorează acestui ciclu lunar, pe când cursul evenimentelor din viaţa noastră nu este chiar atât de uşor de prevăzut. De cele mai multe ori ele se petrec independent de voinţa noastră, pe negândite şi fără a fi provocate de vreo forţă exterioară.
            O cercetare exhastivă şi sistematică, extinsă pe o perioadă de 30 de ani s-a dovedit întemeiată. Astfel s-au stabilit numeroase legături între comportamentul uman şi ciclurile naturale, de la fluctuaţiile presiunii atmosferice, schimbarea vremii, radiaţiile solare la fazele lunii şi ciclurile planetare, uneori consecinţele fiind de-a dreptul dramatice.
            Creşterea ratei criminalităţii. Psihologul Arnold Lieber de la Universitatea din Miami şi colegii săi au decis să verifice o serie din credinţele legate de Luna Plină, cu acel scepticism tipic oamenilor de ştiinţă. Statisticile arătau, de exemplu, că în Dade County (Miami), pe parcursul a 15 ani s-au produs 1887 de omucideri. Când cercetătorii au marcat incidentele au avut surpiza să constate că 1 din 2 crime era aveau legătură, într-un fel sau altul, cu fazele lunii. Indiferent că a fost Lună Nouă sau Lună Plină, rata criminalităţii a crescut brusc, în schimb, scădea în timpul Primului şi Ultimului Pătrat.Ca să fie siguri că nu au greşit, cercetătorii repetă experimentul, de astă dată, în Cuyahoga County din Ohio (Cleveland). Şi din nou statistica a arătat că cele mai multe crime s-au comis pe Lună Nouă şi Lună Plină. Dr.Liber şi colegii săi nu au fost prea surprinşi de rezultat. Un raport mai vechi, al Institutului American de Climatologie Patologică, întocmit de Departamentul de Poliţie din Philadephia şi intitulat <Efectele fazelor de Lună Nouă şi Lună Plină asupra comportamentului uman> vorbea despre rezultate similare. Raportul a mai arătat că atunci când este Lună Plină se înregistrează un maximum infracţional de tip psihotic – crime, agresivitate sporită, şofat periculos şi cleptomanie (furt patologic). Sunt oameni care parcă o iau razna în aceste zile din lună şi sunt lucruri cu care s-au obişnuit demult angajaţii din Poliţie şi din Spitale. Şi într-adevăr dacă privim în urmă, nu mai departe de secolul 19 în Anglia, de exemplu, crimele comise în acea perioadă pledează pentru momentele de lunaţie, deoarece majoritatea grozăviilor s-a produs pe...Lună Plină. Cu toate acestea, oamenilor de ştiinţă le-ar conveni un model şi o tipologie psihologică clară care să explice aceste descoperiri pentr că nu toşi sunt de acord cu aceste explicaţii. Dr.Lieber pne aceste fluctuaţii ale comportamentului uman pe seama faptul că organismul nostru este constituit în proporţie de 80 de procente din...apă şi în nopţile cu Lună Nouă şi Lună Plină acesta ar intra în rezonanţă pe de o parte cu mareea energetică generată de astrul nopţii, iar pe de alta cu magnetismul terestru. 
O altă concluzie a fost creşterea incidenţei intervenţiilor chirurgicale urmate de hemoragii. Astfel, în Jurnalul Asociaţiei Medicilor din Florida, dr. Andrews J.Edson, publica un studiu în care spunea că din 1000 de amigdalectomii, 82 % snt rmate de hemoragii în preajma zileleor cu Lună Nouă şi Lună Plină spre disperarea medicilor care nu se confruntau cu asemenea probleme în celelalte zile. Iată un motiv întemeiat ca în zilele cu Luna Plină să nu se planifice interveţii chirrgicale.
Altă observaţie, validată astrologic de mult timp, este că în economie se foloseşte cu succes planificarea în funcţie de ciclul lunii. Ploile tropicale din America de Sud şi Asia de Sud – Est sunt un adevărat calendar pentru locuitori. Contractele vizând exploatările forestiere din zonă însă, sunt semnate numai în funcţie de fazele lunii. Lemnul este tăiat doar când Luna este în descreştere, în faza de Lună balsamică a acesteia. Aceasta deoarece în perioada de Lună în Creştere, apa urcă spre vârfurile ramurilor copacilor şi atrage valuri de scarabei, care scurmă lemnul. Cunoşterea acestui ciclu este echivalentă cu diferenţa dintre a cîştiga sau a pierde milioane de dolari în fiecare an.
            Un alt lucru important constatat, a fost stabilirea sexului viitorlui copil. În viitorul apropiat vom putea concepe copiii pe care îi dorim. Curtis Jackson, inspector la Spitalul Metodist din California de Sud a raportat că majoritatea copiilor sunt concepţi în perdioada de creştere a Lunii decât în cea de scădere. El a constat că din 11.025 de copii născuţi pe parcursul a şase ani, peste 10000 erau concepuţi în perioada de creştere a lunii. Acest tip de concepţie este relativ la-ndemâna cunoscând acest lucru. 
            Mult mai interesant  sunt rezultatele cercetătorului german Wilhelm Behler. El a analizat un număr de 33.000 de naşteri şi ceea ce a constata a fost semnificativ. În perioada de Lună în creştere s-au npscut, preponderent, băieţi. Această descoperire combinată cu tehnicile medicale de ultimă oră au afectat direct fertilitatea şi sexul, în sensul că oamenii pot planifica sexul copilului lor cu mult înainte de a-l concepe.
            Vom continua discuţia pentru că mai sunt atâtea lucruri intereante de descoperit.

14 septembrie 2010

Marte a intrat şi el în Scorpion


După Venus iată că a venit şi rândul lui Marte să ia semnul Scorpion în picioare. Marte în Scorpion iubeşte provocările. Altfel spus cei care au Marte în Scorpion, tot ceea ce doresc să facă este binevenit, gustul lor pentru aventură poate fi satisfăcut. Acum se concentrează extrem de bine şi au energie să facă orice. În aceeaşi măsură, sunt adversari redutabili deşi, în aparenţă, sunt liniştiţi discreţi, nicidecum fanfaroni sau să dea dovadă de bravadă. Calmi şi liniştiţi în aparenţă, în realitate sunt un cazan sub presiune, în care se amalgamează emoţii de tot felul şi rare ori lasă să se întrevadă acest lucru. Cei cu Marte în Scorpion au capacitatea de a-i exploata pe  cei din jur deoarece marea lor calitate este de a trece dincolo de aparenţe şi a sesiza ce se ascunde, de fapt, dedesubt.
Celor cu Marte în Scorpion le place să se testeze pe ei înşişi. Fac un adevărat slalom printre reguli şi scopuri pe care are plăcerea să şi le satisfacă unul câte unul. Pot fi profund provocatori dar de o manieră controlată. Cei care au însă o părere proastă despre sine devin sadici sau maniaci, transformând această ură de sine într-o adevărată dorţă de persuasiune cu care îi manipulează pe cei din jur. Cu Marte în Scopion, ei ştiu că adesea nu joacă cinstit dar acceptă acest tip de duplicitate ca pe un dat necesar. Au dorinţe şi emoţii puternice pe care ştiu să le stăpânească şi sunt extraordinar de senzoriali şi de senzitivi. Sunt puternici, eficienţi, încrezători în propriile forţe şi este dotat cu o doză serioasă de autodisciplină. Au un puternic simţ al realităţii şi al dreptăţii, poate nu întâmplător majoritatea poliţiştilor şi a celor care lucrează sub acoperire, au Marte în Scorpion. Se enervează greu iar atunci când o fac cel mai bun lucru este să fugiţi din calea lui.  De regulă sunt calmi dar de o calmitate care mai de grabă, sperie. Sunt mândri, puternici şi demni. Au o memorie ieşită din comun şi nu îi iartă pe cei care le fac rău. Îl fascinează moartea, pericolul dar mai ales, ocultismul. Nu întâmplător aceşti nativi îngroaşă rândul astrologilor, a chiromanţilor şi a clarvăzătorilor.
Că sunt femei sau bărbaţi, sunt extrem de senzuali. Îi atrage sexul opus indiferent de cum arată din punct de vedere fizic. Magnetismul lor este puternic şi intens ceea ce este prea mult pentru cineva care se consideră normali. Fascinaţia pe care o exercită asupra celorlalţi este deosebită. Sexul este pentru ei o experienţă atotcuprinzătoare, are rezistenţă fizică, emoţională şi erotică. Pot deveni cu uşurinţă obsedaţi de sex şi de partea de câştig de pe urma acestuia.
Marte este co-guvernator al Scorpionului şi prezent în semnul pe care îl stăpâneşte le oferă acestor nativi un întreg arsenal de arme psihologice care pot fi folosite bine sau rău. În mare parte, nativul este cel care decide cum să gestioneze aceste capacităţi. Dotaţi cu asemenea calităţi, nativii Scorpion nu au decât două căi de aevoluţie, în bine sau în rău. Persoanele  cu Marte în Scorpion sunt pătimaşe, greu de condus, muncitoare, buni strategi, buni conducători şi când sunt la comandă, disciplina este cuvântul de ordine, au o excepţională forţă fizică şi o rezistenţă pe măsură de aceea ei nu se lasă doborâţi. Pierd o luptă dar cârştigă un război.
            De regulă, Marte în Scorpion, mai ales pentru un bărbat, indică o persoană ahtiată după sex. Spun asta, deoarece Scorpionul se găseşte în a doua jumătate a zodiacului, în sectorul care se referă la problemele patrimoniale pe linie maternă, la taxe şi impozite, la  subconştientul colectiv dar şi la sexului, însă nu  despre actul sexual în sine, este vorba cât despre posibilitatea de a face bani de pe urma sexului. Preferă un partener exotic şi misterios. Impulsul erotic poate fi sublimat într-o cauză nobilă. Nevoia lui de a domina este exacerbată iar dacă Marte se găseşte în Taur, atunci aceasta se complică şi cu nevoia imperioasă de a poseda. Este dispus să lupte până în pânzele albe pentru convingerile sale.
Emoţiile puternice ale Scorpionuli sunt intensificate de pasionalul Marte şi de aceea este esenţial să găsească în exprimarea sexuală, plăcerea şi satisfacţia. Dar acest fapt nu trebuie generalizat. Împlinirea sexuală este un deziderat biologic pe care îl avem toţi, dar aceasta este greu de împlinit pentru un Scorpion cu Marte în domiciliu şi adesea, atunci când partenerul său nu va mai avea ce să dea va pleca fără să privească în urmă, poate şi pentru că nu îi plac lacrimile, ca să nu mai spun reproşurile şi întrebările. Şi cum lui nu îi place jumătatea goală a paharului, gelozia va fi o mare problemă pentru el.
            Este vital pentru aceste persoane să se implice energic ca să-şi construiască o carieră pe măsura impetuozităţii lor, ca să nu mai spun de modul de a face bani, în care ei sunt maeştrii, şi în care energiile marţiene sunt pe deplin exprimate.
Datorită energiei lui Marte, Scorpionii trebuie să consume mari cantităţi de apă. Le place mâncarea bună, rafinată care trebuie să stârneaască pasiunea papilelor gstative şi bineînţeles dorinţa dar şi dragostea de viaţă. Dacă face o pasine de nestăvilit pentru mâncare şi băutură aceasta vine să compenseze lipsa de împlinire emoţională.
            Şi cum şi Venus este în Scorpion să te ţii scântei şi strălucire. Citiţi materialul despre Venus în Scorpion.

13 septembrie 2010

Pluto revine în mers normal

 
Pluto (2 gr 47 Capricorn), stăpânul Lumii Subpământene se pregăteşte să revină în mers direct astăzi, 13 septembrie, la ora 12.33. Intrând în mişcare directă sunt amplificate şi caracteristicile sale – autenticitate, pasiune, sentimente puternice şi profunde, subconştientul, misterul, tot ce este întunecat, ascuns vederii noastre, secret sau tabuu. Nu m-aş mira să aud că s-a mai prăbuşit vreo mină, a mai avut loc un cutremur sau că s-a activat nu mai ştiu eu care vulcan, toate acestea ţin de forţa plutoniană şi de convulsiile acesteia. 
Pe 6 aprilie, când intra în retrogradare, pornea marşul de la 5 gr 25 Capricorn,  mă gândeam că acum este momentul ca Pluto să aducă înţelegerea unor lucruri ascunse ştiinţei noastre sau pe care refuzăm să le vedem sau să ne aminti, amintiri adânc refulate în subconştient şi despre care fie nu ne place, fie refuzăm să vorbim. Îmi spuneam că trecem prin ceea ce se numeşte coborârea în infern, adică în profunzimile subconştientului, unde afectele sunt eliberate de emoţie şi unde stând face to face suntem cinstiţi şi oneşti  cu noi înşine,
            Pluto este staţionar din 29 august, până în noaptea aceasta când va reveni în mers normal. Deoarece ceea ce este ascuns are tendinţa să fie dureros (este şi motivul refuzului nostru inconştient de a aduce la lumină aceste amitiri), însăşi sentimentele noastre sunt prizonierele cestei lumi neştiute dar care se pot transforma sub impulsul cunoaşterii în momentul Adevărului. Odată recunoscute şi asumate aceste amintiri nu ne mai chinuie. Sau putem să ne întâlnim cu persoana care ne-a provocat răul şi volens nolens să retrăim durerea primului moment ori un simplu gest, inofensiv, poate retrezi durerea acelei clipe.
Există doar o singură cale să evităm rememorările traumatizante. Şi aici intervin magicile, transformatoarele puteri vindecătoare ale lui Pluto ne infuzează şi nouă voinţă, ne ajută să ne vindecăm durerea ca să putem merge mai departe. Cum? Retrăind momentele respective, îngenunchem, ne întorcem la originea lor, la ceea ce le-a provocat şi de aici, conştientizându-le, dăm glas adevărului interior şi perspectiva se schimbă. Suntem capabili să ne ridică şi să mergem mai departe.
            Pluto stăpâneşte procesul morţii şi renaşterii, o parte din noi moare în timp ce o alta renaşte într-o nouă dimensiune. Pluto limpezeşte totul în jurul nostru şi putem vedea ce anume ne orbea sau ne împiedica să mergem mai departe, de ce avem nevoie ca să ne atingem scopurile. Trebuie să înţelegem că ceea ce dorim să realizăm va fi declanşat  de ceva, întotdeauna, mai bun decât ne putem închipui şi care până acum a fost ascuns înţelegerii noastre.
            În timpul acestei staţionări, Pluto a format quincunx (unghi de 150 de grade) provocator, cu Marte din Leu. Marte Războinicul este un important actor astral – pe de o parte, este stăpânul semnului Berbec, pe de alta el reprezintă tinereţea şi energia primăverii. Marte semnifică dorinţă, pasiune, energie, dinamism, curajul de a ne atinge scopurile. Acest aspect crănţănitor, de parcă am freca fier pe fier, dintre Marte şi Pluto, pare să ne întrebe: asta vreţi neapărat? Atunci sigur vă va scăpa ceva! Uau! Nu de alta, dar în aprilie Pluto oferea suportul, sub forma armonioasă a unui trigon cu Mercur şi Venus aflate în trecere prin Fecioară. Mercur, mesagerul zeilor stăpâneşte comunicarea şi mentalul. Aspectul cu Pluto dădea claritate acestuia din urmă şi puterea de a da glas dorinţelor şi speranţelor noastre. Venus, zeiţa iubirii şi a frumuseţii, ne ajuta să concentrăm ceea ce vrem să spunem cu sensibilitate, aşa că cine avea urechi de auzit trebuia să audă şi ochi de văzut să vadă. Venus implicată în relaţia cu Pluto pare să sugereze  vindecarea sufletului, cimenta relaţia, făcea să nu ne fie nici teamă, nici ruşine de sentimentele noastre şi să depăşim momentele penibile. Acum însă Pluto revine pe un quincunx cu Marte aspect care va dinamiza evenimentele.
           Apoi, în aprilie, era un moment propice să lăsăm traumele şi durerile odată conştientizate să se lecuiască, mai ales că ne aflam şi în pragul unui nou ciclu lunar, Luna Nouă  dacă mi-aduc bine aminte, a avut loc tot în Peşti. Iar semnul Peşti este utimul semn din zodiac, un semn de final, al diseminării, al diluării, al dizolvării şi al capitulării. Cu acest ciclul de final ideal era să lăsam totul în urmă, să ne întoarcem spre viitor şi să acceptăm transformarea şi vindecarea. Ar fi fost ideal, atâta timp cât Pluto era retrograd. Întrebările existenţiale au început să apară. Oare de ce am ales să revenim în aceste timpuri? Care este rolul, misiunea fiecăria dintre noi în aceste momente grele, de criză şi de tranziţie? Ce trebuie să facem? Ce vrem să facem? Ce avem de învăţat?
            Pluto a intrat în Capricorn în noiembrie 2008 şi va sta în Capricorn până în 2024. Capricornul este un semn al responsabilităţii, integrităţii, ambiţiei, succesului, angajamentului conştient şi responsabil şi pterii. În astrologia mundană, Capricornul stăpâneşte guvernul, afacerile, corporaţiile, economia, structurile sociale, sistemul social ţi autoritatea. Pluto, cum mai spuneam  - principiul morţii şi renaşterii  - aduce transformări profunde ale acestora. 
            În timp ce lăcomia, corupţia, minciuna, frauda, avariţia, sărăcia şi boala au invadat structurile sociale şi ameninţă să domine lumea, acestea au devenit de neignorat, în timp ce aşa-zişii leaderi politici luptă pentru putere şi pentru ei înşişi, în timp ce o mână de oameni au dus pe culmi ameţitoare lupta pentru dominaţia lumii, noi vom fi pregătiţi să ne asumăm responsabilitatea propriului viitor, al viitorului pe care îl dorim. Să ne amintim doar versurile lui Emiescu din Împărat şi proletarminciuna stă cu regele la masă sau  ale lui William Blake din Poemele satanicear trebuit să creăm un sistem ca să ne salvăm de noi înşine, care sunt de un realism tulburător. Latra întunecată a lui Pluto în Capricorn este întunecată într-adevăr – politica mondială de globalizare a lui Orwell şi-a găsit corespondent în realitate. Altfel spus elita mondială, prin maşina sa de propagandă care controlează mass-media încearcă să impună Noua Ordine Mondială. Bătălia se anunţă lungă şi grea. În mijlocul acestora – iar Pluto este înnebunit să fie în miezul problemelor – bătălia a început să se dea la nivelul conştientului. Tot mai mulţi oameni, eliberaţi de propriile nevoi, de egoism şi de ei înşişi, dar mai ales de iluzia puterii, fac ca sistemul opresiv să devină inoperabil.
            Imediat de Pluto îşi va relua mersul direct, va face conjuncţie cu Nodul Nord în tranzit, aflat şi el în Capricorn, aspect deosebit de puternic din toate punctele de vedere. Nodul Nord este asemeni indicator astral care ne arată drumul pe care trebuie să o luăm ca să ne urmăm menirea. Nodul Nod în Capricorn spne că este timpul să dovedim că am crescut şi că suntem capabili să ne asumăm responsabilitatea în ceea ce priveşte viitorul. Să ne limpezim ideile în ceea ce priveşte atingerea scopului, să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut, să fim pragmatici, insistenţi şi să fim pregătiţi să mergem mai departe.
            Nodul Sud , opozabil Nodului Nord, arată locul unde putem pierde tot ce am câştigat, ne putem pierde direcţia sau ne putem pierde minţile. Nodul Sud în Rac atenţionează că trecutul nu ne dă pace, că nu ne putem elibera de Trecut, că ne lăsăm pradă emoţiilor, că suntem plini de regrete, nostalgici, depresivi, auto-suficienţi.
Conjuncţia lui Pluto cu Nodul Nord dă un sens nevoii urgente de a exista dincolo de menirea noastră. Capricornul este un semn al ambiţiei iar Pluto ne aduce în contact cu aceasta. Din păcate, uneori ambiţiile noastre sunt de neatins, deci imposibil de materializat.
            Dar Pluto mai înseamnă şi moarte, părăsire, abandon. Pluto conjunct cu Nodul Nord pare să ne îndemne: dacă nu există pasiune, nimic nu e, aşa că lăsaţi-le să se ducă. Dacă nu trăim în realitate, nu suntem integri şi autentici atunci lăsaţi să se ducă totul. Dacă jucaţi după regulile altora şi nu după ale voastre, abandonaţi-le! Dacă sunteţi blocaţi de teamă, eliberaţi-o şi deveniţi voi înşivă.

7 septembrie 2010

Creştinii ortodocşi 
sărbătoresc  
Naşterea Maicii Domnului
Tuturor celor care poartă numele de Maria, Marian, Mariana, Măriuţa, Marin un călduros La mulţi ani!

Mâine este Lună Nouă


 Atenţie la ce spuneţi sau
ce faceţi că totul este răstălmăcit

Mâine, 08 Septembrie,  la ora 13.29, are loc fenomenul de Lună Nouă, cu Soarele şi Luna conjuncte la 15 gr 40 Fecioară, în decanul lui Saturn.



Serviţi, vă rog, nu este doar genericul unei îndrăgite emisiuni de televiziune ci poate deveni şi leit-motivul a tot ceea ce aduce Luna Nouă în Fecioară. Ştiind că semnul Fecioarei este un semn al compasiunii dar şi de prevenire, nativii acestui semn fiind foarte atenţi la tot ceea ce înseamnă sănătate, astfel că ziua este benefică pentru a-i ajuta pe ceilalţi, demonstrând dacă mai era nevoie că sunteţi alături de aceştia în momentele, prin care trec. Ajutându-i pe ceilalţi,  implicit ne ajutăm pe noi înşine.
Energia zilei este concentrată pe tot ceea ce însemnă artă manufacturieră. Dacă lucraţi la un proiect care implică creativitate, va trebui să fiţi atenţi, odată în plus, la detaliile necesare  cizelării creaţiei voastre. Dacă v-aţi gândit să vă aventuraţi pe tărâmul unei noi pasiuni – tricotat, gătit, creaţia de bijuterii sau orice altceva menit să aducă noutatea în munca voastră, ei bine, această Lună Nouă poate să vă ofere mijloacele şi motivaţia de care aveţi nevoie pentru a porni într-o nouă aventură personală.
Ştiută fiind aplecarea nativilor Fecioară sau a celor cu Ascendentul ori cu un puternic marcaj de Fecioară în tema natală, spre meticulozitate şi perfecţiune , atenţie la tendinţa spre hipercriticism. Este posibil ca aceasta să fie talonată strâns de către Saturn stăpânul decanului în care are loc Luna Nouă, dar în acelaşi timp, îi poate supune pe aceşti nativi la un serios test de autoevaluare, calm şi toleranţă, faţă de ceilalţi dar şi faţă de sine însuşi. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, Mercur retrograd este şi el implicat (este tot în Fecioară, e drept la 6 gr 50, în decanul lui Mercur însă) iar vecinătatea aceasta poate aduce un potenţial crescut de răstălmăcire a lucrurilor care poate conduce la interpretări total eronate ale unor gesturi, cuvinte ‚ fapte.
Adăugaţi la aceasta, faptul că tot astăzi Venus trece în Scorpion iar Jupiter aflat la Punctul Aries revine în Peşti. O cale de a folosi cât mai constructiv energia mercuriană, cea venusiană şi cea jupiteriană este de a scormoni prin cotloanele minţii şi ale inimii , intuitiv, pentru a găsi căile prin care să rezolvăm problemele cu care ne confruntăm ori ca să aplanăm conflictele.
Pentru România, Luna Nouă se produce la nivelul Casei a 7-a, a parteneriatelor, relaţiilor externe şi a diplomaţiei.  Posibil ca o serie de negocieri să se blocheze datorită dizarmoniei dintre Mercur (mentalul) şi Venus (sistem de valori), axa valorilor morale fiind viciată. Ea mai poate aduce atacuri la adresa imaginii României, mai ales, de către ţările învecinate.
În plan personal va trebui să fim atenţi la relaţiile noastre, fie ele parteneriale sau de căsătorie. Crucea în semne cardinale acţionează încă şi influenţele sale sunt destul de puternice.
            Ascendentul Lunii Noi este în Săgetător, în decanul stăpânit de Jupiter. Interesant este că între Mijlocul Cerului din tema natală a României (10 gr 53  Săgetător) şi Ascendentul Lunii Noi (1 gr  31 Săgetător) se formează un septil, aspect minor, dizarmonic după unii astrologi, karmic după alţii şi de aici relaţia cu spiritualitatea, misticismul sau înţelepciunea şi succesul. Din păcate septilul ete asociat sintagmei – dă-mi timp de gândire, ori,dacă omenirea suferă de ceva atunci suferă din lipsa de timp. Mă gândesc că acest aspect mai sugerează şi un moment în care credinţa ne va fi pusă la încercare, iar pe de altă parte, poate fi vorba despre o chestiune de arbitraj în care organismele instituţionale din România vor trebui să găsească o cale de mijloc ca să îşi armonizeze activitatea.

Jupiter redeschide poarta oportunităţilor
 Spuneam, ceva mai sus, că, tot astăzi, alte două planete schimbă semnul. Este vorba despre Jupiter şi despre Venus. 
În fiecare an, Jupiter – planeta bunăstării, a norocului, a expansiunii, a educaţiei elevate şi a filosofiei – se mută într-un nou semn, manifestându-se intens şi incandescent în domeniul reprezentat de casa şi semnul în care se mută. Locul în care poposeşte el reprezintă o zonă a iluminării în care acumulăm experienţă şi în urma căreia dobândim înţelegerea. 
            Astăzi, Jupiter se  mută din energicul şi individualistul Berbec (în care a intrat pe 6 iunie 2010) în muncitorul şi visătorul Peşti, unde va sta până pe 22 ianuarie 2011 când va reveni în Berbec. Jupiter se afla în Peşti la începutul anului, din 17 ianuarie până în 6 iunie.
            Iată că Jupiter păşeşte din nou în semnul generoşilor Peşti, atinge acel tărâm abisal care este străfundul fiinţei noastre şi duce la conştientizarea calităţilor caracteristice acestui semn care sunt asemenea unui ocean în care se amalgamează arta, misticul, farmecul, fascinaţia, strălucirea, voga, cinematografia, compasiunea dând sens ideii că totul este una şi unul este totul. Semnul Peşti reprezintă idealul, spaţiul în care toţi suntem interconectaţi şi în care regăsim iubirea universală şi necondiţionată.
Vom face eforturi în acest sens, pentru că adesea aceste relaţii nu reflectă realitatea. Când energia semnului devine intensă – cum se întâmplă atunci când se manifestă puternic afinitatea dintre palentă şi semn, mai ales că Jupiter în Peşti este în al doilea său domiciliu – există riscul ca şi deziluzia să fie la fel de mare şi suntem la un pas de depresie. Şi atunci unii apelează la– droguri, alcool, fumat sau consumul exagerat de alimente, pe când alţii nu se mai desprind din faţa televizorului sau se grăbesc să golească cardurile, cumpărând în neştire. Este foarte important să fim foarte atenţi în acestă perioadă mai ales atunci când realizăm că există riscul să scăpm lucrurile de sub control atentând la sănătatea noastră, la relaţia pe care o avem şi, în general, la viaţa noastră.
            Pentru alţi Peşti  această energie intensă este calea spre marea inspiraţie, putem găsi în această ajutorul de care avem nevoie şi ca să stăpânim confuzia, sentimentul de nesiguranţă, regretele, dezamăgirea cu care ne putem confrunta în această perioadă. De exmplu, există nativi Peşti care canalizează aceste trăiri spre domeniul care îl stăpânesc cel mai bine, cum este arta şi aceste momente de inspiraţie îi poate transforma, peste noapte, în celebrităţi. Dacă până acum nu s-a ţinut seamă de aceste semnale – vrem să pictăm, să fotografiem, să fim poeţi, muzicieni ş.a. – acum Jupiter în Peşti va concretiza aceste energii în creativitate care poate hrăni şi vindeca, în acelaşi timp.
            Cu Peştii, fiinţa intră pe tărâmul misticului şi a fuzionării tuturor lucrurilor, fluxul spirtualităţii atinge cote de nebănuit, devenind mai accesibil şi mult mai pregnant. Rugăciunea, meditaţia, exerciţiile yoga, dansul extatic, gimnasticile orientale, în special, t’ai chi,  sunt însemnele trecerii lui Jupiter prin Peşti.
            Cum Jupiter trece iar peste ultimele grade din Peşti, intervalul 23 – 30 grade, va fi deosebit de activ, şi toţi cei care au planete sau puncte importante ca Ascendentul/Descendentul, Mijlocul Cerului/Fundul Cerului în acest interval pot experimenta exaltat această plimbare a lui Jupiter. Şi norocul va fi de partea noastră acum. Întâlnim oportunităţi interesante, în funcţie de regiunea care va fi activată de trecerea lui Jupiter. Impotant este să reţinem că tot ceea ce ni se va întâmpla acum să le privim ca pe un dar, un potenţial efemer care poate să lucreze în favoarea noastră.

Venus în Scoprion – pasiune, bani, putere 
 Venus va trece prin Scorpion în două etape: 8 septembrie – 8 noiembrie şi 30 noiembrie – 7 ianuarie 2011. Când Venus tranzitează semnul Scoprionului, dorinţa fizică şi pasiunea cresc exponenţial şi este vizată mai ales viaţa intimă. Dacă simţiţi că viaţa intimă scârţâie şi dorinţa s-a mai potolit , atunci trecerea lui Venus prin semnul Scorpionului nu va fi deloc uşoară. Caracteristicile planetei care simbolizează afecţiunea, frumuseţea şi valoarea, în semnul fix al Scorpionului acţionaează mult mai intens şi mai profund decât în celelalte semne.
Destul de interesant este că în ciuda intensităţii cu care acţionează, părem mult  mai interiorizaţi, mai introvertiţi şi mai distanţi până simţim că putem avea încredere.
Pe de altă parte, Scorpionul este asociat cu finanţele, dar care are legătură mai mult cu împrumuturile, cu încrederea în acest instrument bancar decât cu câştigurile. De altfel, Scorpionul este mai bine cunoscut pentru viaţa sa ascunsă, misterioasă, aparent întunecată. Se spune că Venus în Scorpion dă un anumit sens...intrigii! Această asociere, superficială, nu va fi niciodată satisfăcătoare dacă ne gândim că politica şi influenţa sunt asociate de multe ori cu Venus în Scorpion. Aceasta datorită puterii şi a controlului asupra acesteia exercitat de Scorpion care ştie cum să tenteze şi să şantajeze când este vorba despre politică. De aceea sunt sigură că vom mai auzi de scandaluri cu substrat politic nu doar în România.
            Fiţi atenţi, că tot acum vă puteţi confrunta cu crize de gelozie şi cu miniciuna din partea partenerilor dar şi cu o dorinţă nestăvilită de a vă lua revansa, un scut de protecţie pentru sensibilitatea voastră. Atâta timp cât loialitatea şi integritatea sunt pe primul loc, aşteptările vor fi pe măsură.
            Cei născuţi cu Venus în Scorpion în schimb, vor fi romantici şi pasionali. În acelaşi timp însă, vor ţine foarte mult la sinceritate şi la adevărul sentimentelor care îi implică într-o relaţie. Vor avea tendinţa să pară autotştiutori atunci când antamenază teme de discuţie care au ca subiect dragostea, relaţia, iubirea. Vor fi deosebit de interesaţi de latura psihologică a relaţiei deoarece au o intuiţie deosebit de dezvoltată atunci când se pune problema să îl analizeze pe celălalt. În schimb, pot avea dificultăţi financiare atâta timp cât nu înţeleg că banii sunt nu doar o sursă de circulaţie ci şi una de acumulare şi că cel mai inteligent lucru pe care îl pot face este să-şi stabilească o strategie de administrare a tuturor resurselor de acest fel.

5 septembrie 2010

Venus începe azi, 5 septembrie, ciclul retrogradării








Perioada de umbră sau ciclul retrogradării lui Venus, planeta iubirii şi a supravieţuirii materiale, este un soi de repetiţie redivivus, dacă vreţi, pentru momentul intrării în mişcare aparent retrogradă (se va petrece abia pe 8 octombrie) şi revenirea în mers normal (pe 18 noiembrie) cu extensiile de rigoare .
Ciclul retrogradării venusiene cuprinde momentul în care planeta trece peste gradul în care va reveni în mers direct după perioada de retrogradare şi momentul în care va trece peste gradul din care ea a intrat în mers aparent retrograd.  
           Acest proces cuprinde trei faze distincte:
- pre-retrogradarea – planeta trece peste gradul în care, mai târziu, va schimba direcţia revenind în mers direct.  Evenimentele şi situaţiile din timpul acestei faze adesea se vor petrece altfel decât în perioada retrogradării. Este posibil să să trăim experienţele în aceleaşi circumstanţe ca şi în timpul retrogradării dar dinamica şi finalitatea acestora să fie altfel decât dacă s-ar produce în perioada de retrogradare, dar şi să iniţiem acţiuni care se vor finaliza în timpul retrogradării.
- retrogradarea – etapă în care putem să ne reconsiderăm poziţia vis-a-vis de o serie de acţiuni sau de decizii luate în faza de pre-retrogradare ori ne pomenim cu un Trecut care revine brusc în viaţa noastră şi în care ne vom confrunta cu situaţii tensionate, vom trăi experienţe frustrante, sentimente de furie, de temă, de vinovăţie sau de descurajare faţă de fialitatea întâmplărilor sau soluţiilor pe care le-am dat atunci. Iară măcar un motiv să considerăm retrogradarea o cale de a găsi noi soluţii sau de a descoperi în potenţialul neexplorat noi idei. De aceea se spune că retrogradarea unei planete este favorabilă cercetării, reflecţiei, reevaluării, dar mai ales să învăţăm să ne evaluăm resursele, atât materiale cât şi spirituale.
- post-retrogradarea – planeta trece peste gradul în care, din nou schimbă direcţia, pentru a intra în mers aparent retrograd. Acum vom aplica ceea ce am învăţat în perioada de retrogradare. În căutările noastre de a materializa ideile ne ajută foarte mult perioada de meditaţia, reflecţia asupra a ceea ce ni se întamplă, întrebări de tipul ce ştim acum şi nu ştiam atunci, cum ne va ajuta ceea ce ştim să ne schimbăm percepţia asupra modului în care găseam soluţiile pe atunci, cum putem schimba direcţia în viaţa pe măsură ce informaţiile se adună sau, dimpotrivă, de ce să schimbăm ceva în viaţa noastră?!           
            Pe 5 septembrie, Venus se va afla în gradul 27 Balanţă, gradul la care se va întoarce din Scorpion(13 gr 14 ) pe 8 octombrie. Venus va parcurge cele 13 grade în doar două săptămâni, apoi va staţiona două zile la gradul 0, grad peste care va mai trece abia pe 28 noiembrie, de această dată în mers normal, iar la 13 gr 14 Scorpion va ajunge pe 21 decembrie când se va încheia întreg ciclul retrogradării.
            Aş vrea să vă aruncaţi ochii, o clipă, asupra momentului cu Venus retrogradă la 0 grade Scorpion şi să reflectaţi anticipat la ce ar putea să activeze acest punct în tema astrală a fiecăruia, pe 6  - 7 noiembrie, aspect care a mai avut loc în aceleaşi condiţii, şi în 2003.
            Aspectele formate între Uranus, Neptun, Chiron şi Jupiter la debutul ciclului venusian, vorbesc despe linişte, despre creaţie şi dinamism dar şi despre atracţia faţă de o persoană sau lucruri care fac să dispară siguranţa de sine. Va fi foarte greu să distingem între drumul pe care îl avem de urmat în realitate şi cel pe care ni l-am dori. Această influenţă poate să revigoreze relaţia de suflet şi, de asemenea, să ducă la relaţii romantice neaşteptate, la adevărate poveşti de dragoste, mai ales că îl avem în spate şi pe Mercur retrograd. Putem avea o nouă atitudine vis-a-vis de relaţie, cum spuneam, ceea ce poate duce chiar la un mariaj. Atenţie însă, sentimele sunt intense şi proiectează o imaginea nerealistă asupra a ceea ce ar putea însemna o căsătorie. Riscul de a face greşeli şi a ne răni sufleteşte profund, în perioada 19 septembrie – 17 octombrie, este cu atât mai mare cu cât Luna Neagră din Peşti este în trigon cu Venus.